Szűkül az apai hármasgyilkosság gyanúsítottainak köre
Utoljára módositva: 2017-11-27 08:56:54

A helyi közösséget sokkolta és az egész országot elborzasztotta a csütörtökön este Apában történt, brutális hármas emberölés — s egyre konkrétabban körvonalazódik, hogy a Rentea házaspár és a nő idős édesanyja egy jól kitervel, ám végül félresikerült rablás áldozatai lettek.

A kitervelt rablás szándékát támasztja alá az is, hogy a tettes/ek az elektromos kapcsolótáblánál megszüntették a ház áramellátást, hogy a betörés még kevésbé érzékelhető az egyébként idős, korán bezárkózó szomszédok által. Mint arról korábban már beszámoltunk, a szatmárnémeti Kincstárban dolgozó, 56 éves Niculina Rentea csütörtökön 19 óra körül ült fel Szatmárnémetiben a személyszállító mikrobuszra és indult hazafelé, az apai buszmegállóban pedig szokás szerint kocsival várta a férje, hogy haza vigye. A gyilkos/ok ebben az időszakban hatolhattak be a takaros magánházba, ahol rajtuk üthetett Niculina idős, 80 éves édesanyja, akit azonnal megöltek — a hazaérkező házaspár pedig szemtől-szembe összefutott a tettessel/tettesekkel. Ezt támasztja alá, hogy Niculina Renteat a házba vezető lépcsőkön támadták meg (a nyomszakértők ott találták meg a kezéből kiesett táskáját és narancsokkal teli bevásárlózacskóját) és verték agyon különös kegyetlenséggel, a felismerhetetlenségig, majd a pár lépéssel arrébb lévő garázs előtt támadták meg férjét, az 59 éves Gheorghe Renteat, akit ugyancsak különös kegyetlenséggel vertek agyon egy — a nyomozást vezető Marius Iancu ügyész megfogalmazásában — „durva, két vége felé elkeskenyedő tárggyal.” A gyilkos eszközt még keresik, s a nyomozók a katasztrófavédelmisek segítségét is kérték az udvaron álló kút kiszivattyúzásánál, ellenőrizendő: nem–e oda dobta be a menekülő tettes.
Carmen Dan belügyminiszter péntek esti televízióinterjújában elmondta, hogy a szatmári nyomozók munkáját a bukaresti Kriminalisztikai Intézet szakembereinek csapata is segíti, s beszámolt arról is, hogy felszólította a Román Rendőrség vezetőségét: biztosítsanak minden szükséges forrást a nyomozást végzők számára, annak érdekében, hogy minél hamarabb azonosítsák és elfogják a tettest/tetteseket. „Köztudott, hogy egy zajló nyomozással/üggyel kapcsolatban nem adhatunk ki részletes információkat, hiszen ezzel akaratlanul is az elkövetőket segítenénk. Annyit azonban elmondhatok, hogy a nyomozók és a rendőrség jó úton járnak a tettes/tettesek felderítésében és a gyanúsítottak körét is sikerült leszűkíteni.” — nyilatkozta a belügyminiszter. A rendőrség — akinek munkáját a település térfigyelőkamera-r5endszere által rögzített felvételek is nagyban segítik — közben több személyt is kihallgatott, többek között azt a Botoşani megyei férfit, akinek jelenlétét semmi nem igazolta a gyilkosság napján Apa községben, illetve gy másik férfit is, akit a kolozsvári vasútállomáson azonosítottak, és aki a gyilkosság napján szintén a községben tartózkodott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...