Szombaton rajtol a VII. Tour de Tur
Utoljára módositva: 2012-05-12 13:36:01

Május 19-én, szombaton rajtol az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti kerékpáros tájékozódási versenye, a Tour de Tur, amely újult versenypályával és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket.

 

A Tour de Tur útvonala az idén új helyszínen a Muzsdalyi-tó környékén lesz

Hetedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Kárpát Egyesület — Szatmárnémeti a Tour de Tur kerékpáros tájékozódási versenyt. Az esemény színhelyéül a Túr Menti Védett Területek szolgálnak. Sike Tamás, az esemény koordinátora elmondta: — A hetedik születésnapját ünneplő esemény újult versenypályával és szórakoztató alternatív programokkal várja az érdeklődőket. A verseny központja a Muzsdalyi-tó partja, ami a nevezés és egyben a start-cél terület is. A versenypálya nyomvonala, ahogy az eddigi években is a Túr Menti Védett Területeken lett kijelölve, így az azon végighaladók megismerkedhetnek a változatos táj természeti értékeivel. A verseny során a mezőny érinti többek közt a kányaházi tavat, a Túr partját és a kőszegremetei szőlőhegyet is. A verseny két különböző távon zajlik, a férfiaknak 45 kilométert, míg a nőknek 33 kilométert kell megtenniük a célig.

 

 

Változatos programok

 

A gyerekeknek minifutammal, a versenyen nem induló résztvevőknek pedig kerékpáros kirándulással és szórakoztató szabadtéri programokkal is készülnek a szervezők, melyeken a részvétel ingyenes. A hagyományokhoz híven a célban bográcsgulyás is várja majd az elfáradt versenyzőket. A rendezvényen jelen lesz a PrimaGym Aerobic, Cycling & Fitnesz Központ, amely Spinracing és Spinning edzéseket tart az érdeklődőknek. Az este folytatásaként a 4EVER zenekar biztosítja, majd a szórakozást egy koncert keretében. Jelentkezni on-line a www.tourdetur.tur-info.ro weboldalon május 17. déli 12 óráig lehetséges, vagy a rendezvény helyszínén május 19-én, 8 és 10.15 között. A nevezési díjak: On-line jelentkezés esetén 15 lej, valamint 10 lej junior kategóriában, a helyszínen 20, illetve 15 lej. A versenyen bárki indulhat, aki betöltötte 14. életévét. A verseny szabályzata letölthető a www.tourdetur.tur-info.ro weboldalról. Díjazásban minden korcsoport első három helyezettje részesül: I. díj: 500 lej, II. díj: 300 lej, III. díj: 100 lej.

 

Partnerek, Támogatók

 

A rendezvény partnerei: Primagym, MultiSalva. A rendezvény támogatói: ContiTech, Tauril-Rom, Metamob, Casco, Garden Design, Loui’s Bike, Butka Gergő, Opel West Satu Mare, Alpin Instinct, Boér Ádám, Samfero, Agenda Setting, Idea Studio, NoLimits Technologies, Headbangers Cofe&Pub, Poszet, Mechanikus.

 Pándi Annamária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 6.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...