Szombaton ismét FitDay
Utoljára módositva: 2017-04-19 12:55:33

Hétvégén ismét megrendezik az év legfittebb napját Nagykárolyban. Az idei FitDayen is nagyszerű edzőkkel dolgozhatnak a mozgás kedvelői.

Péntek Enikővel (középen) már többször is tornázhattak együtt a sportos életmód nagykárolyi kedvelői és népszerűsítői

Nagyon várja már a szombati edzést Péntek Enikő, a FitDay idei kiadásának meghívott főedzője, legalábbis erre utal az a kiírás, melyet közösségi oldalára posztolt a napokban a magyarországi sportember. A sportszakember, a ZONA edzés kidolgozója ugyanis visszatérő vendég, hiszen egy korábbi évben már tornáztatta a nagykárolyiakat, mi több, a FitDay főszervezője és kitalálója, Szabó Andrea edző rendszeresen vesz részt a szakember magyarországi kihelyezett edzésein is. Péntek Enikő rajongótábora vélhetően ezen a hétvégén további nagykárolyiakkal bővül, hiszen ZONA edzésének újabb változataival érkezik majd a szombati FitDayre.

A FitDay hetedik kiadására április 22-én, szombaton 14 órai kezdettel kerül sor a nagykárolyi Iuliu Maniu Iskolaközpont tornatermében. A nap bemelegítéssel indul, melyet ezúttal is Juhász Gabi tart majd. A folytatásban 15 órai kezdettel Pilates edzés lesz, melyet Luminiţa Barbur irányít. A programok sorában 16 órától ZONA edzés következik Péntek Enikő irányításával. A nap utolsó edzése pedig BodyArt erősítő edzés lesz Szabó Péterrel.

S hogy mit kell tudni a ZONA edzésről? Erre a kérdésre Péntek Enikőtől kaphatják meg a választ az érdeklődők: „A ZONA edzés kihívás, öröm, tiszta hatékonyság. Saját edzésmódszerem, amely intervall és funkcionális erősítő elemek meghatározott kombinációján alapul. Az összetartó, motiváló ZONA-közösségnek köszönhetően igazi mozgalommá vált. Az edzéseim blokkokra (általában 10 percesek) épülnek. Maga a ZONA elnevezés a testzónáinkra (testrészek, izomcsoportok) utal. Egy-egy blokkban két fő izomcsoportot dolgoztatunk felváltva, ami a helyes kivitelezés és a hatékonyság szempontjából is pozitív. Mire az egyik izom kifáradna a terhelésben, átváltunk a másikra, így az első kicsit pihenhet, majd újra váltunk. Ez a váltakoztatás segít, hogy az egész edzés során mindkét izom maximális intenzitással dolgozhasson. Ezáltal azt is kivédhetjük, hogy az izmok kifáradása miatt helytelenül (izom helyett ízületből) végezzük a gyakorlatot. Nagyon fontos, hogy nem elnyűni kell az izmokat, hanem megfelelő ingert adva fejleszteni azokat. Ehhez rövid, robbanékony, intenzív blokkokra van szükség.

A ZONA más jelentést is hordoz. A siker, az eredmény a komfortzónánkon túl vár ránk. A rövid edzések és a gyors fejlődés azt kívánja, hogy találkozz ezzel a zónával, ezzel a határral minden edzésed során, és feszegesd, told ki azt. Mindig egy picikét, a gyakorlatok helyes kivitelezését és a fokozatosság elvét betartva. A ZONA nem kínzás, hanem öröm. A test hatékony ‘edzésjátéka’. Öröm, mert mind testileg, mind mentálisan fejleszt. Öröm, mert azzal, hogy egy kicsit mindig legyőzzük önmagunkat, erősítjük az önbecsülésünket. A ZONA kihozza a testedből a maximumot. Megtanít szárnyalni” — nyilatkozta módszeréről Péntek Enikő.

A nagykárolyi FitDayre jegyek a helyszínen válthatóak majd 25 lejes áron. A belépés 14 éven aluliak számára ingyenes. A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...