Táncházmozgalom Dobrán
Utoljára módositva: 2014-06-30 16:47:38

Június 29-én, vasárnap délután első alkalommal tartottak táncházat Dobrán a Pro Dobra Egyesület és a dobrai pedagógusok szervezésében, a rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

A Dobrai Orgonác Néptánccsoport előadása nyitotta meg a táncházat

A találkozóra a helyiek mellett Ákos, Bogdánd, Erdőd, Érszakácsi és Magyargéres táncos lábú fiataljai is meghívást kaptak, de voltak vendégek Tasnádról, Szatmárnémetiből, Szilágyszérből, Nagybányáról és Nagyváradról is. A 160 regisztrált résztvevő mellett mintegy 100 személy volt kíváncsi a rendezvényre.

A táncházat a Dobrai Orgonác Néptánccsoport tánca és népdal-éneke nyitotta meg, a lányok karikázót, a fiúk legényest roptak. A dobrai óvodások és kisiskolások oktatója és koreográfusa Kása Melinda és Kása Zsolt — a fiatal néptáncoktatók alapos, kitartó és céltudatos munkával készítették fel a csoportokat a fellépésekre. Ezután következett a táncház, sorban táncoltak a vendégek, majd következtek az együtt előadott táncok, ami tulajdonképpen egy közös nagy mulatozás volt, ahol a mozgás, a tánc örömét élték át a részt vevő gyerekek. A zenét a 2012-ben alakult nagybányai Berena együttes — Markó Botond, Alföldi-Lakatos György, Alföldi-Lakatos Tibor és Moldován Balázs — szolgáltatta, a zenészek derekasan húzták a talpalávalót mintegy 3 órán keresztül.

A mozgás, a tánc örömét élték át a részt vevő gyerekek

A Dobrai Orgonác Néptáncsoport 2011 áprilisában alakult meg, több mint húsz óvodás és általános iskolás gyerekkel. A néptánccsoportot a dobrai pedagógusok (Makri Mónika, Suhó Erika, Pongrácz Edit, Kallós Mónika, Suhó Zoltán, Didi Melinda) szervezik, toborozzák a szülők támogatásával.

Az Orgonác Néptánccsoport több helyen is fellépett, legutóbb szombaton a Kiskolcson tartott ifjúsági fesztiválon, de táncházakban is részt vettek több alkalommal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...