Szupernehéz Tour de Túr
Utoljára módositva: 2019-06-02 21:38:25

Felázott talaj és erős szél nehezítette a Szatmár megyei bicikli- és futóverseny versenyzőinek dolgát. Négy kategóriában közel háromszázan vágtak neki a több tíz kilométeres távnak.

Az esős május az idei Tour de Túr CBA terepversenyeire is hatással volt, a szervezők még a verseny napja előtti időszakban figyelmeztették a résztvevőket, hogy csúszós, vizes körülményekre készüljenek. A szombati start előtti terepbejáráson azt látták, hogy az erdős szakaszokon, ott, ahová keveset süt be a nap, sok a pocsolya és a tócsa, különösen a lejtők és emelkedők jelentettek csúszásveszélyt. Szombatra a szél is feltámadt, úgyhogy az aszfalton vagy a mezei utakon sem volt könnyű dolguk a versenyzőknek, a szembeszél jelentett egy másik próbatételt. Megnőtt a hozama a Tálna pataknak is, szombaton combközépig ért a vize és erős volt a sodrása, az eredeti útvonaltól egy kilométerre lévő pallót kellett választaniuk a versenyzőknek az átkelésre. Túr menti versenyről van szó, amelyik a muzsdaji és a kányaházi tavat is érinti, a Túron azonban nem vezetett át a verseny útvonala, ennek a folyónak főleg a kányaházi vízgyűjtő utáni szakaszán volt magas a vízszint.

Négy kategória

A biciklisek versenyére jelentkezők két táv közül választhattak, mindegyik startja a muzsdaji tónál volt, de a hosszabbik, amelyik 65 kilométeren át húzódott, a kányaházi tótól északra lévő erdőt is megkerülte, a rövidebb, 35 kilométeres szakaszon versenyzők a kányaházi tó déli partjától kanyarodtak vissza a cél felé. Másodjára volt futóverseny is a Tour de Túron, 25 kilométert kellett lefutniuk a félmaratonra nevezőknek, és 12-t a rövidebbik távot választóknak. A szervezők és a versenyzők dolgát több mint nyolcvan önkéntes segítette.

A tizennegyedik Tour de Túr megszervezésével a kezdeményezők célja ugyanaz maradt: sportolásra ösztökélni az embereket, népszerűsíteni a környezetbarát közlekedési formákat, és megmutatni a Túr menti védett területek szépségét, annak növény- és állatvilágával együtt. Idén is nemzetközi volt a Túr menti terepsportesemény, Magyarországról nyíregyházi, debreceni és kisvárdai versenyzők neveztek, de a megmérettetést már a korábbi évekből ismerő német és belga bicajosok is eljöttek a versenyre, és idén először ukrajnai vendég is érkezett.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...