Színházi élmény és jótékonykodás
Utoljára módositva: 2014-02-05 09:03:21

Szombaton a Reménysugár-program javára ajánlja fel a Harag György Társulat Carlo Goldoni Mirandolina című komédiája bemutató előadásának teljes bevételét. Egy jegy 18 lejbe kerül.

 

Csiki Zsolt, Bessenyei Gedő István, Koczinger Tibor, Stier Péter és Benedek Zsolt

Kedden sajtótájékoztatót tartottak Carlo Goldoni Mirandolina című komédiájának szombati bemutatója kapcsán. Stier Péter, az Északi Színház adminisztratív igazgatója ismertette, hogy a színház több éve szervez jótékonysági előadásokat, ez idő alatt jó kapcsolat alakult ki a Hans Lindner Alapítvánnyal, s ez a kapcsolat tovább erősödik. Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány elnöke elmondta, hogy az eddigi jótékonysági előadásokból több család jutott el hazai és magyarországi kirándulásokra, ebben az évben azt szeretnék, ha a daganatos megbetegedésben szenvedő, a Down-kóros, az autista gyerekek és azok, akik nehéz körülmények között élnek, egy közös táborozáson vennének részt.

Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója hangsúlyozta, hogy eddig nem volt példa arra, hogy egy bemutató előadás teljes bevételét jótékonysági célokra használják fel. Goldoni darabja minden korosztálynak szól, éppen ezért lehetőség nyílik arra, hogy a család apraja-nagyja együtt menjen színházba, s a szórakozás mellett egy nemes ügyet is támogathatnak. Csiki Zsolt, a darab rendezője egy klasszikus komédia újszerű feldolgozását ígéri, s ebben a célkitűzésében remek partnerre talált a dramaturg Benedek Zsolt személyében. A Goldoni-komédiákra az jellemző, hogy a darab kezdetétől a végéig fennáll a feszültség, az utolsó pillanatban viszont eljut egy moralizáló momentumhoz, a szereplők kimondják a hibákat. Ez az előadás a nézőre bízza, hogy döntse el: Mirandolina boldog lesz-e vagy sem.

A szombati előadásra egy jegy 18 lejbe kerül, ugyanakkor a Szakszervezetek Művelődési Házában előcsarnokában fel lesz állítva egy urna is, amelyben adományokat lehet elhelyezni. A szatmáriak már többször bebizonyították, hogy jó ügyért képesek összefogni, remélhetőleg így lesz ez szombaton is.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...