Szombaton eldől, hogy mely csapat lesz a megyei bajnok
Utoljára módositva: 2014-06-06 19:08:28

Az Apai Victoria és az Óvári Someşul áll szemtől szembe szombaton 18 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban, hogy megküzdjenek a negyedosztály idényzáró mérkőzésén, a bajnoki címért.

Az Óvári Someşul negyedik nekifutásra megnyerné a bajnoki címet

Az egészen biztos, hogy szombat délután új bajnokot avatnak a Szatmár megyei Liga 4-ben, ugyanis az egymással szemben álló együttesek egyike sem nyerte meg az idényt. Az Óvári Someşul már a negyedik döntőjét fogja játszani, de érdekes módon eddig még gólt sem rúgott, és mindannyiszor a rendes játékidőben kapott ki. 2008-ban a Nagykárolyi Victoria 1–0-ra verte, három évvel később a Szatmárnémeti Olimpia FC 4–0-s zakót adott a Szamos–partiaknak, tavaly pedig a Szamoskrassói Someşul 3–0-ra győzött. „Idén sokkal nyugodtabban várom a döntőt, mint az előző években. Úgy érzem, ez a mi évünk, hiszen az a véleményem, hogy a legjobb kerettel rendelkezünk. A kispad is erős, ami a javunkra szolgál. Nagyon bízom a fiúkban, ők is nagyon várják már a döntőt” – mondta lapunknak Mairociac Zsolt, az Óvári Someşul elnöke. Ugyanakkor Botos Sándor edző–játékos keretéből senki sem hiányzik a szombati fináléra.

Az Apai Victoria történelme első bajnoki döntőjét játssza

Nem mondhatja ugyanezt az Apai Victoria edzője, Ritli Zoltán, ugyanis a védelem kulcsjátékosai nem tudnak eljönni a találkozóra: Ciorcaş, Moraru és Raţ egyetemi hallgatók és Kolozsváron vizsgáznak ezen a hétvégén. „Emellett sokan dolgoznak, így nehezen sikerült összehozni a héten egy edzést, amelyen a keret hetven százaléka volt jelen” – panaszolta Ritli. Az egykori kiváló kapus lehet egyébként az első szatmári edző, aki két csapattal, két egymást követő évben vezeti bajnoki címre a csapatát. Tavaly a Szamoskrassói Someşullal nyert, idén az Apai Victoriával jutott el a fináléba. A 2013-as bajnokcsapatból hatan tartottak Ritli Zolival Victoriához: Raţ, Farcaş, Timoc, Ritli Raul, Dobrai és Berci. Utóbbi kettő éppen a mai riválishoz szerződött az idény közben.

Maiorciac egyébként éppen azokra a játékosokra és az edzőre utalt, amikor azt mondta: azért tart az ellenféltől, mert ők rutinosabbak. „Nem becsüljük le az apaiakat, hiszen tapasztalt ellenféllel állunk szemben, közülük sokan tudják, mi kell egy győzelemhez” – állította.

Ami a statisztikát illeti, az apaiak A jelzésű szériában zártak az első helyen 25 győzelemmel, 1 döntetlennel, 4 vereséggel és 111–31-es gólaránnyal. Az óváriak a B-csoportot nyerték meg 26 győzelemmel, 1 döntetlennel, 3 vereséggel és 162–27-es gólaránnyal.

Ifik

A felnőttek negyedosztályos döntőjét megelőzően az ifjúsági korosztályos együttesek fináléját játsszák a szatmárnémeti Olimpia Stadionban. Mint ismeretes, a Szamosdobi Voinţa és a Sárközújlaki SE küzdenek majd a bajnoki címért. A győztes együttes a korosztályos országos bajnokság megyeközi selejtezőjében folytatja a szereplést. A találkozó 15 órakor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...