Tanártársukra emlékeztek hétvégén
Utoljára módositva: 2017-11-12 19:34:18

Kollégái még mindig szeretettel és tisztelettel szólnak az évekkel ezelőtt hirtelen eltávozott Petkes Gergely matematikatanárról. A pedagógus személye iránti tiszteletből hozták létre azt az emlékversenyt, amely hétvégén immár 11. kiadásához érkezett.

A Nagykárolyi Elméleti Líceum volt a helyszíne szombaton a Petkes Gergely Emlékverseny 11. kiadásának. A megye 15 tanintézményéből érkezett az a 180 diák (ötödik osztálytól egészen XII.-ig), akik arra vállalkoztak, hogy megmutassák, megvan-e bennük a matematika szeretete és az a szikra, melyet Petkes Gergely egykori matematikatanár birtokolt. „Szenvedélye volt a matematika” — vallják Petkesről még ma is kollégái és tisztelői. A diákokat elkísérő matematikatanárok egy rövid megemlékezés keretében idézték fel Petkes Gergely alakját, amíg a diákok a feladatokkal bíbelődtek.

„Ma már nemcsak Petkes Gergelyre emlékezünk, hanem egy másik remek pedagógusra is, egy fizikusra, aki a maga tantárgyában éppoly kiváló szakember volt, mint Petkes Gergely a matematikában. Vonház Józsefre is emlékezünk, aki nemrég hunyt el, s aki szintén meghatározó alakja volt a pedagógusközösségnek” — mondta beszédében Zsidó Sándor igazgató.

Zsidó mindenkinek megköszönte a támogatást, aki kivette a részét a verseny megszervezéséből, majd felkérte Petkes Gergely özvegyét, dr. Petkes Évát, hogy szóljon ő is pár szót.

Az emlékezést követően a résztvevők kivonultak a református temetőbe, hogy a tanár úr sírja előtt róják le kegyeletüket. Az iskolába visszatérve a dolgozatok javítása következett, majd 15 órától az ünnepélyes eredményhirdetés keretében adták át a nyereményeket és a részvételi okleveleket.

A szervezők szeretnének köszönetet mondani mindazon magánszemélyeknek és cégeknek, akik közreműködése nélkül nem jött volna létre a megmérettetés idei kiadása.

 

Az emlékverseny eredményei

 

Ötödik osztályosok: 1. hely: Rusu Luca (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 2. hely: Varga Janis (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Chişluca Ana (Ioan Slavici Főgimnázium). Dicséretek: Lupu David, Lini Mara, Morosanu Mihaela, Mák Andor, Sabau David, Goras Mihaela, Balogh Roland Péter.

Hatodik osztályosok: 1. hely: Szabó Thalmeiner Balázs (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum), 2. hely: Nagy Ádám Balázs (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Serba Oana (Mircea Eliade Általános Iskola). Dicséretek: Cherecheş Tudor Mihai, Kokan Fruzsina, Karikás Mátyás, Chivari Iasmina, Nagy Júlia Abigél, Szőke Lehel Benedek.

Hetedik osztályosok: 1. hely: Petcu Tudor (nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskola), 2. hely: Chis Luca George (Constantin Brâncoveanu Általános Iskola), 3. hely: Ileş Miruna Maria (Ioan Slavici Főgimnázium). Dicséretek: Suta Georgian, Ciuleanu Denisa Maria, Fazakas Csenge, Felecan David, Nagy Boglárka.

Nyolcadik osztályosok: 1. hely: Eles Julia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium), 2. hely: Akkerman Zoltán (Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont), 3. hely: Schefler Tamás (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum). Dicséretek: Benze Márk, Görög Anita, Pop Diana, Fehér Anna.

Kilencedik osztályosok: 1. hely: Ileş Rareş (Ioan Slavici Főgimnázium), 2. hely: Muszka Csaba (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Reitler Alex (Nagykárolyi Elméleti Líceum). Dicséretek: Molnar Andreea, Temian Horea, Kása Baumli Dávid, Lang Blanka, Csobi Adrienn, Gózner Alexandra.

Tizedik osztályosok: 1. hely: Boros Csaba (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum), 2. hely: Sabou Mihai (Ioan Slavici Főgimnázium), 3. hely: Gittinger András (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum). Dicséretek: Czier Norbert, Pleşca Evelyn, Stier Alma Beatrix, Zvunka Lorena, Santa Dániel, Szabó Thalmeiner Bence.

Tizenegyedik osztályosok: 1. hely: Petkes Kinga (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 2. hely: Szabó Roland (Szatmárnémeti Református Gimnázium), 2. Brém Botond (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Gózner Márk. Dicséretek: Arcălean Eduard, Erdei Júlia.

Tizenkettedik osztályosok: 1. hely: Skapinyák Szilárd (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum), 2. hely: Schlachter Kincső (Nagykárolyi Elméleti Líceum), 3. hely: Muszka Zsuzsa (Nagykárolyi Elméleti Líceum). Dicséretek: Kun Limberger Anett, Gabor Tania.

Tőtős Tímea

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 11:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...