Színházi élmény és jótékonykodás
Utoljára módositva: 2014-02-05 09:03:21

Szombaton a Reménysugár-program javára ajánlja fel a Harag György Társulat Carlo Goldoni Mirandolina című komédiája bemutató előadásának teljes bevételét. Egy jegy 18 lejbe kerül.

 

Csiki Zsolt, Bessenyei Gedő István, Koczinger Tibor, Stier Péter és Benedek Zsolt

Kedden sajtótájékoztatót tartottak Carlo Goldoni Mirandolina című komédiájának szombati bemutatója kapcsán. Stier Péter, az Északi Színház adminisztratív igazgatója ismertette, hogy a színház több éve szervez jótékonysági előadásokat, ez idő alatt jó kapcsolat alakult ki a Hans Lindner Alapítvánnyal, s ez a kapcsolat tovább erősödik. Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány elnöke elmondta, hogy az eddigi jótékonysági előadásokból több család jutott el hazai és magyarországi kirándulásokra, ebben az évben azt szeretnék, ha a daganatos megbetegedésben szenvedő, a Down-kóros, az autista gyerekek és azok, akik nehéz körülmények között élnek, egy közös táborozáson vennének részt.

Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója hangsúlyozta, hogy eddig nem volt példa arra, hogy egy bemutató előadás teljes bevételét jótékonysági célokra használják fel. Goldoni darabja minden korosztálynak szól, éppen ezért lehetőség nyílik arra, hogy a család apraja-nagyja együtt menjen színházba, s a szórakozás mellett egy nemes ügyet is támogathatnak. Csiki Zsolt, a darab rendezője egy klasszikus komédia újszerű feldolgozását ígéri, s ebben a célkitűzésében remek partnerre talált a dramaturg Benedek Zsolt személyében. A Goldoni-komédiákra az jellemző, hogy a darab kezdetétől a végéig fennáll a feszültség, az utolsó pillanatban viszont eljut egy moralizáló momentumhoz, a szereplők kimondják a hibákat. Ez az előadás a nézőre bízza, hogy döntse el: Mirandolina boldog lesz-e vagy sem.

A szombati előadásra egy jegy 18 lejbe kerül, ugyanakkor a Szakszervezetek Művelődési Házában előcsarnokában fel lesz állítva egy urna is, amelyben adományokat lehet elhelyezni. A szatmáriak már többször bebizonyították, hogy jó ügyért képesek összefogni, remélhetőleg így lesz ez szombaton is.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...