Szófiai találkozón az Ettinger küldöttsége
Utoljára módositva: 2018-05-22 18:27:33

A szatmárnémeti Johann Ettinger Német Líceum diákokból és pedagógusokból álló küldöttsége május 5. és 12. között egy Erasmus+-pályázat keretén belül egy Szófiában megrendezett találkozón vett részt.

A bulgáriai utat a The Quest of the Science Queen című pályázat keretén belül szervezték meg, s a csoportok a matematikával kapcsolatos témákkal foglalkoztak az öt nap során. A résztvevők a szófiai Tudományos Fesztivál keretében megrendezett Quantum music from Chern szemináriumon is jelen voltak, amelyen a tudomány és a művészet közötti kapcsolatot taglalták a résztvevők. A közös tevékenységek mellett a szatmári iskola küldöttsége különböző kulturális programokban vett részt: városnéző körútja során Szófia nevezetességeivel ismerkedett (mint például a bolgár parlament épülete, Szent Szófia szobra, a nemzeti balett és operaház épülete), majd a bulgáriai és lengyelországi partneriskolák tagjaival közösen ünnepelte Európa napját. Élményekben és tapasztalatokban gazdagon tértek haza a szatmári csoport tagjai. Ez a találkozó volt az utolsó a sorban a pályázat keretén belül, így nem maradt más hátra, mint összegezni a tapasztalatokat, és kiértékelni a kétéves projekt történéseit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...