Szüreti felvonulás és bál Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-10-11 11:44:17

Nótaszó, táncvarázs, lovasok és őszi napsugár — előreláthatólag idén is nagy sikere lesz a Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület felvonulással egybekötött szüreti mulatságának.

Az alkalom időpontja október 12-e — a hagyománynak megfelelően az első őszies hónap idusán tartják a nagy sikerű rendezvényt. Utána természetesen bált is tartanak a rendezvényházban.

Az időpont tehát szombat. Még lehet is jegyet váltani az esti mulatságra — fejenként 100 lej ellenében. (Ez az összeg természetesen tartalmazza a menüt is.) A „csőszbálon” a mezőfényi Live Band gondoskodik a zeneszóról. A jegyekhez a nagykárolyi RMDSZ székházában juthatnak hozzá az érdeklődők.

A felvonuláson a következő csapatok fognak részt venni: Börvely, Csanálos, Csomaköz, Mezőfény, Kaplony, Kálmánd, Mezőterem, illetve a nagykárolyi Rekettye Néptáncegyüttes, valamint ebben az évben is jönnek a határ másik oldaláról a nyírtelekiek. A fiatalok (és örökifjak) az alkalomra begyakorolt táncösszeállításaikat mutatják be, és természetesen lesz nótaszóval kísért szekerezés. A rendezvény 16 órakor kezdődik az amfiteátrumban. A korábbi évekhez képest módosul picit a felvonulás útvonala, hiszen a Fatimai Szűz Mária-templom előtt idén nem fognak megállni — templombúcsúját ünnepli aznap az egyházközösség. Így a második, egyben az utolsó megálló a katonai emlékmű előtti tér lesz. Mint Vénig Gabriella főszervező hangoztatta: a lényeg, hogy idén is mindenkit szeretettel várnak, mégpedig mind a felvonulással egybekötött táncbemutatóra, mind az esti bálba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 11.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...