Szociális munkások találkozója
Utoljára módositva: 2018-01-19 17:58:31

Szatmár megyében 174 szociális munkás iratkozott be, s lett tagja az Szociális Munkások Országos Szövetségének (CNASR), tudtuk meg Mihaela Motoc szatmári területi igazgatótól.

A Szatmár Megyei Tanács nagy gyűléstermében tegnap szociális munkások számára szerveztek szakmai találkozót. Az egybegyűlteket Mihaela Motoc, a CNASR szatmári területi igazgatója köszöntötte. A rendezvényen az országos szövetség teljes vezetősége jelen volt: Doru Buzducea elnök, dékán, Cristian Roşu és Ioan Durnescu alelnökök, valamint Diana Cristea titkár is. A találkozó témája a Szociális asszisztens szerepe a szociális szolgáltatások gyakorlásában és fejlesztésében Szatmár megyében — lehetőségek és kihívások. A rendezvényen jelen volt és köszöntötte az egybegyűlteket a Szatmár Megyei Prefektúra kancelláriavezetője, Cecilia Marinescu; Mariana Dragoş, a Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) vezetője; Doina Văsuţ, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szociális gondozói hivatalának (SPAS) igazgatója is.

Országos kampány

Mint a szatmári elnök elmondta, a rendezvény része az egész országra kiterjedő találkozó-sorozatnak. Eddig 15 megyében szervezett hasonlót a szövetség. Céljuk, hogy a szociális munkát népszerűsítsék, ezért hívták meg az állami és a civil szféra képviselőit, önkénteseit is az eseményre. A szervezők célja, hogy tanuljanak egymástól, s legfőképp, hogy az önkormányzatoknál dolgozók figyelmét felhívják arra, hogy szakképzett szociális munkásokat alkalmazzak, ugyanis a diplomás szociális munkások foglalkoztatása, főleg a községekben hagy kívánnivalót maga után. A szociális támogatások odaítélését ankéthoz köti a jogszabályt, de a rászorulók ügyének intézése érdekében az is nagyon fontos, hogy a hatályos jogszabályokat ismerje a szakember. A szociális területen dolgozóknak meg kell tanulniuk elkészíteni a személyre szabott felzárkóztatási tervet, csakúgy mint azt, hogyan kezeljék azokat az embert, akik kérik a segítséget, és azokat a helyzeteket is, amikor látszik már a szükség, de különböző okból kifolyólag a krízishelyzetben lévő nem akar vagy nem tud segítséget kérni. Mivel minden eset egyedi, a szociális munkás feladata a törvény adta lehetőségek függvényében felvázolni azt a menekülési utat, mely kivezeti a rászorulót az adott problémás helyzetből — zárta szavait a szatmári elnök.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...