Táncház Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-02-18 09:46:42

Élőzenés táncházat szervez Nagykárolyban a Rekettye Kulturális Egyesület. A szervezet nevében Székely Sára nyilatkozott.

 

Élőzenés táncházat szervez szombaton a Rekettye Kulturális Egyesület

Novemberben indította útjára a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület az élőzenés táncház-mozgalmat. A hatalmas érdeklődés nem maradt el, hiszen minden korcsoport teljes létszámmal működött az alkalmak során, s remélhetőleg így lesz ez az elkövetkező szombaton, február 22-én is. Új helyszínen, a nagykárolyi Elméleti Líceum tetőtéri dísztermében szervezik a februári táncházat, nyilatkozta lapunknak Székely Sára, a Rekettye Kulturális Egyesület vezetője.

„Remélem a helyszínmódosítás nem szegi senki kedvét és eljönnek a foglalkozásunkra a néptánc- és népzene kedvelői ez alkalommal is. A foglalkozások 17 órától kezdődnek az óvodások számára, majd 18 órától a kisiskolások, míg 19 órától az ifjabb és felnőtt-generáció tagjait várjuk. A táncház számukra éjfélig tart majd. Az élőzenés táncház varázslata pedig a nevében rejlik, így nagy szeretettel üdvözöljük ismét köreinkben Szilágyi Tónit és zenekarát, akik Kolozsvárról érkeznek, hogy húzzák a talpalávalót a táncolóknak. Táncot oktat majd Maier Rai és Kati, akik a Rekettye Kulturális Egyesület által odaítélt, 2013-as Rekettye-díj birtokosai. Éneket oktat Hubán Ágnes, aki a Duna TV Fölszállott a páva című versenyének döntőse volt. Ő Válaszútról érkezik hozzánk, ahol Kallós Zoli bácsi tanítványaként sajátította el a népdaléneklést. A táncházban való részvétel egy fő részére 7 lej. A gyermekek kísérőjeként érkező szülők számára a belépés díjtalan” — mondta Székely Sára.

Február folyamán még egy fontos eseményt, népi játék és néptánc oktatói tanfolyamot szervez az egyesületen. Igen sok pedagógus jelezte igényét ilyen jellegű képzésre, innen adódott az ötlet. Fabu Bettina, nyíregyházi néptánc pedagógus lesz a képzés előadója, ő havonta egy alkalommal érkezik majd Nagykárolyba. Székely Sára ezúton is kéri az érdeklődőket, hogy minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat, mivel a helyek száma korlátozott! A tanfolyammal kapcsolatban az érdekelt pedagógusok a 0745149251-es telefonszámon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...