Támadás a PD-L ellen
Utoljára módositva: 2014-06-10 23:06:39

Mircea Govor tisztogatni akar az államelnök-választásig, négy PD-L-s alpolgármester leváltását helyezte kilátásba.

 

Mircea Govor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Szatmár megyei szervezetének elnöke tegnap sajtótájékoztató keretében reagált a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) Szatmár megyei elnökének, Petre Mureșannak a múlt heti nyilatkozatára, miszerint több PSD-s alpolgármestert leváltanának. „Megnéztem az alpolgármesterek listáját, s egy jó ötletet adtak. Ha mindenképp az alpolgármesterek érdeklik őket, akkor leváltom én azokat. Végeztem néhány számítást azokon a helyeken, ahol valóban le tudom váltani őket. A 2012-es helyhatósági választásokat követően úgy gondoltam, hogy Szatmár megyében tiszteletben tartják a lakosok szavazatait. Mi nem kerestük azt, hogy leváltsunk alpolgármestereket, le tudtam volna néhányat váltani, azonban ez nem volt a mi érdekünk. Ha most ők felébredtek, hogy váltani szeretnének, akkor ne lepődjenek meg semmin, én magam gondoskodom a véghezvitelről, az államelnök-választásig elvégzem a szükséges takarítást” — nyilatkozott Govor, aki elgondolkodtató feladatot adott a PD-L-seknek: számoljanak utána, hogy a kilenc megyénkbeli polgármesterük közül hány maradt a párt színeiben.

 

Elmeszakértői vizsgálatot kér

A sajtótájékoztató keretében a megyei elnök nyilvánosan kérte az egészségügyi minisztert, hogy ellenőrizzék a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár tevékenységét a Valer Marian szenátor által felhozott vádakra alapozva. A „senki szenátora” – ahogy Govor nevezte – azzal vádolta Govort, hogy családjával együtt 500 ezer euró értékű orvosi kezelésben részesült ausztriai klinikán. A megyei elnök azt kérte, a vizsgálat eredményét hozzák nyilvánosságra, mivel azok koholt vádak ellene és családja ellen. Govor ugyanakkor azt is kérte az egészségügyi minisztertől, hogy végezzenek a szenátoron elmeszakértői vizsgálatot annak megállapítása végett, hogy beszámítható-e avagy sem. Amennyiben pszichés problémákat állapítanak meg esetében, fosszák meg mandátumától. A PSD megyei vezetője ugyanakkor tegnapi sajtótájékoztatóján arra kért egy köztisztviselőt, hogy mondjon le tisztségéből, mivel szerinte az említett személy aktívan részt vesz a Polgári Erő Párt akcióiban, azonban a szociáldemokrata politikus nem volt hajlandó felfedni azon személy kilétét, akinek lemondását kéri.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...