Szól a rádió, és ezután is fog
Utoljára módositva: 2014-01-28 10:22:36

Jóval túl járunk a karácsonyi ünnepeken, de az akkori hangulatot idéző zene még mindig szól a szatmárnémeti városközpontban. A polgármester véletlent emlegetett az esettel kapcsolatban.

 

Három héttel túl vagyunk már vízkereszt ünnepén is, a karácsonyi hangulat érdekében beindított utcarádió viszont még mindig szól. Néha eltalálja az arra járók zenei ízlését, és a járókelők fel-felfigyelnek egy-egy slágerre, ám a régi központban lakók és az ott dolgozók, akik ömlesztve kapják a hangszórókból a kéretlen rádióműsort — ami nem más, mint a szatmárnémeti központú Radio 1 műsora — már nem tartják annyira szórakoztatónak a köztéri zeneszolgáltatást.

 

Elfelejtették lekapcsolni

A témában a polgármestert kérdeztük meg tegnap, aki épp irodájába igyekezve, a polgármesteri hivatal lépcsőházában, sebtében válaszolt portálunk munkatársának. Dorel Coica úgy nyilatkozott, véletlen, hogy még mindig szól a rádió a megyeszékhely régi központjában felszerelt hangszórókból, egyszerűen elfelejtették lekapcsolni. Második kérdésünket meg sem várva hozzátette: intézkedni fog, hogy magyar nyelvű dalok is szóljanak a hangszórókból, tehát esze ágában sincs véget vetni a szatmárnémetiek rádión keresztüli szórakoztatásának.

A zeneszóra más is felfigyelt már, tíz nappal ezelőtt a szatmárnémeti tanács RMDSZ-frakciójának egyik tagja — Butka Gergely — e-mailben már kérte Coicát, hogy vagy vegye figyelembe a város román nyelvű lakosai mellett a magyar és német anyanyelvű adófizetőket is, a multikulturalitás szellemében, vagy állíttassa le a sugárzást. Butka tegnap elmondta: felvetésére nem kapott választ, ugyanakkor sem több magyar sláger nem szól a városközponti rádióból, sem kikapcsolva nincs.

 

Elsejétől magyarul is

Dolgoznak a magyar nyelvű zenei repertoár összeállításán, illetve február elsejétől két magyar nyelvű műsorvezetővel elindítják a magyar nyelvű műsort a Radio 1-ben, válaszolta portálunk megkeresésére Victor Constantinovici, az adó főszerkesztője. A tervek szerint a magyar műsor délelőtt tizenegy órakor kezdődik majd, nincs szó semmiféle hátrányos megkülönböztetésről, azért nincs még magyar nyelvű adás, mert még nem állt össze a műsorrend. Ez februárra ölt végleges formát, az ebbe illeszkedő magyar műsorral.

 

Céges érdekeltségek

A szóban forgó rádiócsatornát, a sugárzott médiát felügyelő audiovizuális tanács decemberi — egyben legfrissebb — adatai szerint a Radio 1 Plus Media Kft. működteti, amelyiknek két cég a tulajdonosa. A cégek egyikében Adrian Gheorghe Derşidan érdekelt, a másik cég esetében pedig Ovidiu Silaghi európai parlamenti képviselő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei szervezetének elnöke és felesége az érdekelt.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 17:20
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...