Szilágyi: egység kovácsolódik Pálfalván
Utoljára módositva: 2019-06-20 22:25:58

Az RMDSZ Pálfalva községi szervezetének friss eredményeiről és régi gondjairól Szilágyi Levente községi elnök számolt be lapunknak. Az elnök kitért a közeljövő terveire is.

„Az európai parlamenti választásokon elért jó eredmény — ha egy szavazattal is, de mi értük el a legjobb eredményt a községben 732 szavazattal — fellelkesítette a szervezet tagságát” — fogalmazott lapunknak Szilágyi Levente községi elnök. Nagy várakozás előzte meg a napokban megtartott kiértékelő gyűlést, amelyen Pataki Csaba megyei RMDSZ-elnök és Kereskényi Sándor megyei tanácsos mellett megjelent a községi szervezet vezetősége, helyi tanácsosok, lelkész, tanárok és más értelmiségiek. Pataki Csaba gratulált a választási eredményhez, és felhívta a figyelmet az elkövetkező hetek-hónapok teendőire. Az egyetértést, az összefogást tovább kell erősíteni a szervezeten belül. Ennek záloga lehetne egy mindenki által elfogadott polgármesterjelölt. Az elnök részletesen elmagyarázta a jelölt „felépítésének” lehetőségeit. A kampányt ugyanis mielőbb el kell kezdeni, ezért szükséges a tagsággal és a lakossággal való sűrű kapcsolatfelvétel, hiszen nehéz napokra kell felkészülni. A megyei szervezet teljes támogatásáról biztosította a helyieket. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy az újabb sikerek garanciája csak a teljes összefogás lehet, amely párosul az észszerű munkamegosztással.

„Jómagam a nyári hónapok folyamán házról házra végig akarom járni a községet, megismerkedni azokkal a lakosokkal, akikkel nem volt még személyes kontaktusom. Alaposan számba fogom venni a tagság helyzetét, a lakosok sérelmeit, igényeit, ösztönözve mindenkit a tevékenység megújítására, intenzívebbé tételére. Tervezek kulturális és sporteseményeket, de mindenekelőtt olyanokat, amelyek erősítik az emberek magyarságtudatát. Itt említeném meg a nemzeti összetartozás ombodi emlékműve felavatásának augusztusi eseményét, amely a helyi református egyházközség és a magyar kormány támogatásával valósul meg. Tervezek egy önkormányzati tanácskozást a választásokra való felkészülés jegyében. Ezen a megyei elnök vezetésével kiértékelnénk a jelenlegi helyzetet, és rangsorolnánk a feladatokat.”

Kérdésünkre válaszolva a községi elnök még azt is elmondta, hogy véleménye szerint minden adott ahhoz, hogy egy év múlva példás összefogás eredményeképpen újra magyar polgármestere legyen Pálfalvának, és ezzel talán helyre is állna az erkölcs és a politika rendje ebben a sokat próbált községben.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...