Táncházmozgalom Dobrán
Utoljára módositva: 2014-06-30 16:47:38

Június 29-én, vasárnap délután első alkalommal tartottak táncházat Dobrán a Pro Dobra Egyesület és a dobrai pedagógusok szervezésében, a rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

A Dobrai Orgonác Néptánccsoport előadása nyitotta meg a táncházat

A találkozóra a helyiek mellett Ákos, Bogdánd, Erdőd, Érszakácsi és Magyargéres táncos lábú fiataljai is meghívást kaptak, de voltak vendégek Tasnádról, Szatmárnémetiből, Szilágyszérből, Nagybányáról és Nagyváradról is. A 160 regisztrált résztvevő mellett mintegy 100 személy volt kíváncsi a rendezvényre.

A táncházat a Dobrai Orgonác Néptánccsoport tánca és népdal-éneke nyitotta meg, a lányok karikázót, a fiúk legényest roptak. A dobrai óvodások és kisiskolások oktatója és koreográfusa Kása Melinda és Kása Zsolt — a fiatal néptáncoktatók alapos, kitartó és céltudatos munkával készítették fel a csoportokat a fellépésekre. Ezután következett a táncház, sorban táncoltak a vendégek, majd következtek az együtt előadott táncok, ami tulajdonképpen egy közös nagy mulatozás volt, ahol a mozgás, a tánc örömét élték át a részt vevő gyerekek. A zenét a 2012-ben alakult nagybányai Berena együttes — Markó Botond, Alföldi-Lakatos György, Alföldi-Lakatos Tibor és Moldován Balázs — szolgáltatta, a zenészek derekasan húzták a talpalávalót mintegy 3 órán keresztül.

A mozgás, a tánc örömét élték át a részt vevő gyerekek

A Dobrai Orgonác Néptáncsoport 2011 áprilisában alakult meg, több mint húsz óvodás és általános iskolás gyerekkel. A néptánccsoportot a dobrai pedagógusok (Makri Mónika, Suhó Erika, Pongrácz Edit, Kallós Mónika, Suhó Zoltán, Didi Melinda) szervezik, toborozzák a szülők támogatásával.

Az Orgonác Néptánccsoport több helyen is fellépett, legutóbb szombaton a Kiskolcson tartott ifjúsági fesztiválon, de táncházakban is részt vettek több alkalommal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...