Szórakozás, amely összeköti a segítőkész embereket
Utoljára módositva: 2014-02-10 11:09:27

16 éve alakult meg a Nagykárolyi Down Alapítvány, idén immár tizedik alkalommal szerveztek jótékonysági bált. Az eseménynek péntek este a Szent László Közösségi Ház volt a helyszíne.

 

Felsorolni is nehéz lenne azokat — legyen szó magánszemélyről, cégről vagy intézményről — akik az elmúlt években valamilyen módon segítették a Nagykárolyi Down Alapítvány működését. Az évek során az alapítvány által működtetett Oázis Down Klub átalakult, immár nem csak klubtevékenységeknek ad helyet, hanem mindennapos, órarend szerinti működéssel bíró, Oázis Munkaterápiás Foglalkoztató Központ lett belőle. Ami nem változott, hogy változatlanul az alapítvány mögött állnak a támogatók, szimpatizánsok, s persze a védenceik, a fiatalok, akik részt vesznek a foglalkozásokon.

Nekik, értük szervezik a jótékonysági bálokat is, évről évre. Hargitay Erzsébet, az alapítvány vezetője péntek esti nyitó beszédében a civil szervezet céljait foglalta össze: „Életünkben mindig különleges helyet foglaltak el ezek a jótékonysági bálok. Mindenkori céljuk pedig az volt, hogy a sérült fiatal bekapcsolódjék egy közösségbe, szórakozzon, s ezeken az estéken keresztül is érezze, hogy mássága ellenére elfogadják őt. Ezek az esték a jókedv, a vidámság hangulatát hordozzák, ahol sérült és egészséges, gyerek és felnőtt, vendég és házigazda mosolyogva ismerkedett és szórakozott”. Beszédében egy ismeretlen szerzőtől származó történetet is megosztott a jelenlévő népes hallgatósággal. A történet vége így hangzott: „A tegnap történelem. A holnap misztérium. A ma: ajándék. Éljünk tehát a mában, a mának. Tudni kell örülni a mának, a ma örömeinek. A mi báljaink apró örömök a fiataljaink életében, hiszen ajándékként élik meg. A bálok vidám hangulata, az együtt szórakozás megmutatta azt az erőt, amely összeköti a segítőkész embereket, bizonyítandó, hogy az élet nehézségeire nemcsak pesszimizmussal lehet reagálni, hanem tettekkel és sok szeretettel” — mondta Hargitay.

A rendezvény helyszíne zsúfolásig megtelt az alapítvány régi és új szimpatizánsaival, akik közül többen év közben is támogatják munkájukat, a péntek esti alkalmon pedig rengeteg tombolát vásároltak, hogy így segíthessenek, de többen adományoztak is.

A rendezvényt farsangi kultúrműsor nyitotta, majd hajnalig tartott a mulatság, a talpalávalót a RetroMania zenekar húzta.

A szervezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani a farsangi műsorért a szavalóknak, énekeseknek, táncosoknak. Köszönet a támogatóknak, szponzoroknak, önkénteseknek, akik oroszlánrészt vállalnak ilyenkor is az Oázis Központ munkájában. A befolyt összegből felújítják a zene- és tornatermüket és nyáron kétnapos kirándulást szerveznek a központ fiataljainak.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...