Támogassa adója 2%-ával az időseket!
Utoljára módositva: 2014-05-13 10:57:40

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet ebben az évben az idősek javára gyűjti a személyi jövedelemadó 2%-át, a következő üzenettel fordulva minden felajánlóhoz: „Gondoskodás – Szeretet, hogy minden idősnek legyen családja! – jövedelemadója 2%-ával egy idős ember számára egy havi közösségi szolgáltatást biztosít a házi beteggondozó központok által.”

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet házi beteggondozó központjai évente több mint 1000 idősnek biztosítanak ellátást. Az egészségügyi és ápolási szolgáltatásokon kívül, a tavalyi év folyamán több mint 450 idősnek biztosítottak közösségi szolgáltatásokat, amelyek által igyekeztek enyhíteni az egyedüllétük terhein. Segítenek a háztartásban, átvállalják az ágynemű mosását és vasalását, segítenek a takarításban, a tűzifa beszerzésében, az étel elkészítésében, a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében, információkat biztosítanak a jogaikat illetően, arról, hogy hogyan juthatnak engedményesen vagy ingyen gyógyászati segédeszközökhöz, valamint arról, hogy milyen elérhető, alternatív ellátási lehetőségek vannak. Aki támogatni szeretné a Szervezet által működtetett házi beteggondozó központokat és ezáltal az időseket, az megteheti a 230-as formanyomtatvány kitöltésével, amelyet 2014. május 25-ig kell eljuttatnia a lakhelyéhez tartozó adóhivatalba. A formanyomtatvány I-es pontját kell kitölteni a személyes adatokkal és a III.2-es ponthoz a következő adatokat kell bevezetni: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal RO 4960929, Számlaszám: RO 80 RNCB 0221011282140001

A 2% felajánlása az Ön számára nem jelent pluszköltséget, hanem a 2013-as évi adójának egy kicsiny részét, amelyet egyébként az államnak fizetne be. 2013-ban a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a jövedelemadó 2%-ából összesen 32 272 lejt gyűjtött. Az összeget a szociálisan hátrányos helyzetű családból származó gyermekek és fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére, fejlődésére szánta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 20:55
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...