Szolidaritási adó: elutasítva!
Utoljára módositva: 2012-05-23 09:33:21

Romániában elutasította kedden a parlament az úgynevezett szolidaritási adó bevezetését, ami a nagy vagyonok megadóztatását jelentette volna.

Elutasították a szolidaritási adó bevezetését

A román képviselőház kedden szavazott az adó bevezetését előíró törvénytervezetről, amelyet a Románia Haladásáért Országos Szövetséghez (UNPR) tartozó független honatyák nyújtották be. A magát balközépnek valló politikai erő jelenleg a szociálliberális kormányt támogatja a parlamentben, de ez nem volt elég ahhoz, hogy a parlament megszavazza az általuk tervezett adót. A keddi képviselőházi szavazáson 106-an voksoltak az adó bevezetése mellett, 101-en ellene, 20-an pedig tartózkodtak. Ebben a kérdésben a képviselőház rendelkezett ügydöntő jogkörrel. Korábban a szenátus is elvetette a jogszabályt. A tervezet szerint azokra személyekre vetették volna ki az adót, akiknek a vagyona eléri a 450 ezer eurót. Nekik évente egyszer vagyonuk egy százalékát kellett volna befizetniük szolidaritási adó címen. A tervezet szerint azok a személyek is jogszabály hatálya alá estek volna, akiknek vagyona nem éri el a 450 ezer eurót, de olyan értékes ingatlan birtokában vannak, amelynek értéke meghaladja 300 ezer eurót, vagy rendelkeznek olyan ingósággal, amely több mint 50 ezer eurót ér. Ez utóbbi két esetben az ingatlan vagy az ingóság 0,5 százalékát kellett volna kifizetni szolidaritási adóként. Victor Ponta miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy az általa vezetett kormány 2013-tól szolidaritási adót vetne ki a kiugróan magas közalkalmazotti bérekre és nyugdíjakra. Mint mondta, a 10 ezer lej (667 ezer forint) nagyságú jövedelmek megadóztatását tervezi.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...