Szigorúbb szabályok a köztisztaságban
Utoljára módositva: 2019-02-01 10:07:23

Elfogadták tegnap a megszigorított szatmárnémeti köztisztasági rendeletet a városi tanácsosok, ami hónap közepén már életbe is léphet, és pontosabb munkavégzésre kötelezi a Florisalt is.

Bezárta a kiskapukat a mindenkori szatmárnémeti köztisztasági cég előtt a tegnapi tanácsi döntés nyomán a szatmárnémeti városvezetés, nem csak az a dolga a külsős közterület-kezelőnek, hogy elvigye a szemetet meg eltolja a havat, de az is meg van határozva, hogyan teszi ezt és mikor. A Szatmárnémeti területére érvényes tanácsi határozat prefektusi ellenjegyzését követően azonnal hatályba is lép, tájékoztatta a tanácsosokat Maskulik Csaba városmenedzser, de teljes körű alkalmazásáig és a szabályok betartásának rutinszerű ellenőrzéséig még egy kis időnek el kell telnie, fél évnél többet viszont ez sem fog igénybe venni. Ez tehát még a most hatályos szerződés alapján köztisztasági szolgáltatást nyújtó Florisalra is vonatkozni fog, de a cég szerződése ez év végén lejár, új versenypályázat lesz kiírva az ezt követő szemételszállítási szolgáltatásra. Maskulik elmondta, hogy ezt az új szabályozást veszik alapul, amikor az új szerződés tenderfüzetét megírják, ami még ebben a hónapban kész lesz, a tanács elé fog kerülni, majd ha a testület elfogadja ezt, elkezdődhet a közbeszerzési eljárás.

Azt, hogy mennyire vannak betartva az új szabályok, meglepetésszerű ellenőrzésekkel fogják majd kideríteni a városi rendőrség már most is létező környezetvédelmi alosztályánál dolgozók. Lakossági bejelentésekre is számítanak, ezek alapján is eljárhatnak majd a szemétszállító céggel szemben, sőt, az új szabályozásban az is benne van, hogy a Florisalnak ügyfélfogadót kell üzemeltetnie, amelyiket hívva a nap bármelyik órájában bejelenthetők lesznek az észlelt problémák.

A szatmárnémeti szemétszállítás egyik nagy problémája, hogy — főleg a lakótelepeken élők közül — kevesen fizetnek is azért, hogy a cég elviszi a szemetüket a közös tárolóból. A Florisaltól kapott adatok szerint 66 311 fő után fizetik a szemétdíjat, miközben körülbelül százezren élnek a városban.

 

Gödörtömések

 

A városban egyre-másra megjelenő gödrök sorsáról kérdezték a tanácsosok a városmenedzsert. Maskulik Csaba elmondta, hogy több gödör lett, mint amire számítottak, de nem lett volna ennyi, ha az előző városvezetés több utcát újított volna fel a maga négy éve alatt, és nem ölbe tett kézzel ültek volna az irodákban. A gödörtöméseknek kedvezőbb időt jósolnak mától, úgyhogy mentesítő, a helyzetet időszakosan megoldó munkát lehet végezni, tudatta a városmenedzser: a Lucian Blaga sugárúton fogják ma megkezdeni a kátyúzást, és sorra kerül a Henri Coandă utca, a Romană tér és a hidak útfelülete is.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 16:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...