Színház lehet a garázs is
Utoljára módositva: 2014-03-28 08:54:00

Akár egy garázs is szolgálhat színházként, hiszen üzenetet hordoz a benne található rend vagy káosz, betekintést nyújtva a garázstulajdonos lelkivilágába. Kicsit nyakatekert elképzelés, de a Színház Világnapján akár ez is igaz lehet. Paul Sarvadi, a nagykárolyi SPOT Fesztivál kiötlője és főszervezője többállomásos „egyemberes” műsort szervezett, mellyel az volt a célja, hogy a nagykárolyiak figyelmét a színházra, a Színházi Világnapra irányítsa.

Ettől a gondolattól vezérelve a csütörtöki napot egy lakónegyedi talponállóban kezdte, ahol felolvasta Brett Bailey üzenetét a Színházi Világnapról. Majd megkérte a pultos hölgyet, hogy a különleges nap folyamán csak azokat a klienseket szolgálja ki, akik hajlandóak felolvasni, vagy akár elolvasni az üzenetet. Ezt követően az Elméleti Líceumba ment, ahol az iskolai nagyszünetben, több mint százfős hallgatóság körében olvasta fel Bailey üzenetét.

A nap következő állomása a középiskola mögött található garázsok előtti rész volt. Itt a garázskapukra felírta több magyar és román színház nevét, majd a SPOT szignóját. Egy garázstulajdonos tette fel a kérdést Sarvadinak, hogy mégis mi célt szolgál az, amit éppen csinál, mire Paul elmondta, hogy egy garázs is lehet színház, hiszen ha kinyílik az ajtaja, benne egy külön világ várja az embert, éppúgy, mint a színházban.

A kora délutáni programok után Paul a helyi rádióstúdióba ment, ahol románul és magyarul is felolvasta az üzenetet. A késő délutáni órákban a kastély parkjában teával kínálta a járókelőket, és ott is igyekezett minél több emberhez eljuttatni az üzenetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:30
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:30
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 21.
Egy új ismeretség, bár még csak felszínes, mélyen felkavarja, kitölti minden gondolatát, és nem érti, hogyan érhette be eddig kevesebbel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...