Táncház Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-02-18 09:46:42

Élőzenés táncházat szervez Nagykárolyban a Rekettye Kulturális Egyesület. A szervezet nevében Székely Sára nyilatkozott.

 

Élőzenés táncházat szervez szombaton a Rekettye Kulturális Egyesület

Novemberben indította útjára a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület az élőzenés táncház-mozgalmat. A hatalmas érdeklődés nem maradt el, hiszen minden korcsoport teljes létszámmal működött az alkalmak során, s remélhetőleg így lesz ez az elkövetkező szombaton, február 22-én is. Új helyszínen, a nagykárolyi Elméleti Líceum tetőtéri dísztermében szervezik a februári táncházat, nyilatkozta lapunknak Székely Sára, a Rekettye Kulturális Egyesület vezetője.

„Remélem a helyszínmódosítás nem szegi senki kedvét és eljönnek a foglalkozásunkra a néptánc- és népzene kedvelői ez alkalommal is. A foglalkozások 17 órától kezdődnek az óvodások számára, majd 18 órától a kisiskolások, míg 19 órától az ifjabb és felnőtt-generáció tagjait várjuk. A táncház számukra éjfélig tart majd. Az élőzenés táncház varázslata pedig a nevében rejlik, így nagy szeretettel üdvözöljük ismét köreinkben Szilágyi Tónit és zenekarát, akik Kolozsvárról érkeznek, hogy húzzák a talpalávalót a táncolóknak. Táncot oktat majd Maier Rai és Kati, akik a Rekettye Kulturális Egyesület által odaítélt, 2013-as Rekettye-díj birtokosai. Éneket oktat Hubán Ágnes, aki a Duna TV Fölszállott a páva című versenyének döntőse volt. Ő Válaszútról érkezik hozzánk, ahol Kallós Zoli bácsi tanítványaként sajátította el a népdaléneklést. A táncházban való részvétel egy fő részére 7 lej. A gyermekek kísérőjeként érkező szülők számára a belépés díjtalan” — mondta Székely Sára.

Február folyamán még egy fontos eseményt, népi játék és néptánc oktatói tanfolyamot szervez az egyesületen. Igen sok pedagógus jelezte igényét ilyen jellegű képzésre, innen adódott az ötlet. Fabu Bettina, nyíregyházi néptánc pedagógus lesz a képzés előadója, ő havonta egy alkalommal érkezik majd Nagykárolyba. Székely Sára ezúton is kéri az érdeklődőket, hogy minél hamarabb jelezzék részvételi szándékukat, mivel a helyek száma korlátozott! A tanfolyammal kapcsolatban az érdekelt pedagógusok a 0745149251-es telefonszámon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...