Szlovák siker a Szabó Gyula Emléktornán
Utoljára módositva: 2019-08-08 14:51:24

Csütörtökön ért véget a Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztivál, amelynek fő versenyét, a Szabó Gyula Emléktorna hatodik kiírását a szlovák nemzetközi mester, Martin Nayhebaver nyerte meg.

A győzelmi serleg mellett 3800 lej pénzjutalomban részesült a győztes. A második helyen zárt a temesvári nemzetközi nagymester Vlad Cristian Jianu, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a moldovai nemzetközi nagymester, Vasile Sănduleac állhatott fel. Ők 2300, illetve 1800 lej pénzjutalomban részesülnek. A második számú, B jelzésű verseny, vagyis a Vasile Marian Emléktornán olyan sakkozók küzdöttek az Iparosotthonban, akik még nem értéke el az 1700 ÉLŐ-pontot. Közülük Nicola Alexandar Mircov. Az Aradi CSU színeiben nevező sakkozó két U14-es korosztályos játékos előtt zárt az első helyen: Mihaela Ioana Trifoi (Máramarosszigeti VSK) a második, Ștefan Fabian Mazilu (Micul Șahist Iași) a harmadik helyen zárt. Ők 2000, 1000, illetve 700 lej pénzjutalomban részesülnek.

A kezdő gyerekeknek kiírt F jelzésű tornát, a rapidsakk-versenyt a magyarországi Persány Bálint nyerte meg a két romániai sakkozó, Bogdan Maximux Cosma-Răcșan és Alexandru Andrei Mutiu előtt. Az D jelű 960 sakk elnevezésű tornáról tegnap még nem közöltek végeredményt.

Hamarosan részletesen közöljük többek között ennek a tornának a végeredményét is, de az összes versenynek olvashatják majd az eredményeit és a díjazottak listáját.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...