Szófiai találkozón az Ettinger küldöttsége
Utoljára módositva: 2018-05-22 18:27:33

A szatmárnémeti Johann Ettinger Német Líceum diákokból és pedagógusokból álló küldöttsége május 5. és 12. között egy Erasmus+-pályázat keretén belül egy Szófiában megrendezett találkozón vett részt.

A bulgáriai utat a The Quest of the Science Queen című pályázat keretén belül szervezték meg, s a csoportok a matematikával kapcsolatos témákkal foglalkoztak az öt nap során. A résztvevők a szófiai Tudományos Fesztivál keretében megrendezett Quantum music from Chern szemináriumon is jelen voltak, amelyen a tudomány és a művészet közötti kapcsolatot taglalták a résztvevők. A közös tevékenységek mellett a szatmári iskola küldöttsége különböző kulturális programokban vett részt: városnéző körútja során Szófia nevezetességeivel ismerkedett (mint például a bolgár parlament épülete, Szent Szófia szobra, a nemzeti balett és operaház épülete), majd a bulgáriai és lengyelországi partneriskolák tagjaival közösen ünnepelte Európa napját. Élményekben és tapasztalatokban gazdagon tértek haza a szatmári csoport tagjai. Ez a találkozó volt az utolsó a sorban a pályázat keretén belül, így nem maradt más hátra, mint összegezni a tapasztalatokat, és kiértékelni a kétéves projekt történéseit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Pelyhes - Kalandra fel!
Ma, 17:00
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám Ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...