Színi- és zenei előadások, filmvetítés, kiállítás
Utoljára módositva: 2014-04-23 10:05:31

A sikeres szombati előadások után kedden folytatódott a nagykárolyi Macondo Szobaszínház rendezvénysorozata. Azok, akik a szombati programokra nem tudtak eljutni, megtekinthették az akkori előadásokat, mint például Franz Xaver Kroetz német író, forgatókönyvíró, filmrendező „A mi szerencsés vasárnapunk” című darabját Teodora Păcurar nagykárolyi színművész előadásában, valamint a szintén nagykárolyi Fluidian, azaz Emil Gherasim gitáros, zeneszerző „Hangtájak” című meditatív zenei produkcióját, amelyhez kedden Andrei Mărginean képzőművész közreműködésével egy élő vizuális művészeti performansz is kapcsolódott, ugyanakkor a Dristor című filmet is újra levetítették. Ezen felül a közönség egy újabb színielőadást, valamint Paul Sarvadinak, a szobaszínház alapítójának „Homokkönyvek” című „majdnem képzőművészeti kiállítását” is megtekinthette. Rácz Endre kolozsvári színművész Loading című előadása tulajdonképpen egy mozgásszínházi produkció, amely a legalapvetőbb emberi mozdulatok (járás, ülés, vakarózás stb.) különböző helyzetekben történő önkéntelen „elváltozásait” mutatja be, egy fiktív számítógépes játék keretében. Paul Sarvadi, azaz Pol különböző könyvekből kitépett lapokból álló „trükkös” kiállítása egyfajta kollázsként is értelmezhető. Az alkotó a lapokon olvasható írott szövegekből néhány szót emelt ki, az így összeállt idézetek pedig teljesen más formát, mondanivalót kaptak. A szombati előadásokhoz hasonlóan a szobaszínház keddi eseményeit is nagy érdeklődés övezte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...