Tájékoztató kampányt szervez a Vöröskereszttel partnerségben a kormány a koronavírus témájában
Utoljára módositva: 2020-02-27 21:16:53

Memorandumot hagyott jóvá csütörtöki ülésén a kormány, amely értelmében a Vöröskereszttel partnerségben lakossági tájékoztató kampányt szervez az új koronavírussal kapcsolatban.


‘Jelenleg is zajlik egy kampány, amely tudatosítani szeretné a lakosságban, mennyire fontos a COVID -19 elterjedésének a megakadályozása Románia területén. Emellett most a kormány a Vöröskereszttel partnerségben tájékoztató kampányt indít ezen a téren’ – jelentette ki Antonel Tănase kormányfőtitkár a kabinet csütörtöki ülése végén.

Rámutatott, memorandumot fogadtak el a kormányülésen a kampány megszervezéséről, amelybe bevonják a Vöröskeresztet is, tekintve, hogy ez a szervezet fokozott bizalomnak örvend a lakosság körében.

Tănase szerint a kampány legalább két hónapon át zajlani fog úgy a hagyományos médiában, mind az online térben is, tekintve, hogy a fiatalok, de nemcsak, ezt a kommunikációs csatornát jobban kedvelik.

A kormányfőtitkár hangsúlyozta, hogy a kampány célja leleplezni és megcáfolni az álhíreket és helyettük korrekt és átfogó tájékoztatással szolgálni. A kampány ki fogja egészíteni a Stratégiai Kommunikációs Csoport által szolgáltatott információkat.

Arra a kérdésre, hogy a kormány milyen összeget utal ki a kampány megszervezésére, Antonel Tănase azt mondta, a becslések szerint 150 ezer lej elég lesz, de amennyiben szükséges, ki fogják pótolni ezt az összeget.
AGERPRES/(RO – szerző: Daniel FLOREA, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 5.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...