Szombaton ismét FitDay
Utoljára módositva: 2017-04-19 12:55:33

Hétvégén ismét megrendezik az év legfittebb napját Nagykárolyban. Az idei FitDayen is nagyszerű edzőkkel dolgozhatnak a mozgás kedvelői.

Péntek Enikővel (középen) már többször is tornázhattak együtt a sportos életmód nagykárolyi kedvelői és népszerűsítői

Nagyon várja már a szombati edzést Péntek Enikő, a FitDay idei kiadásának meghívott főedzője, legalábbis erre utal az a kiírás, melyet közösségi oldalára posztolt a napokban a magyarországi sportember. A sportszakember, a ZONA edzés kidolgozója ugyanis visszatérő vendég, hiszen egy korábbi évben már tornáztatta a nagykárolyiakat, mi több, a FitDay főszervezője és kitalálója, Szabó Andrea edző rendszeresen vesz részt a szakember magyarországi kihelyezett edzésein is. Péntek Enikő rajongótábora vélhetően ezen a hétvégén további nagykárolyiakkal bővül, hiszen ZONA edzésének újabb változataival érkezik majd a szombati FitDayre.

A FitDay hetedik kiadására április 22-én, szombaton 14 órai kezdettel kerül sor a nagykárolyi Iuliu Maniu Iskolaközpont tornatermében. A nap bemelegítéssel indul, melyet ezúttal is Juhász Gabi tart majd. A folytatásban 15 órai kezdettel Pilates edzés lesz, melyet Luminiţa Barbur irányít. A programok sorában 16 órától ZONA edzés következik Péntek Enikő irányításával. A nap utolsó edzése pedig BodyArt erősítő edzés lesz Szabó Péterrel.

S hogy mit kell tudni a ZONA edzésről? Erre a kérdésre Péntek Enikőtől kaphatják meg a választ az érdeklődők: „A ZONA edzés kihívás, öröm, tiszta hatékonyság. Saját edzésmódszerem, amely intervall és funkcionális erősítő elemek meghatározott kombinációján alapul. Az összetartó, motiváló ZONA-közösségnek köszönhetően igazi mozgalommá vált. Az edzéseim blokkokra (általában 10 percesek) épülnek. Maga a ZONA elnevezés a testzónáinkra (testrészek, izomcsoportok) utal. Egy-egy blokkban két fő izomcsoportot dolgoztatunk felváltva, ami a helyes kivitelezés és a hatékonyság szempontjából is pozitív. Mire az egyik izom kifáradna a terhelésben, átváltunk a másikra, így az első kicsit pihenhet, majd újra váltunk. Ez a váltakoztatás segít, hogy az egész edzés során mindkét izom maximális intenzitással dolgozhasson. Ezáltal azt is kivédhetjük, hogy az izmok kifáradása miatt helytelenül (izom helyett ízületből) végezzük a gyakorlatot. Nagyon fontos, hogy nem elnyűni kell az izmokat, hanem megfelelő ingert adva fejleszteni azokat. Ehhez rövid, robbanékony, intenzív blokkokra van szükség.

A ZONA más jelentést is hordoz. A siker, az eredmény a komfortzónánkon túl vár ránk. A rövid edzések és a gyors fejlődés azt kívánja, hogy találkozz ezzel a zónával, ezzel a határral minden edzésed során, és feszegesd, told ki azt. Mindig egy picikét, a gyakorlatok helyes kivitelezését és a fokozatosság elvét betartva. A ZONA nem kínzás, hanem öröm. A test hatékony ‘edzésjátéka’. Öröm, mert mind testileg, mind mentálisan fejleszt. Öröm, mert azzal, hogy egy kicsit mindig legyőzzük önmagunkat, erősítjük az önbecsülésünket. A ZONA kihozza a testedből a maximumot. Megtanít szárnyalni” — nyilatkozta módszeréről Péntek Enikő.

A nagykárolyi FitDayre jegyek a helyszínen válthatóak majd 25 lejes áron. A belépés 14 éven aluliak számára ingyenes. A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...