Tájékozatlan lakosság
Utoljára módositva: 2014-06-18 09:47:00

Eugeniu Avramtól megoldást vártak a lakosok

A kedden tartott prefektusi fogadóórán rekordszámú panaszos jelent meg, több mint tízen kérték Eugeniu Avramot, járjon közbe érdekükben. Legtöbben még mindig a megoldatlan földügyeikkel fordultak a kormánybiztoshoz. Kiderült, hogy azok, akik végleges bírósági határozattal rendelkeznek földjeik tulajdonjogát illetően, rövid időn belül megkaphatják a törvényes iratokat, azonban akiknek tisztázatlan ügyeik vannak, legkevesebb július elejéig kell várjanak, hogy elindulhasson a föld-visszaszolgáltatási procedúra. Egy avasújfalui asszony felháborodottan számolt be arról, hogy erdőterületéről 320 darab fát vágtak ki ismeretlen személyek, ám az ügyben senki nem szolgáltatott igazságot. A prefektúra jogi osztályának munkatársa felvilágosította a panaszost, hogy az erdő védelme a tulajdonos felelőssége, s amennyiben elmulaszt ilyen irányú szerződést kötni, akkor a törvény értelmében megbüntethetik. Több panaszos azt sérelmezte, hogy a vidéki önkormányzatok vezetői, jegyzői nem hajlandóak segíteni a lakosoknak. Semmilyen felvilágosítást nem kapnak, s amennyiben többször keresik az igazukat, akkor kiabálnak is velük.

Feljelentést tesznek

Egy szatmári lakos felháborodottan jelent meg a fogadóórán, azzal vádolva a Szatmár Megyei Gépjármű-bejegyzési és Jogosítványkibocsátó Hivatal egyik munkatársát, hogy fölöslegesen járatta egyik hivataltól a másikhoz. Avram bejelentette, feljelentést tesz a nevezett köztisztviselő ellen az Országos Korrupcióellenes Igazgatóságnál (DNA).

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...