Szilágyi Domokos Szavalóverseny Batizon
Utoljára módositva: 2014-05-08 09:51:23

Még várják a jelentkezőket a Batizon megrendezésre kerülő Szilágyi Domokos Szavalóversenyre.

 

Verskedvelő diákok a batizi református templomban

A Szatmári Református Egyházmegye és a Batizi Református Egyházközség a 2014-es esztendőben is megrendezi a Szilágyi Domokos Szavalóversenyt. A megmérettetésre a Szatmári Református Egyházmegye versszerető általános- és középiskolásait várják a szervezők. A rendezvény elsődleges célja, hogy méltó módon emlékezzenek meg Szilágyi Domokosról, aki 1955 és 1960 között élt Batizon, ugyanis édesapja, Károly tiszteletes volt a gyülekezet lelkipásztora. A rendezvény május 24-én délelőtt 10 órakor kezdődik. A versmondóknak összesen két szabadon választott verset kell előadniuk: egy költeményt Szilágyi Domokostól, s egyet a magyar irodalom istenes versei közül. Mint Király Lajos házigazda lelkipásztortól megtudtuk, nyolctagú zsűri pontozza a diákok teljesítményét. Az általános-, illetve a középiskolások külön csoportban mondják el a verseket. A verseny az előző évek tapasztalataira alapozva két helyszínen zajlik majd párhuzamosan, időnyerés céljából: az egyik a református templomban, a másik a gyülekezeti ház emeleti részében. Jelentkezési határidő: május 12., az alábbi elérhetőségeken: e-mail: szilagyidomokos@freemail.hu, vagy a következő telefonszámok egyikén: 0261-774067, 0745-906903.

 

Egyre népszerűbb

 

A szervezők bíznak abban, hogy ebben az évben is nagyon sok általános- és középiskolás diák nevez be a megmérettetésre. A verseny első alkalommal 2008-ban került megszervezésre, ekkor közel húszan jelentkeztek, azután évről évre nőtt a résztvevők száma, így 2013-ban már több mint nyolcvanan szavaltak. Annak a lehetősége is felmerült, hogy meghatározott számú diákot fogadjanak, de ezt az ötletet nagyon hamar elvetették a batizi egyházközségben, mert éppen az a szervezők célja, hogy Szilágyi Domokos munkásságát minél szélesebb körben népszerűsítsék, magyarázta Király Lajos református lelkipásztor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...