Szorgalmazni kell a lakóegyesületek létrehozását
Utoljára módositva: 2019-08-09 09:54:58

Továbbra sincs előrelépés, ezért minden létező módot meg kell ragadni a lakosság tájékoztatására, hogy mihamarabb megalakuljanak a lakóegyesületek Nagykárolyban — jelentette ki Kovács Jenő polgármester.

A nagykárolyi elöljáró elmondta, hogy információi szerint komoly összeget irányoznak elő uniós szinten a tömbházak szigetelésére, mivel ez így jelentős megtakarításokat eredményezhet a fűtésszámlákat illetően, legyen szó akár a gázról, akár a villamos energiáról.

„Minden tőlem telhetőt el fogok követni annak érdekében, hogy a nagykárolyi tömbházakban élők létrehozzák a lakóegyesületeiket. Erre törvényi szabályozás van, csak figyelembe véve a korábbi évek rossz beidegződéseit mindenki másra vár, és senki nem lép az ügyben. A tömbházakban élők érdekeit szolgálja ez az egyesület, hiszen a lépcsőházakban együtt élőkre vonatkoznak bizonyos szabályok: nem csak a negyedik emeleten élő gondja az, ha beázik a plafon, hanem mindenkié, mint ahogy az is közös gond, ha baj van a pincével. Ezek a lakóegyesületek a tömbházak zöldövezetéért is felelnek, valamint azért is, ha a gáz- és vízórákkal problémák adódnak. Nyomatékosítanám, hogy ezeknek az egyesületeknek a létrehozása idő kérdése, hiszen külföldön a szolgáltatók sem a lakosokkal, hanem az egyesületi megbízottal tárgyalnak. Nálunk sem lesz ez másként idővel. Ugyanakkor arra is felhívnám az érintettek figyelmét, hogy a 2021-től induló pályázási időszakban a Regionális Operatív Program kiírásaiban komoly összeget különítenek el a négyemeletes tömbházak szigetelésére is. Bár kezdetben senki nem fűzött nagy reményeket a munkálatokhoz, a nagykárolyi toronyblokkok szigetelése, felújítása mégis megtörtént. Mennyivel kellemesebb látványt nyújtanak így, mint korábban?! Ezt mindannyian elismerhetjük, s reményeim szerint így lesz ez a négyemeletesek esetében is. Arról nem is beszélve, hogy ezáltal az állagmegőrzés is sokkal hatékonyabb. Az önkormányzat részéről megígérjük, hogy segítjük az egyesületek létrehozásának jogi hátterének biztosítását, viszont ebben a munkában a nagykárolyiak is partnerek kell hogy legyenek. A lakókörnyezetünk szépítése rajtunk is múlik, a lakosoknak is tenniük kell érte, én pedig azt tudom mondani, hogy számítok az együttműködésükre” — fogalmazott Kovács Jenő.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...