Tanévnyitó a tanítóképzőn
Utoljára módositva: 2019-09-30 20:12:56

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán a tegnap kezdődött tanévben tizenhét hallgató kezdte meg egyetemi tanulmányait.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata tegnap megtartott tanévnyitó ünnepségén Geng Brigitta, Révai Ivett és Kovács Tünde tanítónők irányításával a Túrterebesi Általános Iskola kisdiákjai mutatták be versekből és gyermekjátékokból álló műsorukat. Geng Brigitta és Révai Ivett bemutatták a tanintézményt. Elhangzott, hogy az iskola nyolc alsó tagozatos és hat gimnáziumi osztálynak ad otthont. Az intézményhez tartozik a túrterebesi óvoda, melyben normál és hosszított programú csoportok működnek (összesen hét csoport). Az iskolának négy épülete van, ezek egyike a műemlék jelleggel bíró Perényi-kastély. Az épületekben vannak laboratóriumok és van könyvtár is. A túrterebesi tanárok az elsők az országban, akik alkalmazzák a komplex instrukciós módszert, amelynek lényege a csoporttevékenység, a differenciált munka és a szerepvállalás. A tanulók megerősítést kapnak abban, hogy mindenki jó valamiben, és együtt többre vagyunk képesek. Az iskola olyan szakköröket biztosít a diákok számára, mint színjátszás, táblajáték, versenyeket és kirándulásokat szerveznek, ugyanakkor működnek sportszakkörök is.

Az egyetem harmadévesei nevében Sebők Katalin köszöntötte a hallgatókat, a tanárokat, a szülőket és minden résztvevőt.

Keresztes Ágnes a Harag György Társulat műsortervéről és alternatív programjairól tájékoztatta a résztvevőket.

Szabó-Thalmeiner Noémi, az intézmény vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a BBTE szatmárnémeti kirendeltsége sokat segít azok számára, akik helyben tanulhatnak egy világszerte elismert egyetemen. A BBTE a romániai egyetemek rangsorában élen jár, az itt szerzett diplomát a világ bármelyik részén elfogadják, hiszen az intézmény minőséget garantál. Nagyon fontos a színvonal, mert az itt nevelkedett óvónők és tanítónők a jövő nemzedéket fogják tanítani. A szatmárnémeti kirendeltség pedagógusai nagyon komolyan veszik a munkájukat, hogy a jövő generációk profitáljanak annak eredményéből. A minőségi munka, a sok kihívás mindig megtermi a maga gyümölcsét. A kihelyezett tagozat szemléletmódja a gyermekközpontúságra épít, a minőség része a gyermekközpontúság, az oktatás a gyerekekért van.

A Pszichológia és Neveléstudományok Kar Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán a most indult egyetemi évben tizenhét elsőéves kezdte meg az alapképzést, tizenhárman államilag finanszírozott, négyen fizetéses helyen. A másodéven tizenhat állami és egy tandíjas, a harmadéven tizennégy állami hely van betöltve. A megnyitót követően a hallgatók elfoglalták a termeiket, az elsőévesek ismerkedtek a tanáraikkal és a hallgatókkal.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 30.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...