Táncházmozgalom Dobrán
Utoljára módositva: 2014-06-30 16:47:38

Június 29-én, vasárnap délután első alkalommal tartottak táncházat Dobrán a Pro Dobra Egyesület és a dobrai pedagógusok szervezésében, a rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

A Dobrai Orgonác Néptánccsoport előadása nyitotta meg a táncházat

A találkozóra a helyiek mellett Ákos, Bogdánd, Erdőd, Érszakácsi és Magyargéres táncos lábú fiataljai is meghívást kaptak, de voltak vendégek Tasnádról, Szatmárnémetiből, Szilágyszérből, Nagybányáról és Nagyváradról is. A 160 regisztrált résztvevő mellett mintegy 100 személy volt kíváncsi a rendezvényre.

A táncházat a Dobrai Orgonác Néptánccsoport tánca és népdal-éneke nyitotta meg, a lányok karikázót, a fiúk legényest roptak. A dobrai óvodások és kisiskolások oktatója és koreográfusa Kása Melinda és Kása Zsolt — a fiatal néptáncoktatók alapos, kitartó és céltudatos munkával készítették fel a csoportokat a fellépésekre. Ezután következett a táncház, sorban táncoltak a vendégek, majd következtek az együtt előadott táncok, ami tulajdonképpen egy közös nagy mulatozás volt, ahol a mozgás, a tánc örömét élték át a részt vevő gyerekek. A zenét a 2012-ben alakult nagybányai Berena együttes — Markó Botond, Alföldi-Lakatos György, Alföldi-Lakatos Tibor és Moldován Balázs — szolgáltatta, a zenészek derekasan húzták a talpalávalót mintegy 3 órán keresztül.

A mozgás, a tánc örömét élték át a részt vevő gyerekek

A Dobrai Orgonác Néptáncsoport 2011 áprilisában alakult meg, több mint húsz óvodás és általános iskolás gyerekkel. A néptánccsoportot a dobrai pedagógusok (Makri Mónika, Suhó Erika, Pongrácz Edit, Kallós Mónika, Suhó Zoltán, Didi Melinda) szervezik, toborozzák a szülők támogatásával.

Az Orgonác Néptánccsoport több helyen is fellépett, legutóbb szombaton a Kiskolcson tartott ifjúsági fesztiválon, de táncházakban is részt vettek több alkalommal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...