Szociális munkások találkozója
Utoljára módositva: 2018-01-19 17:58:31

Szatmár megyében 174 szociális munkás iratkozott be, s lett tagja az Szociális Munkások Országos Szövetségének (CNASR), tudtuk meg Mihaela Motoc szatmári területi igazgatótól.

A Szatmár Megyei Tanács nagy gyűléstermében tegnap szociális munkások számára szerveztek szakmai találkozót. Az egybegyűlteket Mihaela Motoc, a CNASR szatmári területi igazgatója köszöntötte. A rendezvényen az országos szövetség teljes vezetősége jelen volt: Doru Buzducea elnök, dékán, Cristian Roşu és Ioan Durnescu alelnökök, valamint Diana Cristea titkár is. A találkozó témája a Szociális asszisztens szerepe a szociális szolgáltatások gyakorlásában és fejlesztésében Szatmár megyében — lehetőségek és kihívások. A rendezvényen jelen volt és köszöntötte az egybegyűlteket a Szatmár Megyei Prefektúra kancelláriavezetője, Cecilia Marinescu; Mariana Dragoş, a Szatmár Megyei Társadalom- és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) vezetője; Doina Văsuţ, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szociális gondozói hivatalának (SPAS) igazgatója is.

Országos kampány

Mint a szatmári elnök elmondta, a rendezvény része az egész országra kiterjedő találkozó-sorozatnak. Eddig 15 megyében szervezett hasonlót a szövetség. Céljuk, hogy a szociális munkát népszerűsítsék, ezért hívták meg az állami és a civil szféra képviselőit, önkénteseit is az eseményre. A szervezők célja, hogy tanuljanak egymástól, s legfőképp, hogy az önkormányzatoknál dolgozók figyelmét felhívják arra, hogy szakképzett szociális munkásokat alkalmazzak, ugyanis a diplomás szociális munkások foglalkoztatása, főleg a községekben hagy kívánnivalót maga után. A szociális támogatások odaítélését ankéthoz köti a jogszabályt, de a rászorulók ügyének intézése érdekében az is nagyon fontos, hogy a hatályos jogszabályokat ismerje a szakember. A szociális területen dolgozóknak meg kell tanulniuk elkészíteni a személyre szabott felzárkóztatási tervet, csakúgy mint azt, hogyan kezeljék azokat az embert, akik kérik a segítséget, és azokat a helyzeteket is, amikor látszik már a szükség, de különböző okból kifolyólag a krízishelyzetben lévő nem akar vagy nem tud segítséget kérni. Mivel minden eset egyedi, a szociális munkás feladata a törvény adta lehetőségek függvényében felvázolni azt a menekülési utat, mely kivezeti a rászorulót az adott problémás helyzetből — zárta szavait a szatmári elnök.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. május 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...