Szlovák siker a Szabó Gyula Emléktornán
Utoljára módositva: 2019-08-08 14:51:24

Csütörtökön ért véget a Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztivál, amelynek fő versenyét, a Szabó Gyula Emléktorna hatodik kiírását a szlovák nemzetközi mester, Martin Nayhebaver nyerte meg.

A győzelmi serleg mellett 3800 lej pénzjutalomban részesült a győztes. A második helyen zárt a temesvári nemzetközi nagymester Vlad Cristian Jianu, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a moldovai nemzetközi nagymester, Vasile Sănduleac állhatott fel. Ők 2300, illetve 1800 lej pénzjutalomban részesülnek. A második számú, B jelzésű verseny, vagyis a Vasile Marian Emléktornán olyan sakkozók küzdöttek az Iparosotthonban, akik még nem értéke el az 1700 ÉLŐ-pontot. Közülük Nicola Alexandar Mircov. Az Aradi CSU színeiben nevező sakkozó két U14-es korosztályos játékos előtt zárt az első helyen: Mihaela Ioana Trifoi (Máramarosszigeti VSK) a második, Ștefan Fabian Mazilu (Micul Șahist Iași) a harmadik helyen zárt. Ők 2000, 1000, illetve 700 lej pénzjutalomban részesülnek.

A kezdő gyerekeknek kiírt F jelzésű tornát, a rapidsakk-versenyt a magyarországi Persány Bálint nyerte meg a két romániai sakkozó, Bogdan Maximux Cosma-Răcșan és Alexandru Andrei Mutiu előtt. Az D jelű 960 sakk elnevezésű tornáról tegnap még nem közöltek végeredményt.

Hamarosan részletesen közöljük többek között ennek a tornának a végeredményét is, de az összes versenynek olvashatják majd az eredményeit és a díjazottak listáját.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...