Szülőföldön magyarul – lehet pályázni
Utoljára módositva: 2019-03-25 11:26:11

Pár módosítással tért vissza idén a Szülőföldön magyarul program: idén a szülő foglalkozásáról is nyilatkozni kell a pályázatban, a fiatalkorúaknak pedig alá is kell írni az igénylést.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdette a Szülőföldön magyarul program felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylésére a 2018/2019-es tanévre. „Az igénylő adatlapon viszont változás van: ezentúl szükséges kitölteni az igénylő szülő foglalkozására és munkáltatójára vonatkozó adatokat. Ugyanakkor az új adatvédelmi törvény értelmében a 16 éven felüli gyermeknek, akinek igénylik a támogatást ugyancsak alá kell írnia az adatvédelmi nyilatkozatot” – hívja fel az érdekeltek figyelmét Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a program romániai koordinátora. Hozzátette, ahogyan tavaly is, az igénylések leadásához kötelező melléklet az igénylő szülő érvényes személyazonossági másolata, a gyermek érvényes személyazonossági másolata vagy születési bizonyítvány másolata, igazolás a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét valamint az igazolatlan órák számát, és amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, ezt indokló irat. Az igénylő szülő minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be egy adatlapon feltüntethet – közölte a programkoordinátor.

A pályázáshoz szükséges adatlapot, válaszborítékot és az útmutatót tartalmazó igénylési csomagokat át lehet venni a gyerek által látogatott oktatási intézményben (óvodában/iskolában), az RMPSZ megyei vagy területi képviselőinél, illetve letölthetők a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról. A beküldési határidő május 3.

A támogatási kérelmek benyújtásával kapcsolatos kérdésekben az alábbi elérhetőségen kérhető tájékoztatás: Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, „Szülőföldön magyarul” – Pályázati Iroda, telefonszám – 0266-244-450, e-mail – info@szulofoldonmagyarul.ro.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...