Szíven szúrta a segíteni akaró fiatalt
Utoljára módositva: 2017-08-21 12:54:12

Sokkoló tragédia, gyilkosság árnyékolja be az idei Avasfelsőfalui Városnapokat — s magán az emberölés tényén túl is sokkolóbb és szomorúbb, mert mind az áldozat, mind az elkövető alig lépte át a nagykorúság határát.

 

Vasárnap hajnalban, éjfél után alig 30 perccel a kisváros központi parkjában vette észre a 18 éves, kányaházai illetőségű Surd Cristian, hogy egy fiatalember erőszakoskodik egy lánnyal. Azonnal a lány segítségére sietett — de ez a legalapvetőbb emberi megnyilvánulás az életébe került: az erőszakoskodó 19 éves vámfalui C. I. P. ugyanis kést rántott és egyenesen szíven szúrta. A holtan összerogyó fiatalember segítségére ugrott 16 éves, ugyancsak kányaházai barátja, a gyilkos azonban őt is megszúrta. A tragédia olyan gyorsan, szinte percek alatt játszódott le, hogy a szemtanúknak nem is volt idejük felocsúdni — a késelő fiatalt végül a csendőrök járőregysége fegyverezte le, verte bilincsbe és állította elő. C. I. P.-t gyilkosság vádjával előzetes letartóztatásba helyezték, és kihallgatásra a Szatmár Megyei Törvényszék Melletti Ügyészségre szállították — a fiatalember azonban tagadja, hogy ő ölte volna meg az áldozatot. A nyomozás az ügyben tovább folytatódik, annál is inkább, mivel felmerült annak a gyanúja is, hogy a tettes és áldozata között egy régebbi nézeteltérés is húzódott.

 

A mentőszolgálat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből kiderül, a mentősök kiérkezésekor mindkét fiatal életben volt. A 18 éves fiatalembert eszméletlen állapotban találták, lélegzett ugyan, de vérnyomása kitapinthatatlan volt és mellkasi szúrt sebe igencsak súlyos sérülésnek bizonyult. A helyszínen stabilizálták az áldozatot a mentőszolgálat szakemberei, majd az Avasfelsőfalui Kórház Sürgősségi Osztályára szállították, ahol azonban életét vesztette. A 16 éves fiú eszméleténél volt, szemmel láthatóan nagyon meg volt ijedve, és a hastájékán levő szúrt sebét látták el a mentősök, majd a sürgősségre vitték, vasárnap pedig SMURD helikopter szállította Kolozsvárra további kezelések végett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 17.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...