Támadás a PD-L ellen
Utoljára módositva: 2014-06-10 23:06:39

Mircea Govor tisztogatni akar az államelnök-választásig, négy PD-L-s alpolgármester leváltását helyezte kilátásba.

 

Mircea Govor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Szatmár megyei szervezetének elnöke tegnap sajtótájékoztató keretében reagált a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) Szatmár megyei elnökének, Petre Mureșannak a múlt heti nyilatkozatára, miszerint több PSD-s alpolgármestert leváltanának. „Megnéztem az alpolgármesterek listáját, s egy jó ötletet adtak. Ha mindenképp az alpolgármesterek érdeklik őket, akkor leváltom én azokat. Végeztem néhány számítást azokon a helyeken, ahol valóban le tudom váltani őket. A 2012-es helyhatósági választásokat követően úgy gondoltam, hogy Szatmár megyében tiszteletben tartják a lakosok szavazatait. Mi nem kerestük azt, hogy leváltsunk alpolgármestereket, le tudtam volna néhányat váltani, azonban ez nem volt a mi érdekünk. Ha most ők felébredtek, hogy váltani szeretnének, akkor ne lepődjenek meg semmin, én magam gondoskodom a véghezvitelről, az államelnök-választásig elvégzem a szükséges takarítást” — nyilatkozott Govor, aki elgondolkodtató feladatot adott a PD-L-seknek: számoljanak utána, hogy a kilenc megyénkbeli polgármesterük közül hány maradt a párt színeiben.

 

Elmeszakértői vizsgálatot kér

A sajtótájékoztató keretében a megyei elnök nyilvánosan kérte az egészségügyi minisztert, hogy ellenőrizzék a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár tevékenységét a Valer Marian szenátor által felhozott vádakra alapozva. A „senki szenátora” – ahogy Govor nevezte – azzal vádolta Govort, hogy családjával együtt 500 ezer euró értékű orvosi kezelésben részesült ausztriai klinikán. A megyei elnök azt kérte, a vizsgálat eredményét hozzák nyilvánosságra, mivel azok koholt vádak ellene és családja ellen. Govor ugyanakkor azt is kérte az egészségügyi minisztertől, hogy végezzenek a szenátoron elmeszakértői vizsgálatot annak megállapítása végett, hogy beszámítható-e avagy sem. Amennyiben pszichés problémákat állapítanak meg esetében, fosszák meg mandátumától. A PSD megyei vezetője ugyanakkor tegnapi sajtótájékoztatóján arra kért egy köztisztviselőt, hogy mondjon le tisztségéből, mivel szerinte az említett személy aktívan részt vesz a Polgári Erő Párt akcióiban, azonban a szociáldemokrata politikus nem volt hajlandó felfedni azon személy kilétét, akinek lemondását kéri.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 15:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...