Táncházmozgalom Dobrán
Utoljára módositva: 2014-06-30 16:47:38

Június 29-én, vasárnap délután első alkalommal tartottak táncházat Dobrán a Pro Dobra Egyesület és a dobrai pedagógusok szervezésében, a rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

A Dobrai Orgonác Néptánccsoport előadása nyitotta meg a táncházat

A találkozóra a helyiek mellett Ákos, Bogdánd, Erdőd, Érszakácsi és Magyargéres táncos lábú fiataljai is meghívást kaptak, de voltak vendégek Tasnádról, Szatmárnémetiből, Szilágyszérből, Nagybányáról és Nagyváradról is. A 160 regisztrált résztvevő mellett mintegy 100 személy volt kíváncsi a rendezvényre.

A táncházat a Dobrai Orgonác Néptánccsoport tánca és népdal-éneke nyitotta meg, a lányok karikázót, a fiúk legényest roptak. A dobrai óvodások és kisiskolások oktatója és koreográfusa Kása Melinda és Kása Zsolt — a fiatal néptáncoktatók alapos, kitartó és céltudatos munkával készítették fel a csoportokat a fellépésekre. Ezután következett a táncház, sorban táncoltak a vendégek, majd következtek az együtt előadott táncok, ami tulajdonképpen egy közös nagy mulatozás volt, ahol a mozgás, a tánc örömét élték át a részt vevő gyerekek. A zenét a 2012-ben alakult nagybányai Berena együttes — Markó Botond, Alföldi-Lakatos György, Alföldi-Lakatos Tibor és Moldován Balázs — szolgáltatta, a zenészek derekasan húzták a talpalávalót mintegy 3 órán keresztül.

A mozgás, a tánc örömét élték át a részt vevő gyerekek

A Dobrai Orgonác Néptáncsoport 2011 áprilisában alakult meg, több mint húsz óvodás és általános iskolás gyerekkel. A néptánccsoportot a dobrai pedagógusok (Makri Mónika, Suhó Erika, Pongrácz Edit, Kallós Mónika, Suhó Zoltán, Didi Melinda) szervezik, toborozzák a szülők támogatásával.

Az Orgonác Néptánccsoport több helyen is fellépett, legutóbb szombaton a Kiskolcson tartott ifjúsági fesztiválon, de táncházakban is részt vettek több alkalommal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A szabadság ötven árnyalata
Ma, 19:15
Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott. Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forga
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Fekete Párduc
Ma, 21:15
A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...