Szociális Központ Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-03-05 10:00:32

A nagykárolyi önkormányzati apparátus egyszerre költözik ősszel új helyére, közölte Kovács Jenő polgármester.

 

Megújul a valamikori kaszárnya Nagykárolyban. Ide költöznek azok az önkormányzat fennhatósága alá tartozó intézmények, amelyek szociális ügyekkel foglalkoznak, mondta Kovács Jenő polgármester. Nagykároly elöljárója bemutatta a kívül-belül teljesen megújuló épületet, ahol régebben több mint ezer katona állomásozott.

Szeptembertől új szerep hárul erre az ingatlanra. Akkor kerül sor ugyanis a Polgármesteri Hivatal átköltöztetésére az egykori Aranyszarvas fogadó épületébe, s ezzel a költözéssel egy időben zajlik majd a Szociális Központ (egykori kaszárnya) épületébe történő költözés is, mondta el lapunknak a polgármester.

„Ez egy hatalmas épület, amellett, hogy a szociális ügyek intézésére itt kerül sor, ide költözik, a helyi adók és illetékek osztálya, az anyakönyvi hivatal, a jelenleg a Republicii negyedben működő Pénzügyőrség stb. Az emeleti részre költözik a Városi Könyvtár, az üresen maradó termekben pedig helyet szeretnénk biztosítani néhány kulturális csoportnak, amelyiknek nagyobb helyiségre lenne szüksége” — mutatta be az épület funkcióit a polgármester.

Kovács Jenő kiemelte, nagyon reméli, hogy idővel sikerül rászoktatni a lakosságot arra, hogy a templomokban kerüljön sor a polgári esküvői szertartásokra is. Ehhez persze a különböző templomok képviselőinek a beleegyezése is szükséges.

A Szociális Központ egy új dolog lesz a nagykárolyi polgármesterei hivatali apparátus működését tekintve. Egy olyan központosított intézményről van szó, melynek működtetése pluszkiadást jelent majd a városnak, és új kihívás elé is állítja a városvezetést. „A kastélyt is rendbe tettük, azt is működtetnünk kell. Ugyanez a helyzet a Szociális Központtal is. Mindez persze pénz kérdése, de remélem, sikerül megteremtenünk a szükséges anyagi alapot ahhoz, hogy jól működtessük. Úgy gondolom, ha az állam számos pluszterhet rak az önkormányzatok vállára, biztosítja az anyagi keretet a rendes működéshez is. Ugyanakkor azt gondolom, hogy lesznek szociális intézmények működtetésére elkülönített pénzalapok, melyek lehívásával dolgozhatunk majd” — mondta Kovács.

Nagykároly elöljárója kifejtette, reméli, az elkövetkező két év pályázati kiírásai között találnak majd olyan lehetőségeket, melyek az újrahasznosításra és a zöldenergia használatára való áttérést segítik. Ezáltal remélik a költséghatékonyabbá válást, magyarázta a polgármester.

A Szociális Központ udvarában két teniszpálya és egy kézilabdapálya is helyet kap majd, az épület egy mellékrészében pedig egy kisebb tornaterem, míg a főépület mögötti részben egy melegedőt is kialakítanak hajléktalanok számára.

 

Tőtős Tímea

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...