Támogassa adója 2%-ával az időseket!
Utoljára módositva: 2014-05-13 10:57:40

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet ebben az évben az idősek javára gyűjti a személyi jövedelemadó 2%-át, a következő üzenettel fordulva minden felajánlóhoz: „Gondoskodás – Szeretet, hogy minden idősnek legyen családja! – jövedelemadója 2%-ával egy idős ember számára egy havi közösségi szolgáltatást biztosít a házi beteggondozó központok által.”

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet házi beteggondozó központjai évente több mint 1000 idősnek biztosítanak ellátást. Az egészségügyi és ápolási szolgáltatásokon kívül, a tavalyi év folyamán több mint 450 idősnek biztosítottak közösségi szolgáltatásokat, amelyek által igyekeztek enyhíteni az egyedüllétük terhein. Segítenek a háztartásban, átvállalják az ágynemű mosását és vasalását, segítenek a takarításban, a tűzifa beszerzésében, az étel elkészítésében, a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében, információkat biztosítanak a jogaikat illetően, arról, hogy hogyan juthatnak engedményesen vagy ingyen gyógyászati segédeszközökhöz, valamint arról, hogy milyen elérhető, alternatív ellátási lehetőségek vannak. Aki támogatni szeretné a Szervezet által működtetett házi beteggondozó központokat és ezáltal az időseket, az megteheti a 230-as formanyomtatvány kitöltésével, amelyet 2014. május 25-ig kell eljuttatnia a lakhelyéhez tartozó adóhivatalba. A formanyomtatvány I-es pontját kell kitölteni a személyes adatokkal és a III.2-es ponthoz a következő adatokat kell bevezetni: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal RO 4960929, Számlaszám: RO 80 RNCB 0221011282140001

A 2% felajánlása az Ön számára nem jelent pluszköltséget, hanem a 2013-as évi adójának egy kicsiny részét, amelyet egyébként az államnak fizetne be. 2013-ban a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a jövedelemadó 2%-ából összesen 32 272 lejt gyűjtött. Az összeget a szociálisan hátrányos helyzetű családból származó gyermekek és fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére, fejlődésére szánta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...