Tanévkezdés a művészetiben
Utoljára módositva: 2018-09-11 13:44:16

Ünnepi tanévnyitóval kezdte az új tanévet az Aurel Popp Művészeti Líceum közössége. A közös ünnepség után osztályfőnöki órával folytatódott a nap.

Hétfőn 9 órakor ünnepi tanévnyitóval kezdték az idei tanévet a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai és tanárai, de természetesen sok szülő is jelen volt, főként a legapróbbak, az előkészítő osztályba induló gyermekek bátorítása okán.

Előbb Pop Cristian iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd örömét fejezte ki, hogy az iskola 640 diákkal kezdi az új tanévet. Az elemi osztályokban 97 román és 100 magyar tagozatos diák, V–VIII.-ban 92 román és 61 magyar tagozatos diák, míg IX–XII.-ben 196 román és 63 magyar tagozatos diák kezdi az új tanévet. Ami a magyar tagozatos újonnan érkezőket illeti, az előkészítő osztályt 25 kisdiák, az ötödik osztályt 17 nebuló, míg a kilencediket 23 tanuló kezdi el.

Az iskolaigazgató köszöntőbeszéde után Nichita Sulyok Júlia tanítónő, a tanintézmény aligazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd igyekezett körvonalazni azokat a célokat, amelyeket az iskola munkaközössége ebben a tanévben is szeretne megvalósítani: „Mi, pedagógusok szeretnénk felkelteni bennetek a tudás vágyát, megismertetni veletek az élethosszig tartó tanulás szépségét és fontosságát, kíváncsivá, motiválttá tenni benneteket, ezért arra kérünk titeket, kedves diákok, és a tisztelt szülőket is, hogy legyetek partnerek ebben. Nálunk azon van a hangsúly, hogy az életre, a nagyvilágra készítsünk fel benneteket, ezért becsületre, kitartásra próbálunk nevelni titeket. Olyan értékrenddel szeretnénk titeket felruházni, hogy életetek során legyetek képesek kezelni és feldolgozni az esetleges kudarcélményeket” — fogalmazott az aligazgató. A köszöntőbeszédeket követően bemutatkoztak az iskola osztályai, majd minden diák a saját tantermébe vonult, ahol osztályfőnöki órával folytatódott az első iskolai nap.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...