Szíven szúrta a segíteni akaró fiatalt
Utoljára módositva: 2017-08-21 12:54:12

Sokkoló tragédia, gyilkosság árnyékolja be az idei Avasfelsőfalui Városnapokat — s magán az emberölés tényén túl is sokkolóbb és szomorúbb, mert mind az áldozat, mind az elkövető alig lépte át a nagykorúság határát.

 

Vasárnap hajnalban, éjfél után alig 30 perccel a kisváros központi parkjában vette észre a 18 éves, kányaházai illetőségű Surd Cristian, hogy egy fiatalember erőszakoskodik egy lánnyal. Azonnal a lány segítségére sietett — de ez a legalapvetőbb emberi megnyilvánulás az életébe került: az erőszakoskodó 19 éves vámfalui C. I. P. ugyanis kést rántott és egyenesen szíven szúrta. A holtan összerogyó fiatalember segítségére ugrott 16 éves, ugyancsak kányaházai barátja, a gyilkos azonban őt is megszúrta. A tragédia olyan gyorsan, szinte percek alatt játszódott le, hogy a szemtanúknak nem is volt idejük felocsúdni — a késelő fiatalt végül a csendőrök járőregysége fegyverezte le, verte bilincsbe és állította elő. C. I. P.-t gyilkosság vádjával előzetes letartóztatásba helyezték, és kihallgatásra a Szatmár Megyei Törvényszék Melletti Ügyészségre szállították — a fiatalember azonban tagadja, hogy ő ölte volna meg az áldozatot. A nyomozás az ügyben tovább folytatódik, annál is inkább, mivel felmerült annak a gyanúja is, hogy a tettes és áldozata között egy régebbi nézeteltérés is húzódott.

 

A mentőszolgálat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből kiderül, a mentősök kiérkezésekor mindkét fiatal életben volt. A 18 éves fiatalembert eszméletlen állapotban találták, lélegzett ugyan, de vérnyomása kitapinthatatlan volt és mellkasi szúrt sebe igencsak súlyos sérülésnek bizonyult. A helyszínen stabilizálták az áldozatot a mentőszolgálat szakemberei, majd az Avasfelsőfalui Kórház Sürgősségi Osztályára szállították, ahol azonban életét vesztette. A 16 éves fiú eszméleténél volt, szemmel láthatóan nagyon meg volt ijedve, és a hastájékán levő szúrt sebét látták el a mentősök, majd a sürgősségre vitték, vasárnap pedig SMURD helikopter szállította Kolozsvárra további kezelések végett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...