Szociális Központ Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-03-05 10:00:32

A nagykárolyi önkormányzati apparátus egyszerre költözik ősszel új helyére, közölte Kovács Jenő polgármester.

 

Megújul a valamikori kaszárnya Nagykárolyban. Ide költöznek azok az önkormányzat fennhatósága alá tartozó intézmények, amelyek szociális ügyekkel foglalkoznak, mondta Kovács Jenő polgármester. Nagykároly elöljárója bemutatta a kívül-belül teljesen megújuló épületet, ahol régebben több mint ezer katona állomásozott.

Szeptembertől új szerep hárul erre az ingatlanra. Akkor kerül sor ugyanis a Polgármesteri Hivatal átköltöztetésére az egykori Aranyszarvas fogadó épületébe, s ezzel a költözéssel egy időben zajlik majd a Szociális Központ (egykori kaszárnya) épületébe történő költözés is, mondta el lapunknak a polgármester.

„Ez egy hatalmas épület, amellett, hogy a szociális ügyek intézésére itt kerül sor, ide költözik, a helyi adók és illetékek osztálya, az anyakönyvi hivatal, a jelenleg a Republicii negyedben működő Pénzügyőrség stb. Az emeleti részre költözik a Városi Könyvtár, az üresen maradó termekben pedig helyet szeretnénk biztosítani néhány kulturális csoportnak, amelyiknek nagyobb helyiségre lenne szüksége” — mutatta be az épület funkcióit a polgármester.

Kovács Jenő kiemelte, nagyon reméli, hogy idővel sikerül rászoktatni a lakosságot arra, hogy a templomokban kerüljön sor a polgári esküvői szertartásokra is. Ehhez persze a különböző templomok képviselőinek a beleegyezése is szükséges.

A Szociális Központ egy új dolog lesz a nagykárolyi polgármesterei hivatali apparátus működését tekintve. Egy olyan központosított intézményről van szó, melynek működtetése pluszkiadást jelent majd a városnak, és új kihívás elé is állítja a városvezetést. „A kastélyt is rendbe tettük, azt is működtetnünk kell. Ugyanez a helyzet a Szociális Központtal is. Mindez persze pénz kérdése, de remélem, sikerül megteremtenünk a szükséges anyagi alapot ahhoz, hogy jól működtessük. Úgy gondolom, ha az állam számos pluszterhet rak az önkormányzatok vállára, biztosítja az anyagi keretet a rendes működéshez is. Ugyanakkor azt gondolom, hogy lesznek szociális intézmények működtetésére elkülönített pénzalapok, melyek lehívásával dolgozhatunk majd” — mondta Kovács.

Nagykároly elöljárója kifejtette, reméli, az elkövetkező két év pályázati kiírásai között találnak majd olyan lehetőségeket, melyek az újrahasznosításra és a zöldenergia használatára való áttérést segítik. Ezáltal remélik a költséghatékonyabbá válást, magyarázta a polgármester.

A Szociális Központ udvarában két teniszpálya és egy kézilabdapálya is helyet kap majd, az épület egy mellékrészében pedig egy kisebb tornaterem, míg a főépület mögötti részben egy melegedőt is kialakítanak hajléktalanok számára.

 

Tőtős Tímea

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 20:55
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...