Szombaton rali az Avasban
Utoljára módositva: 2014-08-21 16:37:49

Legalább ötven pilótára számítanak az Avasfelsőfalu környékén sorra kerülő hegyi gyorsasági autósversenyre. A 3100 méter hosszú aszfaltozott pálya szintkülönbsége 250 méter lesz.

A szervezők izgalmas futamokat ígérnek a szombati, lunaforrsái hegyi gyorsasági versenyen

Körülbelül egy évtized szünet után ismét rendeznek Szatmár megyében hegyi gyorsasági (VTM) autósversenyt: szombaton Avasfelsőfalu környékén, a Lunaforráshoz (Luna Şes) vezető aszfaltozott úton, zárt pályán raliznak majd a pilóták.

Seleyte Dávid, a rendező Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókjának az igazgatója, illetve a Szatmárnémeti Raider’s SK elnöke lapunknak elmondta, szombat reggel 8 órakor lezárják a versenynek otthont adó útszakaszt. A nézőket, akik a pálya széléről akarják követni a futamokat, 9 óra után viszi fel egy autó, amely csak 13 órakor tér vissza. Ekkor egy újabb csoport nézőt visznek a pálya mentén kialakított helyre. Éppen ezért jó tudni, hogy az előrejelzések meleg, de borús időt mutatnak. Legtöbb 24 Celsius fok várható Avasfelsőfaluba és egy–egy zápor is jöhet, ezért ne felejtsük otthon az esőkabátot vagy az ernyőt.

A pilóták pályafelismerő körei 10.30 órakor kezdődnek, ezt követik az időmérő edzések, majd várhatóan 13.30 órakor rajtol az első versenyző az első futamra. Egy pilóta összesen két futamot kell teljesítsen és a legjobb elért idejét veszik majd számításban a táblázatban. 3100 méter hosszú a pálya és 250 méter a szintkülönbség. Seleyte elmondta, mintegy ötven pilótára számítanak, már vannak jelentkezők Nagyváradról, Kolozsvárról, Nagybányáról, Déváról de még Magyarországról is.

A hegyi gyorsasági versenyen egyébként sokkal nagyobb sebességet fognak az autók, mint egy Rally Sprinten, de ugyanakkor a pálya sokkal többet szed ki a pilótákból és az autókból is. Mivel nem egy épített pályán zajlanak a futamok, ezért a pilótának fokozottan kell figyelnie az aszfaltréteg esetleges buckáira, a kanyarok dőlésszögére, illetve a féktávok benézése is sokba kerülhet, ugyanis itt könnyen kicsúszhat az autó és indulhat „erdőlátogatásra”, ha nem figyelmes a vezetője. Ugyanakkor a dombos vidék és a szintkülönbség miatt jobban meg kell nyomni a gázpedált és fontos, hogy időben váltsa a sebességet a pilóta, hogy kihúzza az autót az emelkedőn anélkül, hogy másodperceket veszítsen a futamon.

Mindezt összevetve egy újabb „csemege” várható szombaton az adrenalin–függőknek és a ralikedvelőknek, ezért érdemes kilátogatni Lunaforrásra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 20:55
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...