Színvonalas ebszépségverseny
Utoljára módositva: 2014-04-28 10:18:03

Hétvégén neves kutyakiállításnak és szépségversenynek adott otthont Szatmárnémeti. Összesen 24 országból érkeztek nevezők, akik több mint kétezer állatot írattak be a vetélkedőbe.

 

A Szatmárnémeti Ebtenyésztők Egyesületének szervezésében hétvégén 35. alkalommal tartottak kutyakiállítást városunkban. Az idei rendezvény különlegessége az volt, hogy a szokványos kettő helyett három rangos versenyt szerveztek. Szombaton délelőtt tartották a CAC országos verseny zsűrizését, melyet délután a CACIB nemzetközi kiállítás követett, melyet látványos felvonulás, az úgynevezett best in show zárt. Vasárnap pedig CACIB Nemzetközi Bajnokságra került sor, melyet szintén parádés best in show követett. Első nap 1470 kutya lett elbírálva. Az országos verseny keretében a legszebb junior címet egy beaggle nyerte el, a fődíjat pedig egy máltai selyempincsinek ítélték oda. A Szatmár legszebb kutyája címet egy tacskó kapta. A szombat délutáni nemzetközi vetélkedő legszebb fiatal kutyája egy szatmári származású tacskó lett, a best in show győztese pedig egy magyarországi bobtail. A vasárnapi megmérettetésre 755 ebet írtak be, melynek keretében a legszebb juniornak egy óriás schnauzert választottak, a verseny legszebb kutyája pedig egy újfunlandi lett. A rendezvény zárásaként szuper best in showt szerveztek, ennek keretében kiválasztották a hétvége legszebb ebét – ezt a címet szintén az utóbb említett két és fél éves újfundlandi kan nyerte el. King of helluland orient express tulajdonosa a szlovák Oton Fantur, az állatot azonban magyarországi hendlere, Maróti Gábor Budapestről hozta a szatmári versenyre. Molnár Zsolt főszervező, a Szatmárnémeti Ebtenyésztők Egyesületének elnöke lapunk érdeklődésére elmondta: folytatni kívánják a jövőben is a kiállítások szervezését, melyek színvonalát tovább szeretnék emelni. Egyetlen komoly gondjukat a helyszín jelenti, mivel a korábbi kiállításaiknak helyet adó városi strandot kénytelenek voltak elhagyni. Molnár Zsolt szerint a mostani helyszínnel minden érintett elégedett volt, hisz nem voltak kitéve az időjárás viszontagságainak. Az elnök úgy vélte, amennyiben egy megfelelő, állandó helyet sikerülne biztosítaniuk a rendezvényeknek, az eddigieknél is nívósabb, még több érdeklődőt vonzó rendezvényeket tudnának kérni Szatmárnak. A Rex piacon és annak udvarán megszervezett rendezvényen első nap körülbelül 1500 fizetős néző fordult meg, vasárnap pedig közel kétezren látogattak ki a kiállításra. Kérdésünkre az elnök elmondta: a szatmári ebtartók közül az apró termetű kutyákat kedvelik, elsősorban a bichonokat — melyek jól szerepeltek a hétvégi versenyen —, de népszerűek a tacskók is.

Ide kattintva megnézheti a helyszínen készült többi képet is!

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:30
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:30
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 21.
Egy új ismeretség, bár még csak felszínes, mélyen felkavarja, kitölti minden gondolatát, és nem érti, hogyan érhette be eddig kevesebbel.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...