Szilágyi Domokos Szavalóverseny Batizon
Utoljára módositva: 2014-05-08 09:51:23

Még várják a jelentkezőket a Batizon megrendezésre kerülő Szilágyi Domokos Szavalóversenyre.

 

Verskedvelő diákok a batizi református templomban

A Szatmári Református Egyházmegye és a Batizi Református Egyházközség a 2014-es esztendőben is megrendezi a Szilágyi Domokos Szavalóversenyt. A megmérettetésre a Szatmári Református Egyházmegye versszerető általános- és középiskolásait várják a szervezők. A rendezvény elsődleges célja, hogy méltó módon emlékezzenek meg Szilágyi Domokosról, aki 1955 és 1960 között élt Batizon, ugyanis édesapja, Károly tiszteletes volt a gyülekezet lelkipásztora. A rendezvény május 24-én délelőtt 10 órakor kezdődik. A versmondóknak összesen két szabadon választott verset kell előadniuk: egy költeményt Szilágyi Domokostól, s egyet a magyar irodalom istenes versei közül. Mint Király Lajos házigazda lelkipásztortól megtudtuk, nyolctagú zsűri pontozza a diákok teljesítményét. Az általános-, illetve a középiskolások külön csoportban mondják el a verseket. A verseny az előző évek tapasztalataira alapozva két helyszínen zajlik majd párhuzamosan, időnyerés céljából: az egyik a református templomban, a másik a gyülekezeti ház emeleti részében. Jelentkezési határidő: május 12., az alábbi elérhetőségeken: e-mail: szilagyidomokos@freemail.hu, vagy a következő telefonszámok egyikén: 0261-774067, 0745-906903.

 

Egyre népszerűbb

 

A szervezők bíznak abban, hogy ebben az évben is nagyon sok általános- és középiskolás diák nevez be a megmérettetésre. A verseny első alkalommal 2008-ban került megszervezésre, ekkor közel húszan jelentkeztek, azután évről évre nőtt a résztvevők száma, így 2013-ban már több mint nyolcvanan szavaltak. Annak a lehetősége is felmerült, hogy meghatározott számú diákot fogadjanak, de ezt az ötletet nagyon hamar elvetették a batizi egyházközségben, mert éppen az a szervezők célja, hogy Szilágyi Domokos munkásságát minél szélesebb körben népszerűsítsék, magyarázta Király Lajos református lelkipásztor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...