Tábort szervezett a Guliver óvoda
Utoljára módositva: 2018-06-18 17:48:26

Immár harmadik éve, hogy a szatmárnémeti Guliver Óvoda, saját gyermekei számára nyári tábort szervez. Hétfőn kezdődött és péntekig zajlanak a szórakoztató programok, amelyre ezúttal több mint 40 kis óvodás jelentkezett.

A nyári tábor megnyitóját tegnap délelőtt 10 órától tartották meg, Nemeș Cristina óvodavezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd a részt vevő gyermekek az óvónőkkel és önkéntesekkel közösen egy hatalmas körtánccal indították a napot.

Az idei évben a néphagyományok mentén zajlanak az ötnapos tábor foglalkozásai. Az óvodapedagógusok úgy a román, mint a magyar hagyományokra építve szervezték meg a különböző tevékenységeket.

Tegnap az óvoda udvarán élő zene szólt, közben a gyermekek a „nagymama konyhájában” a fánk, palacsinta és túrós bukta készítést gyakorolhatták az óvónőkkel, egy másik kézműves kuckóban a kosárfonás volt a napi program, arrébb pedig a fazekasságot és az üvegfestést gyakorolták a gyerekek. Az idei év egyik nagy különlegessége az állatfarm volt: az óvoda udvarának végében állatsimogatót rendeztek be, ahol kecskék, malacok, nyulak, tyúkok és kacsák, papagájok, tengerimalac, sőt még egy szelíd csikó is hősiesen viselte a gyermekek közelségét.

A tábor a mai napon tovább folytatódik: kedden a zenéé és a jókedvé lesz a főszerep, szerdán kirándulni mennek, a nagybányai falumúzeumot látogatják meg, csütörtökön és pénteken újra az óvodában, rengeteg színes programmal várják a gyermekeket.

Az óvoda vezetője elmondta, a tanintézményben 9 csoport tanul, 6 román és 3 magyar tannyelvű, a tábor pedig egyfajta jutalom a gyermekek számára, az egész éves munka elismeréseképpen.

A tábor első napján a 40-nél is több gyermek szemmel láthatóan kiváló hangulatban töltötte a napot, a számos kézműves foglalkozás és az állatsimogató új élményeket biztosított számukra.

„Örülünk, hogy ennyien jelentkeztek idén is a nyári táborba, úgy gondolom, idén is nagyon sikeresen visszük végig az öt napos rendezvényt. A gyermekek jól érzik magukat, az állatok jelenléte pedig egy plusz élményt biztosít számukra, ezért köszönjük mindenkinek a közreműködést és a segítséget” — nyilatkozott az óvoda vezetője.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...