Szilágyság kincsei – tárlat a kastélyban
Utoljára módositva: 2018-03-04 16:31:27

Szombaton délután a nagykárolyi Károlyi-kastély Lovagterme adott otthont a Szilágyság — szépség, hagyományok, mesék című neves kiállításnak.

A képanyag a tavaly lezajlott nyári fotós alkotótábor alkalmával született a Szilágyságban. A táborban neves fotósok vettek részt a világ számos pontjáról, köztük Olaszországból, Szlovéniából, Görögországból és természetesen Romániából. A nagykárolyi Vasile Vénig László fotóklubot a klub alelnöke, Bikfalvi Zsolt képviselte. A látványos tárlatot először tavaly ősszel láthatta a nagyközönség Zilahon egy ottani kiállítás keretében, most viszont a nagykárolyi közönség is megcsodálhatja. A Romániai Fotós Szövetség közreműködésével az ország más városaiban is bemutatásra kerül a tárlat, Nagykárolyt követően Nagyvárad, Arad és Déva ad otthont a kiállításnak a közeljövőben. A megnyitó a Ceatara nagykárolyi népi zenekar bemutatójával vette kezdetét, majd a meghívottak szóltak a jelenlévőkhöz. Először dr. Hágó Attila Nándor, a fotósklub elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Adela Lia Rusu, a Romániai Fotós Szövetség Észak-nyugati régiójának elnöke, Daniel Săuca, a Szilágy Megyei Kulturális Központ elnöke, Virgilio Bardossi híres olasz fotográfus, valamint Bikfalvi Zsolt, a Vasile Vénig László fotóklub alelnöke következett. A szombati alkalmon kiállítottak Manolis Metzakis (Görögország), Ivo Borko, Stefi P. Borko (Szlovénia),

Virgilio Bardossi (Olaszország), Csaba Balasi (Csíkszereda), Nagy Lajos (Kézdivásárhely), Adela Rusu (Nagyvárad), Ovi D. Pop (Nagyvárad), Grigore Roibu (Déva), Bikfalvi Zsolt (Nagykároly), Boran Mircea (Arad) valamint Olaru Ecaterina, Olaru Sebastian și Mirel Matyas (Szilágy megye). A tárlatot március 16-ig lehet megtekinteni a múzeum nyitvatartási ideje szerint.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...