Szilveszter után kirándulunk
Utoljára módositva: 2017-12-29 15:27:02

Több szatmári utazási iroda is kínál szilveszteri kikapcsolódási lehetőségeket, a szatmáriak többsége mégis inkább az ünnepi nyüzsgés után kel útra, hogy kikapcsolódhasson.

Bevett szokás, hogy szilveszter éjszakájára valamiért különösen magas elvárásokat támasztunk a szórakozást és kikapcsolódást illetően. Hajlamosak vagyunk azzal ámítani magunkat, hogy az óév megfelelőképpen való búcsúztatása és az új év illő elkezdése valamilyen hatással lesz arra, ahogyan a ránk váró 365 nap alakulni fog. Netán csak úgy gondoljuk, hogy egy hatalmas bulival feledhetővé válik az egész éves fáradtság, és újult erővel kezdhetjük az új esztendőt. Hogy ez valóban csak önámítás, vagy be is válik, ki-ki döntse el saját maga, viszont a tény, hogy az emberek többsége különlegesnek képzeli el a szilveszter éjszakát, nem változik. Éppen ezért a szilvesztert nagyon sokan szeretik egy feledhetetlen bulival, esetleg utazással összekötni, ezért számos szórakozóhely vagy turistacélpont készül valamilyen alkalmi ajánlattal különböző árkategóriákban.

Akik nem feltétlenül szűk családi körben akarják búcsúztatni az óévet és ünnepelni az új esztendő beköszöntét, azok a megye szinte bármely településén találnak szórakozási lehetőséget: házibulikat, szilveszteri bálokat vagy különböző éttermek által kínált közösségi programokat. Az utóbbi években egyre nagyobb divatja lett a szilveszteri wellnesshétvégéknek, így akik inkább egy gőzölgő medence partján kívánják elkoccintani az éjféli pezsgőt, azok is találnak megfelelő ajánlatokat a közelben. Akik pedig inkább valami még különlegesebbre vágynak, elég, ha váltanak egy repülőjegyet valamelyik utazási irodában, és máris a csodás Róma, a kellemes Málta vagy netán egy egzotikus, forró tengerparti város nyüzsgő karneválja lehet a szilveszter éjszaka helyszíne.

Sopronyi Tímea, a szatmárnémeti Solarex Tours utazási iroda vezetője lapunknak elmondta, hogy idén mégsem a szilveszteri utazások voltak a legnépszerűbbek, akik pedig mégis emellett döntöttek, azok valamilyen közeli, wellnesshétvégés programot igényeltek, viszont idén a szilveszter utáni utazások a népszerűek a szatmáriak körében. „Igyekszik mindenki elkerülni a szilveszteri nyüzsgést, ezért inkább januárban utaznak, ki síelni, ki pedig valamilyen trópusi úti cél felé. A wellnesshétvégét választók körében a magyarországi és hazai üdülők kínálatai a legnépszerűbbek, hiszen úgy a távolságot, mint az árakat tekintve sokak számára elérhető választás ez” — magyarázta az irodavezető.

Azok körében, akik nem egy osztrák síparadicsomot választanak év eleji kirándulásuk úti célja gyanánt, hanem a forró tengerpartot célozzák meg, a Dominikai Köztársaság ajánlatai tűntek a legvonzóbbaknak, ugyanis az év eleji periódusban oda váltottak a legtöbben jegyet a szatmáriak közül.

Népszerűek a City Breakek is

A Solarex Tours utazási iroda vezetője továbbá azt is elmondta lapunknak, hogy évek óta, így idén is nagy népszerűségnek örvendenek az egész éves City Breakek, azaz a városnéző körutak is. Mióta Szatmárnémetiből közvetlen összeköttetés van Nagy-Britanniával, London is a kedvelt úti célok közé tartozik, de még mindig nagyon sokan szívesen látogatják meg Barcelonát, Prágát vagy Párizst, viszont idén Róma valamiért vesztett a népszerűségéből.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...