Szűkül az apai hármasgyilkosság gyanúsítottainak köre
Utoljára módositva: 2017-11-27 08:56:54

A helyi közösséget sokkolta és az egész országot elborzasztotta a csütörtökön este Apában történt, brutális hármas emberölés — s egyre konkrétabban körvonalazódik, hogy a Rentea házaspár és a nő idős édesanyja egy jól kitervel, ám végül félresikerült rablás áldozatai lettek.

A kitervelt rablás szándékát támasztja alá az is, hogy a tettes/ek az elektromos kapcsolótáblánál megszüntették a ház áramellátást, hogy a betörés még kevésbé érzékelhető az egyébként idős, korán bezárkózó szomszédok által. Mint arról korábban már beszámoltunk, a szatmárnémeti Kincstárban dolgozó, 56 éves Niculina Rentea csütörtökön 19 óra körül ült fel Szatmárnémetiben a személyszállító mikrobuszra és indult hazafelé, az apai buszmegállóban pedig szokás szerint kocsival várta a férje, hogy haza vigye. A gyilkos/ok ebben az időszakban hatolhattak be a takaros magánházba, ahol rajtuk üthetett Niculina idős, 80 éves édesanyja, akit azonnal megöltek — a hazaérkező házaspár pedig szemtől-szembe összefutott a tettessel/tettesekkel. Ezt támasztja alá, hogy Niculina Renteat a házba vezető lépcsőkön támadták meg (a nyomszakértők ott találták meg a kezéből kiesett táskáját és narancsokkal teli bevásárlózacskóját) és verték agyon különös kegyetlenséggel, a felismerhetetlenségig, majd a pár lépéssel arrébb lévő garázs előtt támadták meg férjét, az 59 éves Gheorghe Renteat, akit ugyancsak különös kegyetlenséggel vertek agyon egy — a nyomozást vezető Marius Iancu ügyész megfogalmazásában — „durva, két vége felé elkeskenyedő tárggyal.” A gyilkos eszközt még keresik, s a nyomozók a katasztrófavédelmisek segítségét is kérték az udvaron álló kút kiszivattyúzásánál, ellenőrizendő: nem–e oda dobta be a menekülő tettes.
Carmen Dan belügyminiszter péntek esti televízióinterjújában elmondta, hogy a szatmári nyomozók munkáját a bukaresti Kriminalisztikai Intézet szakembereinek csapata is segíti, s beszámolt arról is, hogy felszólította a Román Rendőrség vezetőségét: biztosítsanak minden szükséges forrást a nyomozást végzők számára, annak érdekében, hogy minél hamarabb azonosítsák és elfogják a tettest/tetteseket. „Köztudott, hogy egy zajló nyomozással/üggyel kapcsolatban nem adhatunk ki részletes információkat, hiszen ezzel akaratlanul is az elkövetőket segítenénk. Annyit azonban elmondhatok, hogy a nyomozók és a rendőrség jó úton járnak a tettes/tettesek felderítésében és a gyanúsítottak körét is sikerült leszűkíteni.” — nyilatkozta a belügyminiszter. A rendőrség — akinek munkáját a település térfigyelőkamera-r5endszere által rögzített felvételek is nagyban segítik — közben több személyt is kihallgatott, többek között azt a Botoşani megyei férfit, akinek jelenlétét semmi nem igazolta a gyilkosság napján Apa községben, illetve gy másik férfit is, akit a kolozsvári vasútállomáson azonosítottak, és aki a gyilkosság napján szintén a községben tartózkodott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...