Szociális szolgáltatók ülése
Utoljára módositva: 2018-11-08 17:14:38

Országos szintű munkaülésüket tartották tegnap Szatmárnémetiben a szociális szolgáltatásokkal foglalkozó szakemberek. Egyik legfontosabb feladat: a szociális háló szemeinek felvarrása.

A szatmárnémeti Iparosotthonban találkoztak csütörtök délelőtt az ország olyan szociális szolgáltatóinak szakemberei, mint amilyen a szatmári megyeszékhelyen a polgármesteri hivatal alárendeltségében működő Szociális Közszolgálati Osztály (SPAS). Közel ötvenen vettek részt a szakmai tapasztalatcsere, a tájékoztatás és a kiértékelés érdekében megszervezett munkagyűlésen. A megjelenteket Adrian Bălaj, a SPAS ügyvezető igazgatója köszöntötte, Doina Feher, Szatmárnémeti alpolgármestere pedig, miután ismertette a közszolgálati osztálynál az utóbbi években történt változásokat, megosztotta véleményét is a szociális munka egyik szegmensével, a szociális segélyekkel kapcsolatban. Feher szerint különleges és egyáltalán nem könnyű a társadalomvédelemben dolgozni, de minden feladat közül a legnehezebb azt megelőzni, hogy szociális segélyekkel ne a tétlenséget segítsék elő, azaz csak olyan kapjon szociális segélyt, aki tényleg rá van szorulva.

Adrian Albu, Szatmárnémeti másik alpolgármestere rámutatott, a számok tükrében a szatmárnémeti szükséglakás-helyzet nem is annyira rossz, mint ahogy az a hétköznapokban tűnik, több mint ezren laknak városi szociális lakásokban, ami a város összlakosságának több mint egy százaléka. És ezek mellett, mutatott rá Albu, ott vannak még az állami tulajdonban lévő hasonló besorolású lakások és az ANL által épített ingatlanok lakóhelyei is.

A megbeszélésen szóba került egy olyan projekt is, amelyiknek egyértelmű célja minél több embert beterelni a munkaerőpiacra, ez nem a szociális segélyben részesülők foglalkoztatását szorgalmazza, hanem a nyugdíjas korban való aktív életmódot, a korlátozott formában történő munkavállalást. A munkaerőhiány Romániában egyre szorongatóbb, egyre-másra követik egymást az állami próbálkozások arra, hogy minél több embert bevonjanak a termelésbe, az adó- és illetékfizetési, valamin ÁFA-generáló folyamatba.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...