Szúrós csodák és pozsgások parádéja
Utoljára módositva: 2019-05-21 21:07:43

Aki a kaktuszt szereti, rossz ember nem lehet — furcsa formák, színpompás virágok és rengeteg tövis várja a szúrós csodák szerelmeseit vagy csak kíváncsiskodókat a Vécsey-ház udvarán.

A kaktuszokat lehet szeretni vagy nem szeretni, de tény, hogy a piros bogyógyümölcseit gyöngysorként viselő vagy harsányan élénk színben virágzó kaktusz látványa mindenkit lenyűgöz, akárcsak a kavicsok között alig megkülönböztethető pöfeteg, a megőszült, torzonborz rockzenészfrizurás, a spirálisan tekeredő, liliputi zöld csiga vagy az agytekervényeket idéző. Ezen a héten pedig egészen közelről is megcsodálhatók a szúrós és puha-pelyhes tövises szépségek, ugyanis tegnap nyílt meg az Aztékium Kaktuszgyűjtő Egyesület hagyományos, immár XXIII. Kaktuszkiállítása — hangulatos és természetközeli helyszínen, a Vécsey-ház belső udvarán. Természetesen a kiállítás időpontja nem véletlenszerű, ugyanis a kaktuszok ebben az időszakban, téli álmukból magukhoz térve mutatják legszebb pompájukat, ilyenkor kezdenek virágozni, és csak úgy virítanak az élénk színek — illetve még inkább fognak, ha napsütés is simogatja majd őket. Az egyesület tagjai tavaly ősszel, a megalapítása jubileumához kapcsolódó kiállításkor döntöttek úgy, hogy „lecserélik” a megyei múzeum előcsarnokát, s inkább a szabadban nyitnak „tárlatot”, az ötletet pedig nagyon sok látogató méltatta elismeréssel, így a mostani kiállítás megszervezésekor mintegy magától értetődő volt, hogy ismét a belső udvar ad otthont a szúrósok és pozsgások parádéjának — amely a

szatmárnémeti, kolozsvári, nagyváradi, nagybányai és debreceni egyesületek és kaktusztartók gyűjteményeinek legjavát vonultatja fel. Természetesen a kiállítás mellett elmaradhatatlan a vásár, amelynek keretében ugyancsak széles fajtacsalád közül válogathatnak a látogatók és a szúrós csodák kezdő vagy haladó szerelmesei, az egyesület jelen lévő tagjai pedig rengeteg hasznos tudnivalóval, jó tanáccsal és fontos információval is a kérdezősködők rendelkezésére állnak. A kaktuszparádé május 26-ig, vasárnapig naponta 9–17 óra között látogatható, a belépés pedig természetesen — mint mindig — most is ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szabó Kinga Mária

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...