Tanártársukra emlékeztek hétvégén
Utoljára módositva: 2017-11-12 19:34:18

Kollégái még mindig szeretettel és tisztelettel szólnak az évekkel ezelőtt hirtelen eltávozott Petkes Gergely matematikatanárról. A pedagógus személye iránti tiszteletből hozták létre azt az emlékversenyt, amely hétvégén immár 11. kiadásához érkezett.

A Nagykárolyi Elméleti Líceum volt a helyszíne szombaton a Petkes Gergely Emlékverseny 11. kiadásának. A megye 15 tanintézményéből érkezett az a 180 diák (ötödik osztálytól egészen XII.-ig), akik arra vállalkoztak, hogy megmutassák, megvan-e bennük a matematika szeretete és az a szikra, melyet Petkes Gergely egykori matematikatanár birtokolt. „Szenvedélye volt a matematika” — vallják Petkesről még ma is kollégái és tisztelői. A diákokat elkísérő matematikatanárok egy rövid megemlékezés keretében idézték fel Petkes Gergely alakját, amíg a diákok a feladatokkal bíbelődtek.

„Ma már nemcsak Petkes Gergelyre emlékezünk, hanem egy másik remek pedagógusra is, egy fizikusra, aki a maga tantárgyában éppoly kiváló szakember volt, mint Petkes Gergely a matematikában. Vonház Józsefre is emlékezünk, aki nemrég hunyt el, s aki szintén meghatározó alakja volt a pedagógusközösségnek” — mondta beszédében Zsidó Sándor igazgató.

Zsidó mindenkinek megköszönte a támogatást, aki kivette a részét a verseny megszervezéséből, majd felkérte Petkes Gergely özvegyét, dr. Petkes Évát, hogy szóljon ő is pár szót.

Az emlékezést követően a résztvevők kivonultak a református temetőbe, hogy a tanár úr sírja előtt róják le kegyeletüket. Az iskolába visszatérve a dolgozatok javítása következett, majd 15 órától az ünnepélyes eredményhirdetés keretében adták át a nyereményeket és a részvételi okleveleket.

A szervezők szeretnének köszönetet mondani mindazon magánszemélyeknek és cégeknek, akik közreműködése nélkül nem jött volna létre a megmérettetés idei kiadása.

 

Az emlékverseny eredményei

 

Ötödik osztályosok: 1. hely: Rusu Luca (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 2. hely: Varga Janis (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Chişluca Ana (Ioan Slavici Főgimnázium). Dicséretek: Lupu David, Lini Mara, Morosanu Mihaela, Mák Andor, Sabau David, Goras Mihaela, Balogh Roland Péter.

Hatodik osztályosok: 1. hely: Szabó Thalmeiner Balázs (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum), 2. hely: Nagy Ádám Balázs (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Serba Oana (Mircea Eliade Általános Iskola). Dicséretek: Cherecheş Tudor Mihai, Kokan Fruzsina, Karikás Mátyás, Chivari Iasmina, Nagy Júlia Abigél, Szőke Lehel Benedek.

Hetedik osztályosok: 1. hely: Petcu Tudor (nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola), 2. hely: Chis Luca George (Constantin Brâncoveanu Általános Iskola), 3. hely: Ileş Miruna Maria (Ioan Slavici Főgimnázium). Dicséretek: Suta Georgian, Ciuleanu Denisa Maria, Fazakas Csenge, Felecan David, Nagy Boglárka.

Nyolcadik osztályosok: 1. hely: Eles Julia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium), 2. hely: Akkerman Zoltán (Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont), 3. hely: Schefler Tamás (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum). Dicséretek: Benze Márk, Görög Anita, Pop Diana, Fehér Anna.

Kilencedik osztályosok: 1. hely: Ileş Rareş (Ioan Slavici Főgimnázium), 2. hely: Muszka Csaba (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Reitler Alex (Nagykárolyi Elméleti Líceum). Dicséretek: Molnar Andreea, Temian Horea, Kása Baumli Dávid, Lang Blanka, Csobi Adrienn, Gózner Alexandra.

Tizedik osztályosok: 1. hely: Boros Csaba (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum), 2. hely: Sabou Mihai (Ioan Slavici Főgimnázium), 3. hely: Gittinger András (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum). Dicséretek: Czier Norbert, Pleşca Evelyn, Stier Alma Beatrix, Zvunka Lorena, Santa Dániel, Szabó Thalmeiner Bence.

Tizenegyedik osztályosok: 1. hely: Petkes Kinga (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 2. hely: Szabó Roland (Szatmárnémeti Református Gimnázium), 2. Brém Botond (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Gózner Márk. Dicséretek: Arcălean Eduard, Erdei Júlia.

Tizenkettedik osztályosok: 1. hely: Skapinyák Szilárd (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum), 2. hely: Schlachter Kincső (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Muszka Zsuzsa (Nagykárolyi Elméleti Líceum). Dicséretek: Kun Limberger Anett, Gabor Tania.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 14:00
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 21:25
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 25.
Ha valami nyomja a szívét, beszélje ki a problémáit és sokkal könnyebben tud majd megoldást találni rájuk, mintha csak magát emészti vele.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...