Szülők bálja, immár huszadszor
Utoljára módositva: 2020-02-19 08:57:31

„Ahány szóra váró gyermek, a jövőnek megannyi lámpása a meglódult időben” — ez a Sütő Andrástól kölcsönzött idézet volt a mottója a börvelyi iskola szervezésében megtartott Szülők báljának.

Hétvégén tartották az immár huszadik alkalommal megrendezett Szülők bálja eseményt Börvelyben. A Börvelyi Általános Iskola vezetősége által életre hívott kezdeményezés a karitatív célok mellett azt is szolgálja, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki az iskolába járó gyermekek szülei, valamint az intézmény pedagógusai, munkaközössége között.
„Február 15-én a Börvelyi Általános Iskola munkaközössége és szülőbizottsága szervezésében megrendezésre kerül a huszadik, éves jótékonysági bálunk, amelynek teljes bevételével a megjelentek (szülők, nagykárolyi és környékbeli községekből érkező, szatmárnémeti, illetve magyarországi lakosok) az iskolánkat támogatják. A bál idei kiadásának mottójául Sütő András egyik idézetét választottuk, mely így szól: „Ahány szóra váró gyermek, a jövőnek megannyi lámpása a meglódult időben” — nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban Molnár Éva, az intézmény igazgatónője.
A szombati bálra több mint száz tombolatárgyat ajánlottak fel támogatóik, s ezért a nagylelkűségért ismételten hálásak.
„Nehéz szavakba önteni, mennyire hálásak vagyunk és micsoda köszönettel tartozunk iskolánk jelenlegi és volt munkaközössége tagjainak, az osztályok szülőbizottságának, Kiss Zoltán polgármester úrnak, a helyi önkormányzatnak, a helyi RMDSZ-es tanácsosoknak, akik hét éve rendszeres támogatói bálunknak, iskolánknak, a jelenlegi és a volt tanítványok szüleinek, az éves rendszerességgel visszatérő magyarországi és az ország távoli részeiről érkező, gyökereikhez hű maradó, volt börvelyi tanulóknak és a jelenlegi lakosoknak. Nagyon fontos számunkra, hogy immár két évtizede rendre meg tudjuk tartani, és nagy érdeklődésnek örvend a bálunk, amely közösségünk egyik kiemelt kulturális eseményének is számít. Ez a húsz év is bizonyíték arra, hogy ha egy közösségben van megtartó erő, összetartás, akkor képes leküzdeni az akadályokat, és csak előre tekintve, folyamatosan új célokat tud maga elé tűzni, s mindezt nemcsak a gyerekek, hanem egy közösség javára is tudja fordítani” — mondta az igazgatónő.
A bál idei kiemelt programját ismét a magyarországi Richter cirkusz csapata biztosította, míg a talpalávalót a helyi zenekar szolgáltatta ingyenesen.

A szombati bálon mintegy kétszázan vettek részt. A szervezők meglepetése egy hatalmas torta volt, amellyel megvendégelték az ünneplőket. A hajnalig tartó bálon csaknem 9000 lej gyűlt össze. Ezt az összeget a szülőbizottság döntése alapján várhatóan az iskola informatikai felszerelésének korszerűsítésére fordítják majd.
Molnár Éva kiemelte, hogy hatalmas büszkeséggel tekint csapatára, amelynek tagjaival ebben az évben is sokat tettek a bál megszervezéséért.
„Köszönettel tartozom a lelkes csapatnak, a szakácsnőknek és kisegítőinknek, a jelenlegi és volt kollégáknak, a felszolgáló kollégáknak, a szülőknek, a helyi zenekarnak s mindenkinek, aki tevékenyen részt vett a bál zökkenőmentes szervezésében és lebonyolításában, hisz a mai világban nagy kincs egy ilyen közösség. Számomra nincs nagyobb öröm, mint látni az ott lévők hétköznapi gondjaikat felejtő, igazi mulatását. A bállal idén is a hagyományőrzés, a közösségformálás, az iskola és a szülők közötti kapcsolat fenntartása és ápolása volt a célunk egyre inkább elidegenedő világunkban. Reméljük, ez sikerült, s a résztvevők egy olyan lelki muníciót kaptak, amellyel töltekezve optimistábban tekintenek az előttük álló esztendőre” — nyilatkozta az igazgatónő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...