Szombaton startol az EKE túraszezonja
Utoljára módositva: 2019-02-01 13:53:37

Február 2-án, szombaton reggel rendezi meg az Erdélyi Kárpát Egyesület idei első túráját, a túraszervezők a 21 éve hagyományosan felkeresett Mike-csúcsra hívják a kirándulni vágyókat.

Közzétette idei túranaptárát az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti, idén 18 helyszínre szerveznek kirándulásokat szerte az országban. A szezonnyitó alkalomra holnap kerül sor, szokás szerint a Mike-csúcs megmászásával kezdik az éves túraszezont az EKE tagjai. A Mike-csúcs megmászása a könnyebb túrák közé tartozik, ezért előzetes jelentkezés nem is szükséges a kiránduláson való részvételhez, így akik szívesen töltenék a szombati napjukat jó levegőn, és kirándulnának egyet az Avasban, bátran részt vehetnek az eseményen.

Márk Nagy János, az EKE vezetője, a túra főszervezője szerkesztőségünknek elmondta, hogy szombaton 8 órakor a Batizi úti Penny parkolójából személyautókkal indulnak a túrázók, ott a helyszínen osztanak be mindenkit az autókba.

Az úti cél Avasfelsőfalu, majd Lunaforrás irányába indulnak, ahonnan a Nagy-Bráda völgye felé veszik útjukat. A Boda Oşanului vendéglőnél leparkolják a járműveket, onnan pedig gyalogosan indulnak a Mike-csúcs felé.

„Mivel elég nagy a hó, a könnyebbik útvonalat választottuk a csúcs megmászásához, viszont a meredekebbik útvonalon fogunk lejönni. Fenn a csúcson megpihenünk, megnézzük a tájat, megebédelünk, majd leereszkedünk az autókhoz. Ez egy olyan bő 5–6 órás kirándulás lesz. Hogy pontosan mennyi ideig tart, az az időjárástól és a résztvevők tempójától függ majd. Ha szép lesz az idő, többet időzünk a csúcson is” — fogalmazott a túraszervező.

Az EKE 1994 óta, azaz immár 25 éve szervez rendszeresen túrákat, kirándulásokat, a Mike-túra 21. éve része az éves naptárnak.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület honlapján megtalálható az idei teljes, 18 célállomásból álló túranaptár, az érdeklődők bátran tervezhetnek a már meghatározott dátumokkal. A teljes túratervet a http://www.eke.ro/trip/turaterv holnapon találják.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...