Szombaton kezdőik a VTM-idény
Utoljára módositva: 2019-07-11 11:34:10

Online felületen még lehet nevezni az év első hegyi gyorsasági autós versenyre, amelyet Avasfelsőfalu közelében, a lunaforrási sípályához vezető szerpentines útszakaszon rendeznek meg.

Csökkentette a beiratkozási díjakat a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s Sportklub az autós hegyi gyorsasági (VTM) bajnokság idénynyitójára, a Luna Șes Kupára. A lunaforrási megmérettetésre 250 lej a nevezési díj a Román Autóklub (ACR) általános autós tagságival rendelkező pilótáknak, illetve 350 lej azoknak, akik nem rendelkeznek ACR tagsággal, vagy csak ACR-Sport tagsággal rendelkeznek. Seletye Dávid sportigazgató elmondta, a kedvezmény csak péntek 17 óráig érvényes, nem sokkal utána lezárul a nevezés. Mint ismeretes, beiratkozni a csakriders.ro interentes oldalon megtalálható online-felületen lehetséges.

Arról is írtunk korábban, hogy a versenyzők számára 6.30 órakor nyitják meg a gépparkot, majd kezdődik a műszaki és adminisztratív ellenőrzés. 9.30 órakor lesz az első pályabejárás. Összesen két felvezető kört, egy időmérő kört és két versenykört kell teljesíteniük a pilótáknak a kijelölt aszfaltos, zárt útszakaszon. Nem lesz egyszerű a feladat, ugyanis a 3,1 kilométeres útszakaszon 225 méter a szintkülönbség, a legnehezebb kapaszkodók pedig a pálya utolsó harmadában, a szerpentines, kanyargós szakaszon várnak a pilótákra.

A futam idején nyilván le lesz zárva a közúti forgalom elől a Lunaforráson épülő sípálya közeli útszakasz, ezért az érdeklődőknek is alkalmazkodniuk kell bizonyos programhoz. A nézők megadott időben, 9.30 óráig mehetnek fel a pályaszéli pázsitokra. Saját autóval is fel lehet hajtani, amit a sípálya közeli fatemplom udvarán vagy az azzal szemben kialakított helyen parkolhatnak le — az út szélén szigorúan tilos parkolni a verseny idején. Onnan leghamarabb 12 órakor lehet majd lejönni, körülbelül 12.30 óráig ugyanis szünetet tartanak a versenyen. Ugyanebben az időben lesz majd ismét feljárás a nézőknek, viszont tudni kell, hogy ezután már csak a futam végén, körülbelül 16–17 órakor lehet majd lejönni.

A három fordulós VTM-bajnokság következő versenyét augusztus 10-én Szilágy megyében, a harmadikat pedig október 12-én pedig Bihar megyében fogják rendezni.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...