Táncház Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-02-18 09:46:42

Élőzenés táncházat szervez Nagykárolyban a Rekettye Kulturális Egyesület. A szervezet nevében Székely Sára nyilatkozott.

 

Élőzenés táncházat szervez szombaton a Rekettye Kulturális Egyesület

Novemberben indította útjára a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület az élőzenés táncház-mozgalmat. A hatalmas érdeklődés nem maradt el, hiszen minden korcsoport teljes létszámmal működött az alkalmak során, s remélhetőleg így lesz ez az elkövetkező szombaton, február 22-én is. Új helyszínen, a nagykárolyi Elméleti Líceum tetőtéri dísztermében szervezik a februári táncházat, nyilatkozta lapunknak Székely Sára, a Rekettye Kulturális Egyesület vezetője.

„Remélem a helyszínmódosítás nem szegi senki kedvét és eljönnek a foglalkozásunkra a néptánc- és népzene kedvelői ez alkalommal is. A foglalkozások 17 órától kezdődnek az óvodások számára, majd 18 órától a kisiskolások, míg 19 órától az ifjabb és felnőtt-generáció tagjait várjuk. A táncház számukra éjfélig tart majd. Az élőzenés táncház varázslata pedig a nevében rejlik, így nagy szeretettel üdvözöljük ismét köreinkben Szilágyi Tónit és zenekarát, akik Kolozsvárról érkeznek, hogy húzzák a talpalávalót a táncolóknak. Táncot oktat majd Maier Rai és Kati, akik a Rekettye Kulturális Egyesület által odaítélt, 2013-as Rekettye-díj birtokosai. Éneket oktat Hubán Ágnes, aki a Duna TV Fölszállott a páva című versenyének döntőse volt. Ő Válaszútról érkezik hozzánk, ahol Kallós Zoli bácsi tanítványaként sajátította el a népdaléneklést. A táncházban való részvétel egy fő részére 7 lej. A gyermekek kísérőjeként érkező szülők számára a belépés díjtalan” — mondta Székely Sára.

Február folyamán még egy fontos eseményt, népi játék és néptánc oktatói tanfolyamot szervez az egyesületen. Igen sok pedagógus jelezte igényét ilyen jellegű képzésre, innen adódott az ötlet. Fabu Bettina, nyíregyházi néptánc pedagógus lesz a képzés előadója, ő havonta egy alkalommal érkezik majd Nagykárolyba. Székely Sára ezúton is kéri az érdeklődőket, hogy minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat, mivel a helyek száma korlátozott! A tanfolyammal kapcsolatban az érdekelt pedagógusok a 0745149251-es telefonszámon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...