Sziklakerti kompozíció és új elemek
Utoljára módositva: 2019-06-21 18:54:04

Megújulnak a város zöld sávelválasztó szigetei — nem csak a koncepció lesz frissebb, de a beültetett növények is. A virágok nem tűnnek el, de az eddigi szálvia, petúnia helyét más veszi át.

Sokan szinte észre sem veszik, mi mellett hajtanak el a városban való autózás közben, szerencsére azonban sokkal többen (no meg gyalogosok, kerékpárosok) csodálkoznak rá, ha csak egy-egy pillanatra is a körforgalmak „gruppját” díszítő növényekre s még inkább a sávelválasztó zöld szigetek virágaira — ez utóbbiak közül mindig, azaz minden évszakban különösen szép volt a Golescu-hídfőnél elnyúló szigetsáv, amely jó pár napja régészeti ásatásra vagy fővezeték-cserére emlékeztető látványt nyújt, akárcsak a mellette lévő sávelválasztó, amelyben már szintén kezdődik a földkupacolás. „Persze, hogy szép és látványos, amikor tele van aszimmetrikus mintákban beültetett, különféle virágokkal, de egyrészt a sávelválasztókban lévő föld már nagyon régi és minden tápérték nélküli volt; másrészt évente minimum négyszer kellett virágot „cserélni”, a szezonnak megfelelő aktuálist beültetni — ez pedig nem kevés pénzbe került, hiszen nem csak erről a sávelválasztóról van szó —, ráadásul a lajtoskocsit leszámítva nincs locsolási lehetőség sem. Mindezek okán a városvezetés úgy döntött, újítani és változtatni fog, mind a látvány, mind a virágok, növények terén is, egyfajta állandósítással — itt a Golescu-hídfőnél például sziklakerti kompozíció lesz kialakítva, nagyon látványos elemekkel, de erről most nem mondok többet, hadd legyen meglepetés, amikor elkészül” — magyarázza Maskulik Csaba városmenedzser. Hozzátéve azt is: nem csak ezekben a zöld sávelválasztókban lesz dizájnváltás, hanem sorban haladva valamennyi megújul. „A fontosabb kereszteződéseknél kezdtük s végigvesszük mindet; mint ahogy a körforgalmakat is: biztos van, aki már észrevette például, hogy a Romana téren, a Henri Coandă sugárúton most nincs semmi más, csak fű — átalakul az is, természetesen kerülnek belé virágok is, de új elemek is” — mondja.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...