Szombaton lesz a Virágkarnevál
Utoljára módositva: 2019-05-16 10:24:15

Szombaton tizenegyedik alkalommal rendezik meg Szatmárnémetiben a Virágkarnevált.

Május 24. a parkok európai napja, ennek apropóján a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) idén is megrendezi Szatmárnémetiben a Virágkarnevált. Az idei felvonulás és karnevál nem csak arra hivatott, hogy felhívja a szatmáriak figyelmét a zöldövezetek megóvásának fontosságára, de az újrahasznosítás fontosságára is rámutat majd. A szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás környezetvédelmi előnyeit hangsúlyozva a szervezők ez alkalommal egy 83 gumiabroncsból készülő meglepetéssel készülnek, és arra kérnek minden résztvevőt, hogy aki teheti, vigyen magával egy cserép virágot (valami szezonálisat, árvácskát, bársonyvirágot, petúniát stb.) a felvonulásra.

A rendezvény az előző években megszokott módon a Kossuth-kertben veszi kezdetét, 9.45 órától megkoszorúzzák Kiss Gedeon mellszobrát a Zöld Ház előtt, majd 10 órakor kezdődik a felvonulás, amely a Kossuth-kerttől indul, s a Traian sugárúton át, a Vasile Lucaciu utca irányába halad, érintve a Romană teret, majd a Transilvania sugárúton a közigazgatási palotához érkezik meg.

A felvonulókat két, virágokkal feldíszített autó vezeti majd, őket követik a mazsorettek, dobosok, a gyermekek és szüleik, illetve a menethez csatlakozó résztvevők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...