Szórakozás, amely összeköti a segítőkész embereket
Utoljára módositva: 2014-02-10 11:09:27

16 éve alakult meg a Nagykárolyi Down Alapítvány, idén immár tizedik alkalommal szerveztek jótékonysági bált. Az eseménynek péntek este a Szent László Közösségi Ház volt a helyszíne.

 

Felsorolni is nehéz lenne azokat — legyen szó magánszemélyről, cégről vagy intézményről — akik az elmúlt években valamilyen módon segítették a Nagykárolyi Down Alapítvány működését. Az évek során az alapítvány által működtetett Oázis Down Klub átalakult, immár nem csak klubtevékenységeknek ad helyet, hanem mindennapos, órarend szerinti működéssel bíró, Oázis Munkaterápiás Foglalkoztató Központ lett belőle. Ami nem változott, hogy változatlanul az alapítvány mögött állnak a támogatók, szimpatizánsok, s persze a védenceik, a fiatalok, akik részt vesznek a foglalkozásokon.

Nekik, értük szervezik a jótékonysági bálokat is, évről évre. Hargitay Erzsébet, az alapítvány vezetője péntek esti nyitó beszédében a civil szervezet céljait foglalta össze: „Életünkben mindig különleges helyet foglaltak el ezek a jótékonysági bálok. Mindenkori céljuk pedig az volt, hogy a sérült fiatal bekapcsolódjék egy közösségbe, szórakozzon, s ezeken az estéken keresztül is érezze, hogy mássága ellenére elfogadják őt. Ezek az esték a jókedv, a vidámság hangulatát hordozzák, ahol sérült és egészséges, gyerek és felnőtt, vendég és házigazda mosolyogva ismerkedett és szórakozott”. Beszédében egy ismeretlen szerzőtől származó történetet is megosztott a jelenlévő népes hallgatósággal. A történet vége így hangzott: „A tegnap történelem. A holnap misztérium. A ma: ajándék. Éljünk tehát a mában, a mának. Tudni kell örülni a mának, a ma örömeinek. A mi báljaink apró örömök a fiataljaink életében, hiszen ajándékként élik meg. A bálok vidám hangulata, az együtt szórakozás megmutatta azt az erőt, amely összeköti a segítőkész embereket, bizonyítandó, hogy az élet nehézségeire nemcsak pesszimizmussal lehet reagálni, hanem tettekkel és sok szeretettel” — mondta Hargitay.

A rendezvény helyszíne zsúfolásig megtelt az alapítvány régi és új szimpatizánsaival, akik közül többen év közben is támogatják munkájukat, a péntek esti alkalmon pedig rengeteg tombolát vásároltak, hogy így segíthessenek, de többen adományoztak is.

A rendezvényt farsangi kultúrműsor nyitotta, majd hajnalig tartott a mulatság, a talpalávalót a RetroMania zenekar húzta.

A szervezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani a farsangi műsorért a szavalóknak, énekeseknek, táncosoknak. Köszönet a támogatóknak, szponzoroknak, önkénteseknek, akik oroszlánrészt vállalnak ilyenkor is az Oázis Központ munkájában. A befolyt összegből felújítják a zene- és tornatermüket és nyáron kétnapos kirándulást szerveznek a központ fiataljainak.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...