Színvonalas borverseny Börvelyben
Utoljára módositva: 2018-02-26 18:16:40

Minőségi borok kerültek ki a börvelyi gazdák keze alól, hangzott el az elmúlt hétvégén megtartott borversenyen. A börvelyi gazdák nagyaranyát Kun Sándor kapta meg muskotályáért.

 

Börvely Község Polgármesteri Hivatala és a helyi RMDSZ szervezete közösen vállalta, hogy ismét megrendezi a börvelyi borversenyt a községi gazdák számára — és nem csak. A megmérettetés, amelynek helyszínéül ez alkalommal is a helyi kultúrotthon szolgált, népes közönséget is vonzott, sokakat érdekelt, hogy milyen borokon dolgoztak a börvelyi gazdák.

Összesen 33 mintát neveztek be a versenyre, ezek közül kettőt nem jutalmazott oklevéllel a Prógli József, Benze Zoltán, Makranczi Gábor alkotta zsűri.

Külön értékelték a börvelyi gazdák helyben megtermelt szőlőből készített borait, és külön a máshonnan érkezett borászok munkáját. Ez így volt igazságos, mondta el szerkesztőségünknek nyilatkozva Benze Zoltán borász. A szakember elmondta, hogy nagyon meg voltak elégedve a börvelyi versenyen kóstolt borokkal, s a jó minőséget az is bizonyítja, hogy a húsz helyi mintát versenyeztető gazdák között 5 arany, 9 ezüst, 4 bronz és két részvételért járó oklevelet osztottak ki.

A börvelyi verseny nagyaranyáért járó oklevelet Kun Sándor helyi borász kapta, akinek a muskotálya 18,70 pontot ért el a versenyen.

A nem helyiek versenyében remekül szerepelt Tarr Szilárd olaszrizlingje és Sütő Imre muskotálya, mindketten arany oklevelet kaptak az általuk készített nedűért.

A szombati rendezvényen először Kiss Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket, s kiemelten szólt arról, hogy mennyire fontos a helyi önkormányzat számára, hogy a község gazdái is megmérettessék boraikat, s a kapott értékelésekből tanulva évről évre jobb minőségű borokkal álljanak a zsűri elé. A versenyt követően háromfogásos ebéddel készültek a szervezők, majd kötetlen beszélgetés keretében tanulhattak egymástól a gazdák. Az önkormányzat és az RMDSZ szervezetének képviselői vállalták a verseny szervezésével kapcsolatos kiadások fedezését, hogy a belépődíjból begyűjtött összeget a versenyző gazdák kaphassák, hogy abból a pénzből további eszközöket vásárolva még jobb borokat készíthessenek.

„Köszönettel tartozom mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy az idei borverseny is létrejött. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített, hogy a rendezvényen részt vevő hatvan személy maradéktalanul elégedett legyen. Reméljük, jövőre egy hasonlóan jó eseményt tudunk tető alá hozni” — mondta a polgármester.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...