Táncház Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-02-18 09:46:42

Élőzenés táncházat szervez Nagykárolyban a Rekettye Kulturális Egyesület. A szervezet nevében Székely Sára nyilatkozott.

 

Élőzenés táncházat szervez szombaton a Rekettye Kulturális Egyesület

Novemberben indította útjára a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület az élőzenés táncház-mozgalmat. A hatalmas érdeklődés nem maradt el, hiszen minden korcsoport teljes létszámmal működött az alkalmak során, s remélhetőleg így lesz ez az elkövetkező szombaton, február 22-én is. Új helyszínen, a nagykárolyi Elméleti Líceum tetőtéri dísztermében szervezik a februári táncházat, nyilatkozta lapunknak Székely Sára, a Rekettye Kulturális Egyesület vezetője.

„Remélem a helyszínmódosítás nem szegi senki kedvét és eljönnek a foglalkozásunkra a néptánc- és népzene kedvelői ez alkalommal is. A foglalkozások 17 órától kezdődnek az óvodások számára, majd 18 órától a kisiskolások, míg 19 órától az ifjabb és felnőtt-generáció tagjait várjuk. A táncház számukra éjfélig tart majd. Az élőzenés táncház varázslata pedig a nevében rejlik, így nagy szeretettel üdvözöljük ismét köreinkben Szilágyi Tónit és zenekarát, akik Kolozsvárról érkeznek, hogy húzzák a talpalávalót a táncolóknak. Táncot oktat majd Maier Rai és Kati, akik a Rekettye Kulturális Egyesület által odaítélt, 2013-as Rekettye-díj birtokosai. Éneket oktat Hubán Ágnes, aki a Duna TV Fölszállott a páva című versenyének döntőse volt. Ő Válaszútról érkezik hozzánk, ahol Kallós Zoli bácsi tanítványaként sajátította el a népdaléneklést. A táncházban való részvétel egy fő részére 7 lej. A gyermekek kísérőjeként érkező szülők számára a belépés díjtalan” — mondta Székely Sára.

Február folyamán még egy fontos eseményt, népi játék és néptánc oktatói tanfolyamot szervez az egyesületen. Igen sok pedagógus jelezte igényét ilyen jellegű képzésre, innen adódott az ötlet. Fabu Bettina, nyíregyházi néptánc pedagógus lesz a képzés előadója, ő havonta egy alkalommal érkezik majd Nagykárolyba. Székely Sára ezúton is kéri az érdeklődőket, hogy minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat, mivel a helyek száma korlátozott! A tanfolyammal kapcsolatban az érdekelt pedagógusok a 0745149251-es telefonszámon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 15:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...