Szombaton startol az EKE túraszezonja
Utoljára módositva: 2019-02-01 13:53:37

Február 2-án, szombaton reggel rendezi meg az Erdélyi Kárpát Egyesület idei első túráját, a túraszervezők a 21 éve hagyományosan felkeresett Mike-csúcsra hívják a kirándulni vágyókat.

Közzétette idei túranaptárát az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti, idén 18 helyszínre szerveznek kirándulásokat szerte az országban. A szezonnyitó alkalomra holnap kerül sor, szokás szerint a Mike-csúcs megmászásával kezdik az éves túraszezont az EKE tagjai. A Mike-csúcs megmászása a könnyebb túrák közé tartozik, ezért előzetes jelentkezés nem is szükséges a kiránduláson való részvételhez, így akik szívesen töltenék a szombati napjukat jó levegőn, és kirándulnának egyet az Avasban, bátran részt vehetnek az eseményen.

Márk Nagy János, az EKE vezetője, a túra főszervezője szerkesztőségünknek elmondta, hogy szombaton 8 órakor a Batizi úti Penny parkolójából személyautókkal indulnak a túrázók, ott a helyszínen osztanak be mindenkit az autókba.

Az úti cél Avasfelsőfalu, majd Lunaforrás irányába indulnak, ahonnan a Nagy-Bráda völgye felé veszik útjukat. A Boda Oşanului vendéglőnél leparkolják a járműveket, onnan pedig gyalogosan indulnak a Mike-csúcs felé.

„Mivel elég nagy a hó, a könnyebbik útvonalat választottuk a csúcs megmászásához, viszont a meredekebbik útvonalon fogunk lejönni. Fenn a csúcson megpihenünk, megnézzük a tájat, megebédelünk, majd leereszkedünk az autókhoz. Ez egy olyan bő 5–6 órás kirándulás lesz. Hogy pontosan mennyi ideig tart, az az időjárástól és a résztvevők tempójától függ majd. Ha szép lesz az idő, többet időzünk a csúcson is” — fogalmazott a túraszervező.

Az EKE 1994 óta, azaz immár 25 éve szervez rendszeresen túrákat, kirándulásokat, a Mike-túra 21. éve része az éves naptárnak.

Az Erdélyi Kárpát Egyesület honlapján megtalálható az idei teljes, 18 célállomásból álló túranaptár, az érdeklődők bátran tervezhetnek a már meghatározott dátumokkal. A teljes túratervet a http://www.eke.ro/trip/turaterv holnapon találják.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...