Szigorú ételkritikus a Partiumi Magyar Napok főzőversenyén
Utoljára módositva: 2017-08-16 15:04:08

A 16. Partiumi Magyar Napokon a legízletesebb szatmári ételek és italok is helyet kapnak, amennyiben pedig még a fűszerekkel is jól bánik, és nem csak kóstolgatni szeret, legyen ön a rendezvény legjobb szakácsa.

De ha nem is pályázik a legjobb szakács címre, csak szeretné, hogy Vajda Pierre, az RTL Klub Konyhafőnök című gasztro-realityjének szigorú zsűrije is megkóstolja a főztjét, akkor jelentkezzen a PMN bográcsfőző versenyére, amelyre augusztus 26-án, szombat délelőtt kerül sor a Kossuth-kertben. Bár azért Pierre megnyugtat mindenkit, hogy senkinek sem fogja elvenni a kedvét a főzéstől.

„Lehet, hogy azért van egy kicsit kellemetlenebb mellékzöngéje a kritikusnak, mert kritizál, bár ez lehet jó és rossz együttese. A szigorúság pedig, az megint csak idézőjel, mert én igazából tényleg nagyon szeretnék minden esetben mindenre figyelni” — mondja Vajda Pierre, aki kiemelte, hogy azért a szabadtéri főzőversenyek esetében nagyon is rugalmas szokott lenni.

„Én azért nagyon meg tudom különböztetni, hogy hol vagyok, milyen eseményen, milyen főzésről van szó. Tehát elég rugalmas vagyok ebben, nem szeretném elrontani senkinek sem a kedvét. Pontosan tudom, mit jelent a szabadban egy nagy rendezvényen, játékosan főzni. Tehát senki ne várja tőlem, hogy én egy ilyen mogorva öregúrként ülök, és nem tudom mit kérek számon. Ennél sokkal vidámabb és rugalmasabb vagyok, meg több a humorom is” — tette hozzá, viszont arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út, már nem tudna egyértelmű választ adni az ételkritikus, hiszen otthon inkább ő viseli a kötényt.

„Szerintem erre a válaszra én nem vagyok teljesen alkalmas, bár biztos, hogy van ebben igazság. Nyilván ez még a patriarchális felállásban volt igaz, ma nem tudom, hogy így van-e. Viszont ha személyesen rólam van szó, akkor nálunk pont fordítva van, mert ugye én főzök, és a feleségem szívéhez is valahol a gyomrán keresztül vezetett az út. Nagyon össze kell szedjem magam, hogy valami jót csináljak, mert a legnagyobb kritikusom ő” — mondta Pierre.

A Partiumi Magyar Napok bográcsfőző versenyére augusztus 24-ig lehet jelentkezni a City Rádiónál személyesen vagy a 0261–713715-ös telefonszámon. A szervezők biztosítják a vizet és a tűzifát, valamint az asztalokat. A zsűri által választott legjobb, bográcsban készült ételek szakácsa Vajda Pierre kézfogása mellett értékes nyereményekben is részesül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...