Szófiai találkozón az Ettinger küldöttsége
Utoljára módositva: 2018-05-22 18:27:33

A szatmárnémeti Johann Ettinger Német Líceum diákokból és pedagógusokból álló küldöttsége május 5. és 12. között egy Erasmus+-pályázat keretén belül egy Szófiában megrendezett találkozón vett részt.

A bulgáriai utat a The Quest of the Science Queen című pályázat keretén belül szervezték meg, s a csoportok a matematikával kapcsolatos témákkal foglalkoztak az öt nap során. A résztvevők a szófiai Tudományos Fesztivál keretében megrendezett Quantum music from Chern szemináriumon is jelen voltak, amelyen a tudomány és a művészet közötti kapcsolatot taglalták a résztvevők. A közös tevékenységek mellett a szatmári iskola küldöttsége különböző kulturális programokban vett részt: városnéző körútja során Szófia nevezetességeivel ismerkedett (mint például a bolgár parlament épülete, Szent Szófia szobra, a nemzeti balett és operaház épülete), majd a bulgáriai és lengyelországi partneriskolák tagjaival közösen ünnepelte Európa napját. Élményekben és tapasztalatokban gazdagon tértek haza a szatmári csoport tagjai. Ez a találkozó volt az utolsó a sorban a pályázat keretén belül, így nem maradt más hátra, mint összegezni a tapasztalatokat, és kiértékelni a kétéves projekt történéseit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...