Szűkül az apai hármasgyilkosság gyanúsítottainak köre
Utoljára módositva: 2017-11-27 08:56:54

A helyi közösséget sokkolta és az egész országot elborzasztotta a csütörtökön este Apában történt, brutális hármas emberölés — s egyre konkrétabban körvonalazódik, hogy a Rentea házaspár és a nő idős édesanyja egy jól kitervel, ám végül félresikerült rablás áldozatai lettek.

A kitervelt rablás szándékát támasztja alá az is, hogy a tettes/ek az elektromos kapcsolótáblánál megszüntették a ház áramellátást, hogy a betörés még kevésbé érzékelhető az egyébként idős, korán bezárkózó szomszédok által. Mint arról korábban már beszámoltunk, a szatmárnémeti Kincstárban dolgozó, 56 éves Niculina Rentea csütörtökön 19 óra körül ült fel Szatmárnémetiben a személyszállító mikrobuszra és indult hazafelé, az apai buszmegállóban pedig szokás szerint kocsival várta a férje, hogy haza vigye. A gyilkos/ok ebben az időszakban hatolhattak be a takaros magánházba, ahol rajtuk üthetett Niculina idős, 80 éves édesanyja, akit azonnal megöltek — a hazaérkező házaspár pedig szemtől-szembe összefutott a tettessel/tettesekkel. Ezt támasztja alá, hogy Niculina Renteat a házba vezető lépcsőkön támadták meg (a nyomszakértők ott találták meg a kezéből kiesett táskáját és narancsokkal teli bevásárlózacskóját) és verték agyon különös kegyetlenséggel, a felismerhetetlenségig, majd a pár lépéssel arrébb lévő garázs előtt támadták meg férjét, az 59 éves Gheorghe Renteat, akit ugyancsak különös kegyetlenséggel vertek agyon egy — a nyomozást vezető Marius Iancu ügyész megfogalmazásában — „durva, két vége felé elkeskenyedő tárggyal.” A gyilkos eszközt még keresik, s a nyomozók a katasztrófavédelmisek segítségét is kérték az udvaron álló kút kiszivattyúzásánál, ellenőrizendő: nem–e oda dobta be a menekülő tettes.
Carmen Dan belügyminiszter péntek esti televízióinterjújában elmondta, hogy a szatmári nyomozók munkáját a bukaresti Kriminalisztikai Intézet szakembereinek csapata is segíti, s beszámolt arról is, hogy felszólította a Román Rendőrség vezetőségét: biztosítsanak minden szükséges forrást a nyomozást végzők számára, annak érdekében, hogy minél hamarabb azonosítsák és elfogják a tettest/tetteseket. „Köztudott, hogy egy zajló nyomozással/üggyel kapcsolatban nem adhatunk ki részletes információkat, hiszen ezzel akaratlanul is az elkövetőket segítenénk. Annyit azonban elmondhatok, hogy a nyomozók és a rendőrség jó úton járnak a tettes/tettesek felderítésében és a gyanúsítottak körét is sikerült leszűkíteni.” — nyilatkozta a belügyminiszter. A rendőrség — akinek munkáját a település térfigyelőkamera-r5endszere által rögzített felvételek is nagyban segítik — közben több személyt is kihallgatott, többek között azt a Botoşani megyei férfit, akinek jelenlétét semmi nem igazolta a gyilkosság napján Apa községben, illetve gy másik férfit is, akit a kolozsvári vasútállomáson azonosítottak, és aki a gyilkosság napján szintén a községben tartózkodott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...