Tábort szervezett a Guliver óvoda
Utoljára módositva: 2018-06-18 17:48:26

Immár harmadik éve, hogy a szatmárnémeti Guliver Óvoda, saját gyermekei számára nyári tábort szervez. Hétfőn kezdődött és péntekig zajlanak a szórakoztató programok, amelyre ezúttal több mint 40 kis óvodás jelentkezett.

A nyári tábor megnyitóját tegnap délelőtt 10 órától tartották meg, Nemeș Cristina óvodavezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd a részt vevő gyermekek az óvónőkkel és önkéntesekkel közösen egy hatalmas körtánccal indították a napot.

Az idei évben a néphagyományok mentén zajlanak az ötnapos tábor foglalkozásai. Az óvodapedagógusok úgy a román, mint a magyar hagyományokra építve szervezték meg a különböző tevékenységeket.

Tegnap az óvoda udvarán élő zene szólt, közben a gyermekek a „nagymama konyhájában” a fánk, palacsinta és túrós bukta készítést gyakorolhatták az óvónőkkel, egy másik kézműves kuckóban a kosárfonás volt a napi program, arrébb pedig a fazekasságot és az üvegfestést gyakorolták a gyerekek. Az idei év egyik nagy különlegessége az állatfarm volt: az óvoda udvarának végében állatsimogatót rendeztek be, ahol kecskék, malacok, nyulak, tyúkok és kacsák, papagájok, tengerimalac, sőt még egy szelíd csikó is hősiesen viselte a gyermekek közelségét.

A tábor a mai napon tovább folytatódik: kedden a zenéé és a jókedvé lesz a főszerep, szerdán kirándulni mennek, a nagybányai falumúzeumot látogatják meg, csütörtökön és pénteken újra az óvodában, rengeteg színes programmal várják a gyermekeket.

Az óvoda vezetője elmondta, a tanintézményben 9 csoport tanul, 6 román és 3 magyar tannyelvű, a tábor pedig egyfajta jutalom a gyermekek számára, az egész éves munka elismeréseképpen.

A tábor első napján a 40-nél is több gyermek szemmel láthatóan kiváló hangulatban töltötte a napot, a számos kézműves foglalkozás és az állatsimogató új élményeket biztosított számukra.

„Örülünk, hogy ennyien jelentkeztek idén is a nyári táborba, úgy gondolom, idén is nagyon sikeresen visszük végig az öt napos rendezvényt. A gyermekek jól érzik magukat, az állatok jelenléte pedig egy plusz élményt biztosít számukra, ezért köszönjük mindenkinek a közreműködést és a segítséget” — nyilatkozott az óvoda vezetője.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...