Tanácsosi helyek Szatmár megyében
Utoljára módositva: 2012-03-27 06:48:40

Közzétették azt a prefektusi rendeletet, amelyik meghatározza a június 10–i helyhatósági választáson megválasztandó megyei, városi és a községi tanácsok létszámát Szatmár megyében.

 

Pataki Csaba

 

Pataki Csaba alprefektustól megtudtuk, hogy a 215–ös helyhatósági törvény és a 2012/140–es kormányrendelet értelmében a megyei tanácsosok számát a 2011 júniusában nyilvántartott lakosság száma alapján határozták meg. Pataki elmondta, hogy három nyilvántartási adattár van, amelyek nem tartalmaznak azonos adatokat. Az egyik a népszámlálási adatok, amelyek tíz érvre mérvadóak, de ezek csak egy tíz–tizenöt napos periódus nem valós adatait tartalmazzák. A Statisztikai Hivatal adatai az állandó lakhellyel rendelkezőket tartják nyilván, ezek között nagyon sok olyan személy is szerepel, akik más országban telepedtek le. A választók névjegyzéke úgy készül, hogy arra feltüntetik a Statisztikai Hivatalnál nyilvántartott szavazati joggal rendelkezőket, de ezek között is sokan vannak, akik máshol élnek. Pataki elmondta, hogy Szatmár megye választókörzeteiben nem csökkentek a tanácsosi helyek. A Szatmár Megyei Tanácsba harminchárom személy fog bekerülni, a Szatmárnémetibe huszonhárom, a nagykárolyiba tizenkilenc, a tasnádi, az erdődi és a sárközújlaki testületben tizenöt–tizenöt tanácsos lesz. A községi tanácsokban, a lakosság számától függően kilenc, tizenegy, tizenhárom vagy tizenöt tanácsosi hely vár betöltésre.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 24.
Meg kell tanulnia megfékezni haragját még akkor is, ha egyértelműen Önnek van igaza. Indulatainak erejét csillapítsa határozottsággá!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...