Szórakozás, amely összeköti a segítőkész embereket
Utoljára módositva: 2014-02-10 11:09:27

16 éve alakult meg a Nagykárolyi Down Alapítvány, idén immár tizedik alkalommal szerveztek jótékonysági bált. Az eseménynek péntek este a Szent László Közösségi Ház volt a helyszíne.

 

Felsorolni is nehéz lenne azokat — legyen szó magánszemélyről, cégről vagy intézményről — akik az elmúlt években valamilyen módon segítették a Nagykárolyi Down Alapítvány működését. Az évek során az alapítvány által működtetett Oázis Down Klub átalakult, immár nem csak klubtevékenységeknek ad helyet, hanem mindennapos, órarend szerinti működéssel bíró, Oázis Munkaterápiás Foglalkoztató Központ lett belőle. Ami nem változott, hogy változatlanul az alapítvány mögött állnak a támogatók, szimpatizánsok, s persze a védenceik, a fiatalok, akik részt vesznek a foglalkozásokon.

Nekik, értük szervezik a jótékonysági bálokat is, évről évre. Hargitay Erzsébet, az alapítvány vezetője péntek esti nyitó beszédében a civil szervezet céljait foglalta össze: „Életünkben mindig különleges helyet foglaltak el ezek a jótékonysági bálok. Mindenkori céljuk pedig az volt, hogy a sérült fiatal bekapcsolódjék egy közösségbe, szórakozzon, s ezeken az estéken keresztül is érezze, hogy mássága ellenére elfogadják őt. Ezek az esték a jókedv, a vidámság hangulatát hordozzák, ahol sérült és egészséges, gyerek és felnőtt, vendég és házigazda mosolyogva ismerkedett és szórakozott”. Beszédében egy ismeretlen szerzőtől származó történetet is megosztott a jelenlévő népes hallgatósággal. A történet vége így hangzott: „A tegnap történelem. A holnap misztérium. A ma: ajándék. Éljünk tehát a mában, a mának. Tudni kell örülni a mának, a ma örömeinek. A mi báljaink apró örömök a fiataljaink életében, hiszen ajándékként élik meg. A bálok vidám hangulata, az együtt szórakozás megmutatta azt az erőt, amely összeköti a segítőkész embereket, bizonyítandó, hogy az élet nehézségeire nemcsak pesszimizmussal lehet reagálni, hanem tettekkel és sok szeretettel” — mondta Hargitay.

A rendezvény helyszíne zsúfolásig megtelt az alapítvány régi és új szimpatizánsaival, akik közül többen év közben is támogatják munkájukat, a péntek esti alkalmon pedig rengeteg tombolát vásároltak, hogy így segíthessenek, de többen adományoztak is.

A rendezvényt farsangi kultúrműsor nyitotta, majd hajnalig tartott a mulatság, a talpalávalót a RetroMania zenekar húzta.

A szervezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani a farsangi műsorért a szavalóknak, énekeseknek, táncosoknak. Köszönet a támogatóknak, szponzoroknak, önkénteseknek, akik oroszlánrészt vállalnak ilyenkor is az Oázis Központ munkájában. A befolyt összegből felújítják a zene- és tornatermüket és nyáron kétnapos kirándulást szerveznek a központ fiataljainak.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...