Szüreti felvonulás és bál Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-10-11 11:44:17

Nótaszó, táncvarázs, lovasok és őszi napsugár — előreláthatólag idén is nagy sikere lesz a Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület felvonulással egybekötött szüreti mulatságának.

Az alkalom időpontja október 12-e — a hagyománynak megfelelően az első őszies hónap idusán tartják a nagy sikerű rendezvényt. Utána természetesen bált is tartanak a rendezvényházban.

Az időpont tehát szombat. Még lehet is jegyet váltani az esti mulatságra — fejenként 100 lej ellenében. (Ez az összeg természetesen tartalmazza a menüt is.) A „csőszbálon” a mezőfényi Live Band gondoskodik a zeneszóról. A jegyekhez a nagykárolyi RMDSZ székházában juthatnak hozzá az érdeklődők.

A felvonuláson a következő csapatok fognak részt venni: Börvely, Csanálos, Csomaköz, Mezőfény, Kaplony, Kálmánd, Mezőterem, illetve a nagykárolyi Rekettye Néptáncegyüttes, valamint ebben az évben is jönnek a határ másik oldaláról a nyírtelekiek. A fiatalok (és örökifjak) az alkalomra begyakorolt táncösszeállításaikat mutatják be, és természetesen lesz nótaszóval kísért szekerezés. A rendezvény 16 órakor kezdődik az amfiteátrumban. A korábbi évekhez képest módosul picit a felvonulás útvonala, hiszen a Fatimai Szűz Mária-templom előtt idén nem fognak megállni — templombúcsúját ünnepli aznap az egyházközösség. Így a második, egyben az utolsó megálló a katonai emlékmű előtti tér lesz. Mint Vénig Gabriella főszervező hangoztatta: a lényeg, hogy idén is mindenkit szeretettel várnak, mégpedig mind a felvonulással egybekötött táncbemutatóra, mind az esti bálba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...