Szupernehéz Tour de Túr
Utoljára módositva: 2019-06-02 21:38:25

Felázott talaj és erős szél nehezítette a Szatmár megyei bicikli- és futóverseny versenyzőinek dolgát. Négy kategóriában közel háromszázan vágtak neki a több tíz kilométeres távnak.

Az esős május az idei Tour de Túr CBA terepversenyeire is hatással volt, a szervezők még a verseny napja előtti időszakban figyelmeztették a résztvevőket, hogy csúszós, vizes körülményekre készüljenek. A szombati start előtti terepbejáráson azt látták, hogy az erdős szakaszokon, ott, ahová keveset süt be a nap, sok a pocsolya és a tócsa, különösen a lejtők és emelkedők jelentettek csúszásveszélyt. Szombatra a szél is feltámadt, úgyhogy az aszfalton vagy a mezei utakon sem volt könnyű dolguk a versenyzőknek, a szembeszél jelentett egy másik próbatételt. Megnőtt a hozama a Tálna pataknak is, szombaton combközépig ért a vize és erős volt a sodrása, az eredeti útvonaltól egy kilométerre lévő pallót kellett választaniuk a versenyzőknek az átkelésre. Túr menti versenyről van szó, amelyik a muzsdaji és a kányaházi tavat is érinti, a Túron azonban nem vezetett át a verseny útvonala, ennek a folyónak főleg a kányaházi vízgyűjtő utáni szakaszán volt magas a vízszint.

Négy kategória

A biciklisek versenyére jelentkezők két táv közül választhattak, mindegyik startja a muzsdaji tónál volt, de a hosszabbik, amelyik 65 kilométeren át húzódott, a kányaházi tótól északra lévő erdőt is megkerülte, a rövidebb, 35 kilométeres szakaszon versenyzők a kányaházi tó déli partjától kanyarodtak vissza a cél felé. Másodjára volt futóverseny is a Tour de Túron, 25 kilométert kellett lefutniuk a félmaratonra nevezőknek, és 12-t a rövidebbik távot választóknak. A szervezők és a versenyzők dolgát több mint nyolcvan önkéntes segítette.

A tizennegyedik Tour de Túr megszervezésével a kezdeményezők célja ugyanaz maradt: sportolásra ösztökélni az embereket, népszerűsíteni a környezetbarát közlekedési formákat, és megmutatni a Túr menti védett területek szépségét, annak növény- és állatvilágával együtt. Idén is nemzetközi volt a Túr menti terepsportesemény, Magyarországról nyíregyházi, debreceni és kisvárdai versenyzők neveztek, de a megmérettetést már a korábbi évekből ismerő német és belga bicajosok is eljöttek a versenyre, és idén először ukrajnai vendég is érkezett.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...