Szilveszter után kirándulunk
Utoljára módositva: 2017-12-29 15:27:02

Több szatmári utazási iroda is kínál szilveszteri kikapcsolódási lehetőségeket, a szatmáriak többsége mégis inkább az ünnepi nyüzsgés után kel útra, hogy kikapcsolódhasson.

Bevett szokás, hogy szilveszter éjszakájára valamiért különösen magas elvárásokat támasztunk a szórakozást és kikapcsolódást illetően. Hajlamosak vagyunk azzal ámítani magunkat, hogy az óév megfelelőképpen való búcsúztatása és az új év illő elkezdése valamilyen hatással lesz arra, ahogyan a ránk váró 365 nap alakulni fog. Netán csak úgy gondoljuk, hogy egy hatalmas bulival feledhetővé válik az egész éves fáradtság, és újult erővel kezdhetjük az új esztendőt. Hogy ez valóban csak önámítás, vagy be is válik, ki-ki döntse el saját maga, viszont a tény, hogy az emberek többsége különlegesnek képzeli el a szilveszter éjszakát, nem változik. Éppen ezért a szilvesztert nagyon sokan szeretik egy feledhetetlen bulival, esetleg utazással összekötni, ezért számos szórakozóhely vagy turistacélpont készül valamilyen alkalmi ajánlattal különböző árkategóriákban.

Akik nem feltétlenül szűk családi körben akarják búcsúztatni az óévet és ünnepelni az új esztendő beköszöntét, azok a megye szinte bármely településén találnak szórakozási lehetőséget: házibulikat, szilveszteri bálokat vagy különböző éttermek által kínált közösségi programokat. Az utóbbi években egyre nagyobb divatja lett a szilveszteri wellnesshétvégéknek, így akik inkább egy gőzölgő medence partján kívánják elkoccintani az éjféli pezsgőt, azok is találnak megfelelő ajánlatokat a közelben. Akik pedig inkább valami még különlegesebbre vágynak, elég, ha váltanak egy repülőjegyet valamelyik utazási irodában, és máris a csodás Róma, a kellemes Málta vagy netán egy egzotikus, forró tengerparti város nyüzsgő karneválja lehet a szilveszter éjszaka helyszíne.

Sopronyi Tímea, a szatmárnémeti Solarex Tours utazási iroda vezetője lapunknak elmondta, hogy idén mégsem a szilveszteri utazások voltak a legnépszerűbbek, akik pedig mégis emellett döntöttek, azok valamilyen közeli, wellnesshétvégés programot igényeltek, viszont idén a szilveszter utáni utazások a népszerűek a szatmáriak körében. „Igyekszik mindenki elkerülni a szilveszteri nyüzsgést, ezért inkább januárban utaznak, ki síelni, ki pedig valamilyen trópusi úti cél felé. A wellnesshétvégét választók körében a magyarországi és hazai üdülők kínálatai a legnépszerűbbek, hiszen úgy a távolságot, mint az árakat tekintve sokak számára elérhető választás ez” — magyarázta az irodavezető.

Azok körében, akik nem egy osztrák síparadicsomot választanak év eleji kirándulásuk úti célja gyanánt, hanem a forró tengerpartot célozzák meg, a Dominikai Köztársaság ajánlatai tűntek a legvonzóbbaknak, ugyanis az év eleji periódusban oda váltottak a legtöbben jegyet a szatmáriak közül.

Népszerűek a City Breakek is

A Solarex Tours utazási iroda vezetője továbbá azt is elmondta lapunknak, hogy évek óta, így idén is nagy népszerűségnek örvendenek az egész éves City Breakek, azaz a városnéző körutak is. Mióta Szatmárnémetiből közvetlen összeköttetés van Nagy-Britanniával, London is a kedvelt úti célok közé tartozik, de még mindig nagyon sokan szívesen látogatják meg Barcelonát, Prágát vagy Párizst, viszont idén Róma valamiért vesztett a népszerűségéből.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...