Színház lehet a garázs is
Utoljára módositva: 2014-03-28 08:54:00

Akár egy garázs is szolgálhat színházként, hiszen üzenetet hordoz a benne található rend vagy káosz, betekintést nyújtva a garázstulajdonos lelkivilágába. Kicsit nyakatekert elképzelés, de a Színház Világnapján akár ez is igaz lehet. Paul Sarvadi, a nagykárolyi SPOT Fesztivál kiötlője és főszervezője többállomásos „egyemberes” műsort szervezett, mellyel az volt a célja, hogy a nagykárolyiak figyelmét a színházra, a Színházi Világnapra irányítsa.

Ettől a gondolattól vezérelve a csütörtöki napot egy lakónegyedi talponállóban kezdte, ahol felolvasta Brett Bailey üzenetét a Színházi Világnapról. Majd megkérte a pultos hölgyet, hogy a különleges nap folyamán csak azokat a klienseket szolgálja ki, akik hajlandóak felolvasni, vagy akár elolvasni az üzenetet. Ezt követően az Elméleti Líceumba ment, ahol az iskolai nagyszünetben, több mint százfős hallgatóság körében olvasta fel Bailey üzenetét.

A nap következő állomása a középiskola mögött található garázsok előtti rész volt. Itt a garázskapukra felírta több magyar és román színház nevét, majd a SPOT szignóját. Egy garázstulajdonos tette fel a kérdést Sarvadinak, hogy mégis mi célt szolgál az, amit éppen csinál, mire Paul elmondta, hogy egy garázs is lehet színház, hiszen ha kinyílik az ajtaja, benne egy külön világ várja az embert, éppúgy, mint a színházban.

A kora délutáni programok után Paul a helyi rádióstúdióba ment, ahol románul és magyarul is felolvasta az üzenetet. A késő délutáni órákban a kastély parkjában teával kínálta a járókelőket, és ott is igyekezett minél több emberhez eljuttatni az üzenetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...