Szüreti mulatságot tartottak Mezőfényen
Utoljára módositva: 2014-09-22 10:06:23

A mezőfényi csőszök ebben az évben is sort kerítettek a közös fotó készítésére

Jól sikerült a mezőfényi fiatalok által szervezett szüreti bál ebben az évben is. A szombati nap a szüreti mulatság jegyében telt a községben. Az idei csőszök, azaz a hagyomány szerint a sorozás előtt álló fiatalemberek által szervezett mulatságra már a kora délutáni óráktól kezdve hívogatták a résztvevőket. Mezőfény utcáit járva hangos énekszóval és alkalomhoz illő rigmusokkal igyekeztek még több személyt verbuválni az esti mulatságra, később pedig lovas szekérrel beutaztak Nagykárolyba, ahol egy modernebb hagyományt folytatva, sort kerítettek a fotózásra is. „Nagy örömmel láttunk neki a szüreti bál szervezésének. Négy hete készülünk, azóta tartanak a csősztánc próbái is, Fényi Györgyi szakszerű irányítása mellett. Mezőfényen komoly hagyománya van a szüreti bálnak, mondhatom, hogy a mi soros generációnk is örömmel állt a szervezési feladatok elé, senkit nem kellett noszogatni. Mi szerveztünk mindent, az esti bál tekintetében és mi gondoskodtunk az éjszaka folyamán felszolgálásra kerülő ételekről, italokról, tombolanyereményekről is — mesélt a bállal kapcsolatos részletekről Gnandt Michel, a csapat egyik szervező tagja. A mezőfényi csapatot idén az alábbi párok alkották: Kovács Erik — Gnandt Diana, Halmosi Patrik — Martin Dalma, Hund Gerhardt — Horn Mairin, Gnandt Michel — Ludescher Evelyn, Becze Krisztián — Krajczár Noémi, Donutz Gergő — Poósz Beatrix, Kovács Szabolcs — Katona Boglárka, Teiszler Ewald — Kessenheimer Vivien, Stotz Thomas — Békési Regina.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...