Tanévkezdés a művészetiben
Utoljára módositva: 2018-09-11 13:44:16

Ünnepi tanévnyitóval kezdte az új tanévet az Aurel Popp Művészeti Líceum közössége. A közös ünnepség után osztályfőnöki órával folytatódott a nap.

Hétfőn 9 órakor ünnepi tanévnyitóval kezdték az idei tanévet a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai és tanárai, de természetesen sok szülő is jelen volt, főként a legapróbbak, az előkészítő osztályba induló gyermekek bátorítása okán.

Előbb Pop Cristian iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd örömét fejezte ki, hogy az iskola 640 diákkal kezdi az új tanévet. Az elemi osztályokban 97 román és 100 magyar tagozatos diák, V–VIII.-ban 92 román és 61 magyar tagozatos diák, míg IX–XII.-ben 196 román és 63 magyar tagozatos diák kezdi az új tanévet. Ami a magyar tagozatos újonnan érkezőket illeti, az előkészítő osztályt 25 kisdiák, az ötödik osztályt 17 nebuló, míg a kilencediket 23 tanuló kezdi el.

Az iskolaigazgató köszöntőbeszéde után Nichita Sulyok Júlia tanítónő, a tanintézmény aligazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd igyekezett körvonalazni azokat a célokat, amelyeket az iskola munkaközössége ebben a tanévben is szeretne megvalósítani: „Mi, pedagógusok szeretnénk felkelteni bennetek a tudás vágyát, megismertetni veletek az élethosszig tartó tanulás szépségét és fontosságát, kíváncsivá, motiválttá tenni benneteket, ezért arra kérünk titeket, kedves diákok, és a tisztelt szülőket is, hogy legyetek partnerek ebben. Nálunk azon van a hangsúly, hogy az életre, a nagyvilágra készítsünk fel benneteket, ezért becsületre, kitartásra próbálunk nevelni titeket. Olyan értékrenddel szeretnénk titeket felruházni, hogy életetek során legyetek képesek kezelni és feldolgozni az esetleges kudarcélményeket” — fogalmazott az aligazgató. A köszöntőbeszédeket követően bemutatkoztak az iskola osztályai, majd minden diák a saját tantermébe vonult, ahol osztályfőnöki órával folytatódott az első iskolai nap.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...