Tanévnyitó a tanítóképzőn
Utoljára módositva: 2019-09-30 20:12:56

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán a tegnap kezdődött tanévben tizenhét hallgató kezdte meg egyetemi tanulmányait.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata tegnap megtartott tanévnyitó ünnepségén Geng Brigitta, Révai Ivett és Kovács Tünde tanítónők irányításával a Túrterebesi Általános Iskola kisdiákjai mutatták be versekből és gyermekjátékokból álló műsorukat. Geng Brigitta és Révai Ivett bemutatták a tanintézményt. Elhangzott, hogy az iskola nyolc alsó tagozatos és hat gimnáziumi osztálynak ad otthont. Az intézményhez tartozik a túrterebesi óvoda, melyben normál és hosszított programú csoportok működnek (összesen hét csoport). Az iskolának négy épülete van, ezek egyike a műemlék jelleggel bíró Perényi-kastély. Az épületekben vannak laboratóriumok és van könyvtár is. A túrterebesi tanárok az elsők az országban, akik alkalmazzák a komplex instrukciós módszert, amelynek lényege a csoporttevékenység, a differenciált munka és a szerepvállalás. A tanulók megerősítést kapnak abban, hogy mindenki jó valamiben, és együtt többre vagyunk képesek. Az iskola olyan szakköröket biztosít a diákok számára, mint színjátszás, táblajáték, versenyeket és kirándulásokat szerveznek, ugyanakkor működnek sportszakkörök is.

Az egyetem harmadévesei nevében Sebők Katalin köszöntötte a hallgatókat, a tanárokat, a szülőket és minden résztvevőt.

Keresztes Ágnes a Harag György Társulat műsortervéről és alternatív programjairól tájékoztatta a résztvevőket.

Szabó-Thalmeiner Noémi, az intézmény vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a BBTE szatmárnémeti kirendeltsége sokat segít azok számára, akik helyben tanulhatnak egy világszerte elismert egyetemen. A BBTE a romániai egyetemek rangsorában élen jár, az itt szerzett diplomát a világ bármelyik részén elfogadják, hiszen az intézmény minőséget garantál. Nagyon fontos a színvonal, mert az itt nevelkedett óvónők és tanítónők a jövő nemzedéket fogják tanítani. A szatmárnémeti kirendeltség pedagógusai nagyon komolyan veszik a munkájukat, hogy a jövő generációk profitáljanak annak eredményéből. A minőségi munka, a sok kihívás mindig megtermi a maga gyümölcsét. A kihelyezett tagozat szemléletmódja a gyermekközpontúságra épít, a minőség része a gyermekközpontúság, az oktatás a gyerekekért van.

A Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán a most indult egyetemi évben tizenhét elsőéves kezdte meg az alapképzést, tizenhárman államilag finanszírozott, négyen fizetéses helyen. A másodéven tizenhat állami és egy tandíjas, a harmadéven tizennégy állami hely van betöltve. A megnyitót követően a hallgatók elfoglalták a termeiket, az elsőévesek ismerkedtek a tanáraikkal és a hallgatókkal.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...