Szülőföldön Magyarul – Érdemes ellenőrizni a bankszámlát
Utoljára módositva: 2019-11-05 09:00:57

Megtörténhet, hogy már az értesítő levél kikézbesítése előtt átutalták jó néhány sikeresen pályázó bankszámlájára a Szülőföldön magyarul támogatást.

Amint arról már korábban is olvashattak, október 25-én kezdődött a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett Szülőföldön magyarul oktatási-nevelési támogatások folyósítása, idén viszont nem abécésorrendben utalják át ezeket. Kilenc részletben történnek meg az utalások, december 20-ig, az igénylőket az átutalás időpontjáról levélben értesítik.

Ady-Kovács-Ferenczy Noémi programoordinátor, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének munkatársa elmondta, több tízezer ezer levélről van szó, így megtörténhet, hogy jó néhány pályázó számára még nem kopogtatott be ezzel a postás, ellenben az átutalás már megtörtént. Éppen ezért, érdemes leellenőrizni a bankszámlaszámot azoknak, akik még nem kapták kézhez a kifizetés dátumát tartalmazó értesítő levelet, mert megtörténhet, hogy az átutalás már megvolt.

Idén összesen 139 737 pályázat érkezett Erdélyből, ebből 139 085 az oktatási-nevelési és 652 a hallgatói támogatásra vonatkozik. Tavaly összesen 145 884 igénylést számoltak. Az oktatási-nevelési támogatás összege idén is 22 400 Ft (körülbelül 336 lej), a hallgatói támogatás összege pedig 2800 Ft (körülbelül 42 lej).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...