Szolgálati fegyverrel szerelik fel az erdők őrzését ellátó erdészeket
Utoljára módositva: 2019-10-22 16:55:06

Az erdők őrzésével megbízott erdészeti alkalmazottakat fel fogják fegyverezni a képviselőház mezőgazdasági bizottsága által pozitívan véleményezett törvénytervezet értelmében.

A szakbizottság kedden egyhangúlag megszavazta az erdészeti alkalmazottak jogállását módosító jogszabályjavaslatot és pozitív véleményezést fogalmazott meg. Az egyik módosítás szerint az erdők és védett természeti területek őrzésével megbízott erdészeti alkalmazottak szolgálati, letális, avagy nem letális fegyvert kapnak, és azt használhatják is a fegyverhasználatra vonatkozó törvény előírásai szerint. A bizottság által elfogadott másik módosító javaslat értelmében a nyugdíjkorhatárkor nyugalomba vonuló erdészeti alkalmazottak minimum 5 havi bruttó fizetésnek megfelelő pótlékot kapnak utolsó ledolgozott hónapjukban, és ennek kifizetését a munkáltató állja. A szenátus már elfogadta a törvénytervezetet, a döntő szerv a képviselőház, amelynek asztalára most kerül.

A Máramaros megyei erdészeti hivatal egyik erdészét megölték október 16-án este Kohóvölgy (Strâmbu Băiuţ) erdészeti kerület területén, miközben megpróbált megakadályozni egy törvénytelen fakivágást, tájékoztatott október 17-ei közleményében a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság.

Ez már a második eset, hogy a Romsilva egyik alkalmazottját meggyilkolják szolgálata gyakorlása közben: egy hónappal ezelőtt a Iaşi megyei erdészeti hivatal Paşcani erdészeti körzetének alkalmazottját, Răducu Gorcioaiát ölte meg három, illegális fakivágás közben meglepett személy.

Az elmúlt öt évben sok támadás érte az illegális fakivágások megelőzésén munkálkodó erdészeket. 2014 és 2018 között 168 esetet regisztráltak, az év eleje óta pedig 16 ilyen eset történt, mutat még rá a Romsilva múlt heti közleménye.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...