Színi- és zenei előadások, filmvetítés, kiállítás
Utoljára módositva: 2014-04-23 10:05:31

A sikeres szombati előadások után kedden folytatódott a nagykárolyi Macondo Szobaszínház rendezvénysorozata. Azok, akik a szombati programokra nem tudtak eljutni, megtekinthették az akkori előadásokat, mint például Franz Xaver Kroetz német író, forgatókönyvíró, filmrendező „A mi szerencsés vasárnapunk” című darabját Teodora Păcurar nagykárolyi színművész előadásában, valamint a szintén nagykárolyi Fluidian, azaz Emil Gherasim gitáros, zeneszerző „Hangtájak” című meditatív zenei produkcióját, amelyhez kedden Andrei Mărginean képzőművész közreműködésével egy élő vizuális művészeti performansz is kapcsolódott, ugyanakkor a Dristor című filmet is újra levetítették. Ezen felül a közönség egy újabb színielőadást, valamint Paul Sarvadinak, a szobaszínház alapítójának „Homokkönyvek” című „majdnem képzőművészeti kiállítását” is megtekinthette. Rácz Endre kolozsvári színművész Loading című előadása tulajdonképpen egy mozgásszínházi produkció, amely a legalapvetőbb emberi mozdulatok (járás, ülés, vakarózás stb.) különböző helyzetekben történő önkéntelen „elváltozásait” mutatja be, egy fiktív számítógépes játék keretében. Paul Sarvadi, azaz Pol különböző könyvekből kitépett lapokból álló „trükkös” kiállítása egyfajta kollázsként is értelmezhető. Az alkotó a lapokon olvasható írott szövegekből néhány szót emelt ki, az így összeállt idézetek pedig teljesen más formát, mondanivalót kaptak. A szombati előadásokhoz hasonlóan a szobaszínház keddi eseményeit is nagy érdeklődés övezte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...