Szunnyadó népakarat
Utoljára módositva: 2014-09-11 10:35:09

Románia évek óta választási kampányban él, állandó ígérgetések lázában, olyan értelemben állandó, hogy minden választáskor ugyanazokat a dolgokat ígérik meg a pártok, és mindig ugyanúgy nem teljesítik (lásd harmadik híd és körgyűrű), az istenadta nép nagyobbik része pedig ugyanúgy hisz az ígéretekben. Azt is mondhatnánk, hogy a politikusok részéről butaság lenne bármit is változtatni a hazugság-politikán, hiszen ha csupán Victor Pontát hozzuk fel példának, azon kívül, hogy újabb és újabb adókat és illetékeket vezetett be, nem sokat tett a gazdaság fellendítéséért, mégis a legnépszerűbb a közvélemény-kutatások eredményei szerint. Kormánya viszont a népszerűség megtartásáért elengedi az intézmények adósságait, legutóbb az önkormányzatok kaptak pénzt adósságaik kifizetésére anélkül, hogy megvizsgálták volna, honnan is erednek azok az adósságok, mivel töltik munkaidejüket az egyre nagyobb létszámú önkormányzati dolgozók. A lakosság nagy része kiábrándult, már reménykedni sem tud: az értelmiség félrevonult, a fiatalok elmenekülnek, azok, akik itt maradnak, egyik napról a másikra tengetik életüket, felkészülten arra, hogy bármelyik pillanatban bekövetkezhet az egészségügyi rendszer összeomlása, ami az itthon maradottak nagy százalékát érinti. A sokat ígérő demokrácia sem működik, hiszen a népakarat nem érvényesül, azok, akiket a lakosság a parlamentbe juttat, nem igazán a választóikat képviseli. A kétharmados többséggel kormányzást vállaló pártszövetség már nem létezik, olyan pártok közelednek a hatalomátvételhez, amelyek nem kaptak bizalmat a választóktól. Ami a magyarságot illeti, ködös az út, nem lehet messzire látni, de a jelen is kérdéses: nem tudni, hogy hova vezet a megosztottság, és nem tudni, hogy milyen újabb megosztottsághoz vezet az autonómia-törekvés, mert a Székelyföld autonómiája hátrányos helyzetet teremthet a szórványokban élők számára, ami akár a beolvadás gyorsulásával is járhat. De az sem biztos, hogy a székelyföldi autonómia az ott tömbben élő székelyek számára megoldást jelent, hiszen könnyen elképzelhető, hogy az oda tömegesen beköltöző románok fogják uralni a régiót.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...