Szorgalmazni kell a lakóegyesületek létrehozását
Utoljára módositva: 2019-08-09 09:54:58

Továbbra sincs előrelépés, ezért minden létező módot meg kell ragadni a lakosság tájékoztatására, hogy mihamarabb megalakuljanak a lakóegyesületek Nagykárolyban — jelentette ki Kovács Jenő polgármester.

A nagykárolyi elöljáró elmondta, hogy információi szerint komoly összeget irányoznak elő uniós szinten a tömbházak szigetelésére, mivel ez így jelentős megtakarításokat eredményezhet a fűtésszámlákat illetően, legyen szó akár a gázról, akár a villamos energiáról.

„Minden tőlem telhetőt el fogok követni annak érdekében, hogy a nagykárolyi tömbházakban élők létrehozzák a lakóegyesületeiket. Erre törvényi szabályozás van, csak figyelembe véve a korábbi évek rossz beidegződéseit mindenki másra vár, és senki nem lép az ügyben. A tömbházakban élők érdekeit szolgálja ez az egyesület, hiszen a lépcsőházakban együtt élőkre vonatkoznak bizonyos szabályok: nem csak a negyedik emeleten élő gondja az, ha beázik a plafon, hanem mindenkié, mint ahogy az is közös gond, ha baj van a pincével. Ezek a lakóegyesületek a tömbházak zöldövezetéért is felelnek, valamint azért is, ha a gáz- és vízórákkal problémák adódnak. Nyomatékosítanám, hogy ezeknek az egyesületeknek a létrehozása idő kérdése, hiszen külföldön a szolgáltatók sem a lakosokkal, hanem az egyesületi megbízottal tárgyalnak. Nálunk sem lesz ez másként idővel. Ugyanakkor arra is felhívnám az érintettek figyelmét, hogy a 2021-től induló pályázási időszakban a Regionális Operatív Program kiírásaiban komoly összeget különítenek el a négyemeletes tömbházak szigetelésére is. Bár kezdetben senki nem fűzött nagy reményeket a munkálatokhoz, a nagykárolyi toronyblokkok szigetelése, felújítása mégis megtörtént. Mennyivel kellemesebb látványt nyújtanak így, mint korábban?! Ezt mindannyian elismerhetjük, s reményeim szerint így lesz ez a négyemeletesek esetében is. Arról nem is beszélve, hogy ezáltal az állagmegőrzés is sokkal hatékonyabb. Az önkormányzat részéről megígérjük, hogy segítjük az egyesületek létrehozásának jogi hátterének biztosítását, viszont ebben a munkában a nagykárolyiak is partnerek kell hogy legyenek. A lakókörnyezetünk szépítése rajtunk is múlik, a lakosoknak is tenniük kell érte, én pedig azt tudom mondani, hogy számítok az együttműködésükre” — fogalmazott Kovács Jenő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...