Szófiai találkozón az Ettinger küldöttsége
Utoljára módositva: 2018-05-22 18:27:33

A szatmárnémeti Johann Ettinger Német Líceum diákokból és pedagógusokból álló küldöttsége május 5. és 12. között egy Erasmus+-pályázat keretén belül egy Szófiában megrendezett találkozón vett részt.

A bulgáriai utat a The Quest of the Science Queen című pályázat keretén belül szervezték meg, s a csoportok a matematikával kapcsolatos témákkal foglalkoztak az öt nap során. A résztvevők a szófiai Tudományos Fesztivál keretében megrendezett Quantum music from Chern szemináriumon is jelen voltak, amelyen a tudomány és a művészet közötti kapcsolatot taglalták a résztvevők. A közös tevékenységek mellett a szatmári iskola küldöttsége különböző kulturális programokban vett részt: városnéző körútja során Szófia nevezetességeivel ismerkedett (mint például a bolgár parlament épülete, Szent Szófia szobra, a nemzeti balett és operaház épülete), majd a bulgáriai és lengyelországi partneriskolák tagjaival közösen ünnepelte Európa napját. Élményekben és tapasztalatokban gazdagon tértek haza a szatmári csoport tagjai. Ez a találkozó volt az utolsó a sorban a pályázat keretén belül, így nem maradt más hátra, mint összegezni a tapasztalatokat, és kiértékelni a kétéves projekt történéseit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...